Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2015 16:41 - Протестът в Гърмен приключи спокойно
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 340 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Протестът в Гърмен приключи спокойно, съобщи от ОД на МВР-Благоевград.

До приключването на гражданския протест към 14 ч. бе регистриран един инцидент, при който са хвърлени два камъка и бутилка по полицейски служители, охраняващи шествието.

По време на протеста служители на жандармерията попречиха на участниците в протестното шествие да влезе в ромския квартал „Кремиковци” в Гърмен, съобщи "Фокус". Протестното шествие, в което участваха около 1000 души, бе водено от рокери и футболни фенове, и се опита да влезе в ромската махала на селото. Протестиращите скандираха „Смърт на циганите” и „Не на незаконното строителство”.

Ние искаме спазване на законите на Република България от всички граждани, каза Иван Кременлиев, председател на Инициативния комитет за стачни действия към община Гърмен по време на протеста в Гърмен, предаде "Фокус".

"Аз не съм националист, не съм шовинист, нито расист и никога няма да бъда. Не съм политик и никога не съм искал да бъда. Не съм и оратор и никога не съм произнасял реч, но съм тук като обикновен българин, който иска да живее мирно и спокойно в родното си село”, заяви Кременлиев.

По думите му като гражданин на България той иска да заяви своето право и това на жителите в община Гърмен да живеят спокойно без страх от това, че някой може да посегне на живота или имота им.

Кременлиев заяви, че проблемите на местните жители в Гърмен са с преселниците идващи от различни краища на България. Той допълни, че тези роми крадат реколтата и обират домовете на местните и нямат никакъв респект от никого.

„Хората подават жалби до полицията, до кметовете, но няма никакъв резултат, а през годините тези кражби стават все по-дръзки и брутални”, заяви Кременлиев.

Той каза още, че хората са изгубили своята вяра в законността и справедливостта, както и в институциите, които са длъжни да гарантират спокойствието и реда.

"Днес Гърмен демонстрира провала на лъжата, наречена интегритет, с който ни залъгват политиците”, категоричен беше Кременлиев.

Шествието започна в 12 ч. на обяд в центъра на Гърмен, където около 1000 души се събраха с искане за събаряне на незаконните постройки в общината.

Около 30-на рокери пристигнаха в центъра на Гърмен преди началото на протеста. Те бяха придружени от 10 коли със софийска регистрация, развяващи българския трибагреник. "Тук сме, за да подкрепим Гърмен с девиза на Левски "За чиста и свята република". Ще видим дано не се наложи ние да решаваме нещата", обявиха мотоциклетистите.

В охраната на протеста се включиха полицаи, жандармерия, пожарникари и служители на ДАИ. Всички подстъпи към Гърмен бяха блокирани от полицейски части, за да не се допускат пристигащи от страната хора.

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/protestyt-v-gyrmen-prikliuchi-spokojno-6037097




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20286128
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930