Постинг
26.07.2015 07:56 -
Млечна супа с гъби
Млечна супа с гъби
- БРОЙ / ПОРЦИИ: 3 порции
Рецепта за млечна супа с микс от гъби, сушени манатарка и пресни печурки
Необходими продукти- 1 буркан гъби микс (250 грама)
- 100 грама печурки
- 1 ч.л. сушена манатарка смляна
- сол на вкус
- 1 ч.ч. зеленчуков бульон
- черен пипер по желание
- 1 литър прясно мляко
- 1 малка глава лук или 1/2 глава по-едър лук
- 1 с.л. зехтин
- Зехтинът се загрява и лукът се задушава. Прибавя се черният пипер (по желание).
- Консервираните гъби се отцеждат, като сокът се запазва.
- Към лука се прибавят нарязаните на ситно гъби печурки. Разбърква се добре.
- След като лукът и печурките се задушат се добавя сушената манатарка и гъбите от гъбения микс (консервираните гъби).
- Сместа се разбърква, добавя се сол.
- Прибавят се млякото и соса от консервираните гъби и се бърка периодично около 6-7 минути докато супата се посгъсти.
Няма коментари