Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2015 19:40 - Потресаващ факт! Телата на хората, погребани през последните 3 години, не се разлагат
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЕТО,ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД СЛЕД КАТО ФИЛМИ КАТО ТЕРМИНАТОР СТАНАХА ЖИВА РЕАЛНОСТ СЕГА И ЖИВИТЕ МЪРТВИ СА РЕАЛНОСТ

Швейцарски учени откриха притеснителен факт: телата на хората, погребани през последните 3 години, не се разлагат. Мъртъвците изглеждат, сякаш току що са поставени в ковчега и времето не им е повлияло.

Според учените причината за странното явление е влошената екологична обстановка и лошото качество нахраната, с която новите поколения преживява.

Проблемът бе повдигнат най-напред от германски съдебно-медицински експерти. 

На научна конференция в Дюселдорф д-р Вернер Столц от Берлин представя сензационен доклад.

Оказва се, че през последните три години, по време на ексхумацията на телата на хора, погребани преди повече от 20 години, той  32 пъти попаднал на почти неразложили се тела. Покойниците изглеждали така, сякаш са погребани преди две три седмици, съобщава сайтът "Бургас новините".

Темата се засегна и в Швейцария по време на срещата на експерти от погребалния бизнес. Директорите на големи гробища в Париж, Милано, Хамбург, Кьолн вкупом се оплакаха, че вече не разполагат с достатъчно място за нови погребения.

Според санитарните стандарти, приети в ЕС, за да се изкопае нов  гроб на мястото на стар, трябва да са минали 17 години. Само че сега труповете за този срок просто не се разлагат.

След два месеца детайлни изследвания те изложиха три възможни обяснения за това защо мъртвите не бързат да се разлагат в земята...

Според първата версия е виновна екологията. На някои места поради прекомерно замърсяване на почвата е изчезнал вид бактерии, които са отговорни за разграждането на трупове.

 Втората хипотеза: за всичко са виновни съвременните подмладяващи козметични средства. Хората са започнали да използват специални кремове срещу стареене. Тяхната кожа и горните тъкани още, докато са били живи са се балсамирали, и  след смъртта предотвратяват естествения процес на гниене.

Трето предположение. Причината е в хранителни консерванти, които се срещат в изобилие в храната ни. Особено богати на тях са газираните напитки, сладкишите и всички продукти в  заведенията за бързо хранене .

Мумифицирането се случва, защото консервантите, които се приемат с храната, се натрупват през целия живот и впоследствие инхибират процеса на гниене. Тази версия изглежда най-вероятна за  учените и най-неутешителната.

Промяна в начина на хранене няма как да се случи. Целият свят ще консумира консервирани храни всяка година все повече и повече, казва д-р Столц.

Но  европейците не са първите, сблъскали се с този проблем. Американците го имали преди 30 години, но територията на страната им позволява да разширяват гробищата.

Единственият изход според учените е  тоталната кремация на мъртвите. Съответните закони най-вероятно ще се появят през следващата година.

“ Меките тъкани в мъртвите  тела сега не се превръщат в хумус, а  в  трупен восък – сиво- бяла маса. За всичко са виновни консервантите“.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20205449
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930