Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2015 16:01 - Неонацисти пребиха жестоко възрастен мъж в Борисовата, помислили него и внуците му за роми
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 385 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.07.2015 16:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Мъж на 67 години е със сериозни наранявания след побой в Борисовата градина в петък. Побоят се е случил пред очите на двете внучета на мъжа – момче на 11 и момиче на 7 години, съобщава сайта Marginalia като се позовава на Петър Иванов, който е син на пострадалия. След нападението пострадалият е прекарал тежка операция, за да бъде спасено окото му. 7-годишното момиченце се страхува да излиза от къщи. Полицията е уведомена за случая, направени са и медицински изследвания. 

В петък привечер възрастният мъж се разхождал с внуците си в района на пързалката, известна като "Слончето", и кафенето на ЦСКА. Същия ден на 11-годишното момче, което има операция поради травма на крака, е направена превръзка. Докато се занимава с по-малката си внучка, мъжът забелязал, че момчето е заобиколено от група от петима неонацисти при кафето на ЦСКА и сваля превръзката си. Един от неонацистите имал на кръста си татуировка с надпис "Blood and Honour". Детето било видимо уплашено. Приближил се и чул членовете на групата да го наричат "циганче" и "мангалче" и да твърдят, че нарочно си е сложило превръзка, за да проси.

"Заплашили сина ми, като го наричали циганин, мангал и т.н. Накарали го да свали току-що сменената превръзка на шитата си рана на крака, за да докаже, че не симулира, за да проси", разказа Петър Иванов. "Blood and Honour" e международна неонацистка мрежа, която има и български клон – "Кръв и чест". Забранена е в някои страни, между които Германия и Испания. Без възрастният мъж да е говорил с групата неонацисти, те започнали да го блъскат. Съборили го на земята и го ритали в главата, мъжът загубил слуховия си апарат, очилата му паднали, внукът му събирал парчетата от телефона между масите на кафето.

Друг от седящите на кафето на ЦСКА се намесил и казал на биячите да престанат и да се махат. Групата се оттеглила. Пострадалият човек и внучетата му започнали да се отдалечават. На двадесетина метра възрастният мъж се обърнал назад и видял как един от групата го настига и го удря в лицето така, че очилата влезли в очите му. После отново го съборили на земята и го ритали, включително в главата.

След ударите в главата мъжът загубил паметта си за известно време. Следващият му спомен е, че се намира в района на площад „Журналист“, целият в кръв. Опитвал се е да се прибере вкъщи с децата, но заради състоянието му били повикани полиция и линейка. Дошъл екип от IV РПУ, пострадалият е откаран с линейка. Децата са оставени сами на улицата, на грижите на случайни минувачи.

В болницата лекарите повече от два часа се борили да спасят окото на мъжа, в което са се врязали очилата. По думите на лекарите окото е било изместено от мястото му. Мъжът пие лекарства за разреждане на кръвта след прекарана сърдечна операция и е било много трудно кръвоизливът да бъде спрян.

Въпреки че възрастният мъж е подписал показанията си пред полицията, по думите на сина му той е останал с впечатление за несъответствие между записаните от полицията показания и реалните му думи. Например не е записано твърдението му, че нападателят е вкарал очилата в очите му с удар. Вчера сутринта пострадалият е изписан от болницата.

Семейството е от български етнически произход. Децата и родителите живеят в Австрия и са дошли в България за лятото. Обвиненото в просия момче учи в частно училище, занимава се активно със спорт и е шампион по ски за възрастовата си категория в Австрия.

Автор: Хаштаг-BG




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20317164
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930