Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2015 22:16 - Куманово е под полицейска обсада, извършва се евакуация
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 517 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Детонации и автоматични откоси се чуват от кварталите в Куманово, където
 рано сутринта започна и все още продължава акция на македонската полиция за разбиване на въоръжена терористична група, предаде агенция МИА.

Министерството на вътрешните работи на Македония потвърди официално, че трима полицаи са загинали при днешната престрелка, предаде македонското електронно издание МКД.

Според неофициални информации двайсетина души са ранени и приети в болници.

Към квартала "Дива населба" бяха изпратени допълнителни полицейски коли. Извършва се постепенно евакуиране на населението, част от хората тръгват пеша, а други са извозвани с полицейски автомобили. Цели семейства с деца и торби в ръце изплашени напускат домовете си.

Подстъпите към квартала са блокирани за автомобили и за пешеходци и се допускат само коли на полицията и на Бърза помощ.

В останалите квартали на Куманово движението е нормално, но се забелязва увеличено полицейско присъствие.

Говорителят на министерството на вътрешните работи Иво Котевски съобщи по-рано следобед, че в Куманово е извършено терористично нападение. Поради спецификата на терена полицията напредва постепенно и претърсва всички къщи, каза той и добави, че става въпрос за добре въоръжена група, която извършила нападението с автоматично оръжие и с бомби.

Групата е влязла нелегално в Македония от съседна държава и чрез свои ятаци се установила и подготвила за бъдещи терористични действия срещу държавни институции.

Полицаите срещнали ожесточена съпротива от терористите, които ги нападнали с автоматично оръжие, бомби и снайперистки огън.

"На нападението бе отговорено изключително внимателно и адекватно на ситуацията. Призоваваме гражданите и обществеността да запазят самообладание, да се въздържат", каза говорителят.

Котевски не съобщи данни за жертви и колко са ранените, но според неофициални информации има трима убити полицаи и двайсетина души са ранени и приети в болници.

Призиви за запазване на самообладанието и неподдаване на провокации отправиха политическите партии в Македония, Делегацията на ЕС, ОССЕ и част от посолствата в Скопие.




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20314137
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930