Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 09:18 - Световната еврейска организация награди Цветан Цветанов с най-високото си отличие
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 430 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2015 20:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageЦветан Цветанов е първият български политик, който получава отличието от световната еврейска организация „Хабат“.

 

Както помните, на 18 юли, 2012 г. на летище „Сарафово“ (Бургас) бе извършен терористичен акт, при който след взривяването на туристически автобус загинаха пет израелски и един български гражданин (шофьорът). Точно половин час по-късно израелския премиер Нетанюху обвини Иран и военното крило на Хизбула, което от много години не действаше в чужбина и особено в Европа.

Ето какво казват в сертификата, придружаващ отличието на бившия вътрешен министър, настоящ в сянка, Цветан Цветанов:

„Вашата честна битка със световния тероризъм и Вашето недвусмислено заявление, че военното крило на Хизбула е терористична организация, станаха достояние на цял свят и благодарение на Вас бяха приети от Европейския съюз. Именно затова, получавате нашето високо признание. Вашата помощ е поредната изява на подкрепа, която българският народ оказа на евреите по време на Холокоста, спасявайки много от тях“

Тоест, израелските служби, чрез световната еврейска организация благодарят на Цветан Цветанов, че България отвърза ръцете на Израел за война срещу Ливан и Иран. И най-вече – спомогна за това, което Тел’авив се опитваше да направи отдавна – да принуди ЕС да впише Хизбула в списъкът с терористични организации. Евросъюза отказваше да направи това, но след като имаме наличието на „атентат, извършен от Хизбула“ на територията на Европа и в частност на държава-членка на ЕС нямаше как това да не се случи. България не участваше в никакво разследване, единственото, с което Цветанов допринесе беше да потвърди версията на Израел, която както припомнихме, дойде половин час след атентата. Първоначално правителството ни пазеше мълчание, но беше добре инструктирано от Вашингтон и Тел’авив какво следва. Ето как описва действията на българските власти журналиста Кавех Афрасиаби:

„Защо и как израелска група, известна като Закар, се появява веднага на мястото на инцидента и събира телата на загиналите при положение, че това трябваше да бъде направено от българите? Защо тази група беше на летището по това време? И къде бяха представителите на българските сили за сигурност през цялото това време, монополизирано от представителите на Закар в жълти униформи?Впрочем, фактът, че българите позволиха на Закар пълен достъп до мястото на престъплението и пренасянето на мъртвите, които впоследствие бяха откарани бързо в Израел, говори много за пародията на полицейско разследване в България,“ („Аsia Times“, „Bulgaria appeases US, Israel on bus probe)

image

Aтентатът в Бургас предизвика интерес към България в американската корпоративна преса, какъвто нямаше от войната в Косово насам. Този атентат целеше и друго – поредната „война срещу тероризма“, този път срещу Сирия, където на демонизирания Башар Асад се готви зрелищно обесване като на Хюсеин или извратено убийство като това на Кадафи.

И до днес не разбрахме почти нищо за извършителите на атентата, за това до какви заключения са стигнали разследващите. Темата е отдавна забравена. Няколко месеца след визита на Бойко Борисов в САЩ, където се срещна с американския президент Барак Обама срамежливо България направи своето „обосновано предположение“, изказано от Цветан Цветанов, че Хизбула носи отговорност за атентата. Снимките от изявлението са повече от трагикомични.

image

 

 

По всичко личи, че това беше поредната false flag-операция на МОСАД, които неведнъж са жертвали няколко свои граждани, за да развържат ръцете си за нещо. При все, че всеки по-добре запознат знае много добре, че Хизбула не действат в Европа. А сега три години по-късно защо Израел не потърси отговорност от Иран за атентата? Забравиха ли за него? Тук може да си припомним атентата в Аржентина извършен на същата дата – 18 юли през 1994г. Тогава МОСАД взриви сградата на Асоциацията за Сътрудничество между Израел и Аржентина). Тогава загинаха 84 души, а ранените бяха стотици. Вината беше хвърлена над Иран и Хизбулах, но през годините не се появиха никакви доказателства, че Иран носи отговорност за атентата. Дори напротив, съмненията, че израелските служби имат пръст се задълбочиха. И до днес дори не се знае кои са преките извършители, а Израел отказва да сътрудничи в разследването. Американския посланик, който е бил в Аржентина по онова време, заявява години след атентатът пред журналиста Джеймс Чийк (The Nation) следното:

„Доколкото знам, няма никакви реални доказателства, сочещи че Иран е отоговорен. Те така и не представиха нещо.“

Колко еднакво, нали?

Освен това дълго израелските служби не даваха името на атентаторите на българските си колеги. Те самите дълго не знаеха самоличността на физическите извършители, или така поне твърдяха, но пък знаеха, че са членове на Хизбула. Във връзка с това, че Израел дава разни информации, на които придаваше неуспорим характер и бездействието на българските власти, на чиято територия стана атентата, Интерпол изрази недоумението си защо разследването на атентата няма никакъв напредък. А причината е очевидна – защото Израел, който пое всичко, прибра веднага телата на загиналите, прибра оцелелите (при взрив от 3кг. тротил загинаха само шест човека?) и на българските власти беше казано какво да говорят. Но Цветан Цветанов не може да се справи дори с това. Според вътрешния министър извършителя ту беше „камикадзе“, ту не беше „камикадзе“. Култова остана и репликата: „Лицето, терориста, въобще не е приличал на терорист“. Отговорът на Хизбула беше лаконичен – „Ние не воюваме срещу туристи“. И това далеч не е лъжа.

Докато ни плашат със скелетите, или с вегетиращи агенти на ДС на преклонна възраст в България отдавна действа нова агентура. Тази на новите ни господари. Само погледнете кои са и как биват назначавани като такива последните ни двама външни министри. Единия беше агент на МОСАД, а настоящия му наследник беше директно оставен от поста служебен на редовен външен министър като добър кадар на американското НДИ.

 https://alterinformation.wordpress.com/2014/11/25/9849105/

 

 



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20282830
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71339
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930