Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2015 20:21 - Арестуваният Андон Балтаджиев: Заключиха ме, за да потушат протеста на 2 юни в Гърмен
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

С полицейски конвой докараха в гоцеделчевския арест задържания в Шумен Андон Балтаджиев, чието име се спряга като един от водачите на протестите в Гърмен, пише „Вяра”. Андон е криминално проявен. Той е осъждан 12 пъти за извършени престъпления от общ характер – 4 пъти за кражби, 2 пъти за отправяне на закана за убийство и 2 пъти за управление на МПС без правоспособност.
Този път Балтаджиев е обвинен за подстрекателство и хулигански прояви по време на размириците в Гърмен и ромския квартал „Кремиковци”. Вчера Районна прокуратура – Гоце Делчев е образувала досъдебно производство срещу Андон Балтаджиев за принуда /престъпление по чл. 143 НК/ за това, че през май тази година в с. Марчево е запалил огън на пътя между Марчево и с. Огняново и е употребил сила, като по този начин е ограничил свободното придвижване на движещите се по този път граждани.

„Заключиха ме, за да потушат протеста в Гърмен, обявен за 2 юни – Деня на Ботев”, разтръби от килията в РУП-Гоце Делчев Балтаджиев. Той поиска присъствие на журналисти пред полицейското управление, за да питат полицейските шефове защо е задържан и какви са повдигнатите обвинения срещу него.

След проведени активни оперативно-издирвателни мероприятия от МВР Балтаджиев е открит в Шумен и задържан за 24 часа по Закона за МВР. След това е предаден на Районна прокуратура – Гоце Делчев, където ще бъде привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление.

По повод създадения конфликт между роми и българи в гърменското село Марчево са образувани още три досъдебни производства в Районната прокуратура в Гоце Делчев и МВР. Те са за принуда, за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди и за хулиганство и за подбуждане към омраза чрез слово и по друг начин. 

На 23 май около 17,00 часа на кръстовище между третокласен път и участък от пътя на кв. „Заграде” в с. Гърмен към центъра на същото село 35-годишният Митко Райков и 18-годишният Светослав Алексов в съучастие и по хулигански подбуди са причинили лека телесна повреда – разкъсно-контузни рани и хематоми по главата и тялото, на едно лице от ромски произход. 

По същото време в мелето, за да защитят пострадалия от квартала им, Митко Райков /35 г./, Валентин Райков /46 г./, Ангел Райков /28 г./ и Красимир Айдаров /40 г./ са извършили действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено с изключителна дързост.

Митко Райков, Светослав Алексов, Валентин Райков и Красимир Айдаров са привлечени като обвиняеми.

Митко Райков, който ще отговаря пред съда по няколко обвинения, е осъждан 8 пъти за извършени престъпления от общ характер – 6 пъти за кражба и 2 пъти за документни престъпления. С постановление на прокурор Райков е задържан за 72 часа и предстои внасяне на искане от Районна прокуратура – гр. Гоце Делчев за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. По отношение на останалите четирима обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”. /БЛИЦ




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20133159
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031