Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2015 13:37 - РИНИ БЪС:ЕТНИЧЕСКИТЕ ЦИГАНИ ОТ БЪЛГАРИЯ ПОДПОМАГАТ ИКОНОМИКАТА НА ХОЛАНДИЯ
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

image



 image

„Българските имигранти по-скоро подпомагат икономиката на Холандия. Процентът на хората, които се възползват от  социални помощи е нисък и по-скоро балансът е положителен”. Това каза зам.-посланикът на Кралство Нидерландия Рини Бъс, която присъства на семинара „Свобода на движение и работа в Кралство Нидерландия“, който днес се провежда в Гранд хотел „Шумен”. Организатори са  Посолството на Кралство Нидерландия, съвместно с Център „Амалипе“, Агенция по заетостта, Националната комисия за борба с трафика на хора и Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори“.

Организаторите целят да подпомогнат настоящи и бъдещи трудови мигранти, които да разберат възможностите, с които разполагат за успешно адаптиране на холандския трудов пазар.

Зам.-посланикът на Нидерландия заяви, че страната подкрепя свободния пазар на труда и че има доста добре интегрирани в средата българи. Според Рини Бъс броят на българите, които имигрират в Холандия расте. Най-често има проблеми с хора на сезонна работа, на които се плаща по-малко от нормалната заплата за страната. „Нашата цел с тези семинари е да направим работата възможно най-легална. Това значи, че искаме хората да не бъдат наивни, а да бъдат подготвени и да задават въпроси, а не просто да вярват на посредници”, каза Бъс.

Според проучване на Алфа Рисърч Холандия е на 8 място по предпочитания на българите за емиграция след страни като Великобритания, Германия, Гърция и Испания.

На работната среща днес присъстват представители на неправителствени организации и институции от регионите: Шумен, Русе, Варна, Добрич, Разград, Търговище и Силистра.

По време на днешния семинар ще бъде представен филм за живота на трудовите мигранти в Нидерландия, който ще бъде последван от дискусия и предоставяне на основен пакет от информация за трудовото и социално законодателство в Кралството.





Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20290120
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930