Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2015 19:09 - Руски доклад: България е пример за възраждане на идеологията на Хитлер
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1230 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

В доклад на руското външно министерство, озаглавен "Неонацизмът – опасност за човешките права, демокрацията и върховенството на закона", Москва посочва България като пример за възраждане на идеологията на Хитлер, цитиран от "Дневник". Поне три националистически организации в България, както и организираният веднъж годишно Луков марш, са посочени от Русия като представители на неонацизма в България. В проучването се твърди, че идеологията на Адолф Хитлер "постепенно се възражда в някои региони от модерния свят, по-специално в Западна Европа, еволюира и придобива нови ужасни форми". Според частта от него, посветена на България, "през първите 10 години на 21-ви век известен брой ултрадесни групи са съществували в България, но всички до момента са се разпаднали". В доклада се посочва още, че в България има няколко националистически структури, които "защитават чистотата на българската раса и превъзходството ѝ пред другите". "Подобни откровено неонацистки движения са Българският национален съюз и "Воини на Тангра". Те не крият убежденията си и също така прокарват идеите си по всеки начин на собствените си сайтове и в социалните мрежи", пише още в доклада. "В България тези движения дават ясни сигнали за неонацизъм и расизъм, противопоставят се на имигрантите и бежанците от Близкия изток и демонстрират своята неприязън към турците и ромите", отбелязва още руското външно министерство. "Измежду основните генератори на ксенофобска реторика и призиви остават Българското национално движение и Българският национален съюз (възникнал през 2001 г. и позициониращ се като наследник на Съюза на българските национални легиони, фашистка организация, оперираща в България през 1932 - 1944 г.). На 9 ноември беше създадена Българската националистическа партия, която откровено проповядва расова омраза", пише в доклада. Според него, в България има агресивни групи тийнейджъри и младежи, които открито демонстрират принадлежността си към неонацистки движения. В доклада е споменат и ежегодният Луков марш като демонстрация на неонацизъм, като властите в София са косвено разкритикувани заради отказа да прекратят провеждането на марша. "Само веднъж, през 2014 г., властите в София решиха да забранят провеждането на събитието, определяйки го "като заплаха за обществения ред в столицата". Позицията бе в отговор на изпратените редица молби от страна на руската дипломатическа мисия, български и чуждестранни активисти за зачитането на човешките права. Въпреки това, заради одобрението на демонстрацията след изпращане на известие, Луков марш се проведе, макар и в редуциран формат и при засилен контрол от страна на органите на реда".

http://www.novini.bg/news/281207-руски-доклад-българия-е-пример-за-възраждане-на-идеологията-на-хитлер.html



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. josarian - Да, и перхидроленият фашист-педераст е живото доказателство за това.
05.05.2015 19:15
Но понеже му плащат блядовете - няма да напишат нито ред срещу него, нали така Мунчо.
цитирай
2. varg1 - Верно
05.05.2015 19:41
ли ба затуи ли дрънкате,че е турски ибрикчия.Маи според,както ви изнася така дрънкате а?Има ли турци нацисти бе умплешовци такива?
цитирай
3. josarian - Дори две изречения на кръст неможеш да напишеш, смешник.
05.05.2015 22:23
Перхидроленият ибрикчия дава дупето на този, който извади парици - неговата цел е такива Мунчовци като теб да го държат в парламента. Гнусен предател - комунистическо-фашизоиден изрод, който подна златен пръст в меда за да качи на власт БСП и ДПС - с две думи - ДС. Абсолютен, долен предател. Да не говорим, че навремето беше главен редакторна Демокрация:)
цитирай
4. varg1 - Хубаво
06.05.2015 14:11
пишеш тези работи,но аз за разлика от теб не обиждам никого.А имам уважение само към тези,които го заслужават.И като си тръгнал да пишеш може спокойно да публикуваш биографиите на сегашните ни управници от които зависи нещо-Боко тиквата и цялата мафиотска клика покраи него.Но не го правиш,защото е очевдино,че си зависим от тях.Докато аз,като един свободен човек не работещ за пари мога да напиша това,което си искам и мисля.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20189158
Постинги: 18666
Коментари: 10028
Гласове: 71317
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930