Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2015 20:19 - ПУТИН КЪМ 40 000 ВОЙНИЦИ: РУСИЯ ОБЯВИ ПЪЛНА БОЙНА ГОТОВНОСТ!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 4659 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Над 40 000 военни и техника тренират заради военната сигурност в Арктика 
Руският президент Владимир Путин заповяда да бъдат поставени в пълна бойна готовност Северният флот, отделни съединения на Въздушно-десантните войски и Западният военен окръг, разположен в Калининградска област, съобщи министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС. В започналата вчера внезапна проверка на бойната готовност участват 40 000 военни, 3360 единици военна техника, 41 бойни кораба, 15 подводници, 110 самолети и хеликоптери. Основна задача на проверката е да се преценят възможностите на руския Северен флот да гарантира военната сигурност на Русия в Артика, посочи Шойгу. По думите му президентът Владимир Путин е решил да провери бойната готовност на флота и да прецени доколко е възможно той да бъде подсилен. 

Предвижда се по време на проверката руските военни да подсилят войсковата групировка на Нова земя и Франц-Йосифова земя, също и да тренират унищожаване на военноморска групировка на условен противник. Войските ще изпълняват примерни задачи като прегрупиране на специални сили с покриване на големи разстояния, защита на държавната граница по въздух и по море, също и по суша в условията на Крайния Север, логистично осигуряване и действия срещу диверсанти. През декември Москва извърши внезапна проверка на готовността на Западния военен окръг. Руският президент Владимир Путин се появи вчера публично след необичайно дълго 10-дневно отсъствие. "Щяхме да скучаем, ако нямаше слухове", коментира Путин на среща с киргизкия президент Алмазбек Атамбаев в Константиновския дворец край Санкт Петербург. Атамбаев заяви, че руският му домакин го е развел с автомобил из двореца. 

Крим е руска територия и Москва сама решава какво военно присъствие ще има в региона, заяви руският зам. външен министър Алексей Мешков в отговор на изявлението на шефа на европейската дипломация Федерика Могерини, която заяви, че ЕС е обезпокоен от увеличаването на руското военно присъствие в Крим. Полуостровът отбеляза вчера една година от присъединяването си към Русия. Премиерът Сергей Аксьонов поведе шествие по случай годишнината, на която жителите на полуострова развяваха кримски и руски знамена. Той бе категоричен, че Крим се е върнал в историческата си родина Русия и "никога вече няма да бъде част от Украйна". Владимир Путин призна в документален филм, излъчен в неделя, че е разположил военнослужещи, за да подкрепят "силите за самоотбрана на Крим". В един момент дори обмислял да повиши бойната готовност на ядрения арсенал на Русия, допълни той в интервюто си за филма. 
image 
ПОЗИЦИЯ 

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва е готова да участва в обсъждането на предложенията за изпращането на миротворческа мисия в Донбас, ако и двете страни в конфликта се заинтересуват от това, съобщи РИА "Новости". "Участниците в конфликта трябва да се договорят за такива форми на наблюдение за изпълнението на достигнатите от тях договорености, каквито биха били взаимно приемливи", каза Лавров. Украинският президент Петро Порошенко вчера внесе в парламента проект за обръщение към ООН да се въведат миротворци в страната. 

ОЩЕ В 3 ОКРЪГА - УЧЕНИЯ 

В порядъка на 4,5 хил. артилеристи провеждат бойна стрелба на полигоните в Кемеровска, Оренбургска и Челябинска област в Русия, съобщиха от пресслужбата на Централния военен окръг (ЦВО). Военните отработват уменията си в стрелба от самоходните гаубици “Мста-С”, “Акация”, “Гвоздика” и реактивните системи за залпов огън “Град” и “Ураган”. 
„На лагерния сбор на артилеристите от ЦВО плановият разчет на боеприпасите за бойната подготовка е увеличен с повече от 20 хиляди единици“, отбелязва се още в съобщението. 
Военните се готвят за мащабна тренировка за управление на ракетни удари и артилерийски огън, която ще се проведе в края на март. 
Освен това, учения на артилеристи са започнали и в южната част на Русия, в Ставрополски край. Около 500 военни със 100 единици военна техника отработват действия по време на поход, изпълняват нормативи по разгръщане и заемане на огневи позиции. Във финалната фаза на ученията военните ще проведат бойна стрелба от самоходни гаубици по цели, намиращи се на разстояние от 1,5 до 20 километра. 
Както съобщиха от руското министерство на отбраната, всяка година във Въоръжените сили на Русия се провеждат около 3500 учения от различно ниво. 
На Запад „увеличаващата се активност на ВС на РФ“ предизвиква все по-голямо безпокойство, на което от руското министерство на отбраната отвръщат, че подготовката на армията и ученията са част от вътрешните работи на Русия.
http://pan.bg/view_article-58-28621-PUTIN-KYM-40-000-VOJNICI-RUSIQ-OBQVI-PYLNA-BOJNA-GOTOVNOST.html#sthash.3aVT4H4A.dpuf



Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. istoriata - Жалки русофилски позьори.
17.03.2015 21:18
Руската армия не е страшна в реални бойни действия. Тя е най-страшна на учения.
цитирай
2. varg1 - Моли
17.03.2015 21:19
се да не разбираш.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Там е работата, че е най- страшна ...
17.03.2015 23:51
Там е работата, че е най- страшна точно в реални бойни действия!
А супермените - в киното!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20214649
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930