Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2015 21:08 - Опасно! Пържола-убиец продават в магазина на СБА в "Славейков"
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пържола, със забит телбод в нея, неприятно изненадала бургаско семейство на връх Цветница.

Влязохме в магазина на СБА в "Славейков", защото знаем, че там може да се намери готова храна, която се приготвя на място, разказа г-жа Димитрова. В момента печаха кебапчета и пържоли от пилешко филе и си купихме две кебапчета и две пържоли.  

Бяхме уверени, че ще хапнем нещо прясно и вкусно, но в мига, в който изведих едната пържола да я сложа в чинията с гарнитурата, нещо проблясна. Загледах се и видях цял телбод, забит в края й. Ако не бях се загледала, щяхме да го изядем, а какви ще са последствията само мога да гадая. Той може да се забие в хранопровода, в стомаха и кой знае още къде. Не зная и каква е процедурата по ваденето му. Но съм сигурна, че в никакъв случай не е приятна, а може да бъде и опасна, ако разкъса нещо при поглъщането. Така заради един телбод можеше да си навлечем сума ти здравословни проблеми.

Не твърдя, че готовата храна в магазина не е вкусна. Но съм сигурна, че е опасна. И то не заради приготвянето й, а заради пакетирането. Не зная на кой "гений" му е хрумнало, че купените оттам продукти трябва да се слагат в хартиено пликче, а то да се затваря с теблод. Има десетки начини да пакетираш готова храна и за мен най-безумният е да сложиш тази метална скобичка. Тя е малка, не се вижда добре, може да попадне в храната и да бъде глътната.
Вероятно фирмата пести от опаковки, но ако някой пострада, всичките спестявания ще заминат в делото, което той ще заведе. За мен това е престъпна небрежност и нехайство. А ако някой вземе картофено кюфте за детето си? Или печено бутче? И то го хапне заедно с метала?


Г-жа Димитрова настоява от веригата СБА да преустановят веднага тази практика на "опаковане" защото застрашават здравето и дори живота на клиентите си.

Ние също считаме, че този метод е доста опасен.      

image
image



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20265526
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71327
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930