Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2015 22:01 - Чехословашки резервисти заявиха пред НАТО, че няма да воюват срещу Русия
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1173 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Представители на четири обществени организации, обединяващи резервисти и офицери от запаса от Чехия и Словакия, едновременно направиха публично заявление, което предизвика шок в Европа.

Военните заявиха, че са готови да защитават Родината си, но при никакви обстоятелства не възнамеряват да подкрепят НАТО във войната срещу Русия.

Документът е наречен „Меморандум“ и е публикуван във Фейсбук групата, обединяваща членовете на CSLA, PS, ВМВ и СНБ.

Федералната информационна агенция публикува превод на текста на меморандума:

„За първи път след края на Втората световна война ние отново виждаме реална заплаха от война. Затова ние смятаме за необходимо да направим следното изявление.

Ние, чехословашките военни от запаса, единодушно отхвърляме всяка възможност за участие в боеве, планирани от геополитически агресивния елит с помощта на НАТО и с подкрепата на нашите правителства. Ние сме се заклели да защитаваме своето отечество, Чешката и Словашката република. Ние сме се заклели да защитаваме свободата и независимостта на нашите горди и суверенни държави, в името на които нашите предци са дали живота си през световните войни. Ние спазваме тези клетви в гражданската инициатива и искаме да се справим с кризисната ситуация.

Нашите свобода и независимост дълго време са застрашавани с помощта на системата на представителната псевдо-демокрация, където избраните представители не са задължени да отстояват интересите на избирателите, а приетите закони не са нещо повече от личните интереси на законодателите, интересите на политическите партии и групировките с икономически интереси. Нашата родина се намира под натиска на глобалния елит и икономическите групи от интереси, които са несъвместими с властта на гражданите през системата на представителната демокрация.

Нашата Конституция и Хартата за правата и свободите в момента са извратени, а конституционните закони се нарушават от самите законодатели. Законодателната власт е приватизирана, изпълнителната власт е политизирана, а съдебната власт е неправилна, тъй като е подложена на лобиране и натиск от страна на нашите правителства.

Резултатите от всичко това са безкраен дефицит в държавния бюджет, деиндустриализация, приватизация на собствеността на републиките, разкъсан бюджет, продоволствена и енергийна зависимост, приватизация на природните ресурси, пенсиите и застраховките на гражданите. Нашата страна бе незаконно разделена и ограбена, жителите й бяха поробени, националната инфраструктура предадена в ръцете на западните корпорации. Разрушителен хаос и отчаяние доминират в обществото.

Поради тази причина ние, чехословашките военни от запаса, признавайки военната си клетва, заявяваме необходимостта да бъдат защитени нашите народи. Ние еднозначно отхвърляме участието в редиците на НАТО в агресията срещу Руската федерация или други славянски народи. Ние също така възнамеряваме да се противопоставим на по-нататъшното ликвидиране на нашата демокрация, свобода и независимост.

Ние се обединяваме в кризисните ситуации и, използвайки гражданските и военните си навици и опит, имаме намерение да създадем силно организиран граждански натиск през целия период от време, необходим за отстояването на патриотичните ни цели.

Ние сме се заклели във вярност пред нашата Родина, Чешката и Словашката република.

Ние, чехословашките военни резервисти, ще изпълним тази клетва!“.

В отговор на този меморандум в западните социални мрежи се разрази разпалена полемика, в хода на която част от европейците подкрепиха чехословашките резервисти, а други подкрепиха НАТО и нарекоха позицията на резервистите „нетърпима“ и дори „шокираща“. /cross.bg





Гласувай:
12



Спечели и ти от своя блог!
1. getmans1 - А. ...
08.08.2015 22:22
... някой искал ли е това от тях?
цитирай
2. varg1 - Те
08.08.2015 23:06
знаят,че няма как да го поискат.Не ставаи глупав.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20123190
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031