Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2015 17:55 - Жена загина, а 22 пострадаха при катастрофа на камион край Върбица
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 536 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.04.2015 18:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

image

image

 image

56-годишна жена загина, а други 22 души бяха ранени при катастрофа на камион край Върбица .

Инцидентът станал малко преди 18 часа вчера. Товарен автомобил “ГАЗ 66”, в който пътували хора, наети да берат див чесън, се е блъснал в предпазна мантинела.

41-годишният шофьор О.Ш. Върбица загубил контрол при спускане в гористата местност с голям наклон и се ударил в предпазната еластична ограда. Следствие на удара на място починала 56-годишна жена от Върбица.

Организирано е транспортирането на всички пострадали с екипи на Центъра за спешна медицинска помощ до МБАЛ- Шумен за оказване на медицинска помощ.

В болничното заведение са отведени 22 души, сред тях и шофьорът на товарния автомобил. “Някои от пострадалите са дошли в болницата със собствен транспорт”, каза за Topnovini.bg директорката на Многопрофилната болница в Шумен д-р Юлия Димитрова.

След преглед в болничното заведение за лечение са настанени девет души, сред които и 17-годишно момиче.

Шестима от пострадалите, между които мъж на 59 години, са настанени за лечение в ортопедично отделение с различни фрактури и без опасност за живота.

В тежко състояние, в кома с комбинирана черпономозъчна травма, хематом в главата и коремна травма е приета 49-годишна жена. Вчера тя е претърпяла две операции на главата и корема, като й е извадена слезката и зашит черния дроб. Пострадалата продължава да е в тежко състояние в ОАРИЛ.

Останалите 13 души са прегледани и освободени.

Шофьорът на товарния автомобил е правоспособен. Тестван е за алкохол, наличие не е установено.

Всички пострадали са още в шок, разказаха близки. В злополучния камион имало около 40 души предимно жени. Тежкият инцидент станал на асфалтов път в гората малко над Курорта край Върбица. Докато се движел по наклонения участък шофьорът изгубил контрол над возилото, набил спирачки, но системата отказала и така се ударил в мантинелата. Отсечката е във Върбишкия проход, който целогодишно е затворен за автомобили. В прохода има свлачище и по тази причина е направен обходен маршрут, но след корекцията на пътя се получил много остър и неудобен завой. Именно там е станал и тежкия инцидент. “Беше въпрос на време в този участък да стане катастрофа”, коментираха хората от Върбица.

Пострадалите обясниха, че ходили да берат див чесън, който после предавали за износ в чужбина. “За нас това е единственият поминък. Изкарваме си хляба основно с бране на билки. Тук друг поминък няма”, разказаха хората. В началото хората натоварени в ремаркето не разбрали какво се случва, след това обаче настанала паника. После част от тях били докарани в шуменската болница с две линейки от Върбица, но имало и такива, които пристигнали с частни коли, хора от Котел с личните си автомобили също помогнали при транспортирането на ранените до Шумен.

В хода на разследването ще се изяснява точният брой на хората, които са пътували в откритата каросерия на товарния автомобил.

Образувано е досъдебно производство. Действията по разследването за причините довели до инцидента са  под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура.

http://shumen.topnovini.bg/node/592006




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20275042
Постинги: 18676
Коментари: 10030
Гласове: 71338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930