Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2015 23:16 - Гърците със съкрушително "Не" на историческия референдум (обновена+видео+снимки)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 722 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гърците са заявили съкрушително "Не" на историческия референдум днес въпреки предупрежденията от Европа, че отхвърлянето на мерките за икономии в замяна на свежа финансова помощ ще постави страната на пътя, водещ към изхода на еврозоната, предаде Ройтерс, позовавайки се на частични резултати.

image

Гърците са заявили съкрушително "Не" на историческия референдум днес въпреки предупрежденията от Европа, че отхвърлянето на мерките за икономии в замяна на свежа финансова помощ ще постави страната на пътя, водещ към изхода на еврозоната, предаде Ройтерс, позовавайки се на частични резултати.

image

Според официална прогноза на резултата от референдума вотът "Не" ще надхвърли 61 процента, заяви представител на агенция Сингюлар лоджик, която обработва резултатите за министерството на вътрешните работи. Изчисленията показват, че едва 39 процента от гласовете днес ще бъдат на привърженици на предложените от кредиторите реформи, предаде БТА.

Такъв резултат представлява огромна победа за премиера Алексис Ципрас, който призова избирателите да гласуват с "Не" на предложения спасителен пакет, окачествен от него като "унижение" и "ултиматум" от страна на кредиторите. Противници на предложението на кредиторите за реформи в замяна на свежа финансова помощ започнаха да се събират на  централния площад Синтагма в Атина след обявяването на предварителните резултати от референдума, за да отпразнуват  своята победа, предаде ТАСС. Площадът се изпълни с хора, носещи гръцкия флаг и плакати с лозунг "Не на мерките за икономии!".

Според частични резултати на базата на 29,48 процента от гласовете, огласени от вътрешното министерство, около 60,67 на сто от гърците са се обявили против предложенията на международните кредитори на референдума днес. С "Да" са гласували 39,33 процента, а избирателната активност е била над 58 процента.

http://www.novini.bg/news/292321-гърците-със-съкрушително-не-на-историческия-референдум-(обновена-видео-снимки).html








Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. dinkov - Динков
06.07.2015 00:21
varg1 - прощавай, но не виждам защо се радваш.По-голяма простотия от този референдум може би,бе нашия за Белене.Сама разсъждавай,но не с емоцията си, а с главата.Да познаваш някой длъжник който да иска да си върне дългът.Аз не. Ако, аз дължах такъв, също нямаше да искам да го върна, ако някой ме пита, разбира се.
А когато говорят за Гърция като люлка на демокрацията,почвам да се смея.Ще ти обясня защо.Дали когато са измислили т.н. демокрация някой от гърците е знаел,че е грък ??? Може би става дума за древна Елада,където е имало много градове-държавици ??? Как мислиш кое е вярно. Но хайде остави името и пъченето, не е съществено как са се казвали, става дума за демокрацията. Тяхната т.н. демокрация е робовладелческа демокрация. Защото докато те са си правили "демокрацията", някой е бачкал и е създавал стопанския продукт, за да могат те да папкат и да си играят на демокрация. Знаеш ли кой е бачкал ? Ами елементарно - робите. А тази "малка" подробност за робите те май я забравят. Защо ти пиша това. Ами защото Гърция стана нещо като държава през 1982 г. когато е приеха по политически причини е ЕИО и взеха да и наливат милиарди, че белким стане нещо от тях. А сега виж какво стана. Гърците си играят на демокрация с безсмислен референдум, а някой трябва да прави пари( еквивалент на някой някъде създал стопански продукт) и да им дава за да играят те сертаки и да крадат като български политици. Прощавай но тези които им дават парите, те роби на гърците ли са ? Как мислиш дали германците сега са робити на съвременните гръцки демократи? Не, че обичам западните държави или ги мразя. Знам какво е неоколониализъм и методите и средствата за съвременно господство на една държава над друга, но считам, че ако аз съм дал назаем пари на някой, съм длъжен да си ги търся, а ако дължа на някой трябва да си платя, защото той ще си ги търси. Дано да се оправят съвременните гръцки "демократи" защото жалко за обикновените хора, а върхушката играе цирк. Жалка история. Балканска.
Ицко
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20120910
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031