Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2015 18:54 - Плевнелиев с нова издънка: Русия щяла да ни окупира
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1523 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Руското малцинство у нас можело да се обади в Москва и тя да прати хора, за да ни завземат като Крим image Президентът Росен Плевнелиев „въвлече” страната ни във война, намесвайки я в пореден дипломатически скандал. По време на лекцията му пред Дипломатическата академия във Виена той предупреди, че Русия може да окупира България подобно на Крим, съобщава "Монитор". „Русия се проявява агресивно националистически както към Украйна, така и към страни от Югоизточна Европа, включително към България“, заяви Плевнелиев. Той попита риторично присъстващите какво според тях ще се случи оттук нататък. „Какъв е следният сценарий? В нашата страна имаме руско малцинство. Възможно ли е да организират протест и да се обадят на Русия, тя да прати свои хора и да се случи същото като в Крим? Ако това се случи, как ще постъпят българските социалисти и тези политици, които сега заявяват, че никога няма да се обърнат срещу Русия”, взе да разсъждава на глас държавният глава.

Според него в Украйна бил създаден руски модел на управление в който доминират олигархията, корупцията и контролираните медии. Такива проблеми той видя и в цяла Югоизточна Европа. „В 17 страни „Газпром“ пазарува медии на килограм. Чрез купените от Русия медии населението в Украйна бе манипулирано и дълго живееше във виртуална действителност”, продължи лекцията си Плевнелиев. 

Той бил наясно какво точно се е случило в Крим – властите в Москва изпратили там войска и окупирали полуострова. „Незаконният локален референдум бе проведен под дулата на руските калашници. За съжаление ден по-късно Крим вече бе анексиран”, отговори „компетентно” Плевнелиев на въпрос на българска студентка, която се поинтересува от конфликта. 

За разлика от останалите световни лидери, чиито позиции са далеч по-балансирани, президентът не се поколеба да обвини Русия в агресия спрямо местното население. Думите му предизвикаха възмущението на възрастен виенчанин.

„Имаме по-голям проблем и той е, че за пръв път след Втората световна война не знаем какво може да направи Русия. За съжаление властите в Москва вече не са надежден партньор. Те не държат на подписа, положен под държавни споразумения. За мен Крим е Украйна, а не Русия. А Украйна е Европа”, сопна се от своя страна президентът.

Ден преди визитата си във Виена той бе на посещение в Лондон, където даде интервю за предаването HARDtalk на BBC. „В България руски туристи купуват апартаменти по морето. Ако утре те се обадят в Кремъл и поискат да бъдат изпратени войски”, предупреди за нашествие Плевнелиев в опит да аргументира искането си за обща позиция на ЕС спрямо отношението на Русия към Украйна. Същата теза той разви и в предаването „Панорама” по БНТ. Това взриви социалните мрежи, като хората не спираха да питат дали президентът не опитва да ни вкара във война.

http://m.blitz.bg/news/article/257501



Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. merlin68 - Тоя вече не се търпи. Как щели да п...
17.03.2015 19:02
Тоя вече не се търпи.
Как щели да постъпят тия дето твърдели сега, че няма да се обърнат срещу Русия, пита чехльото:)) Ами той дето се обръща срещу Русия без да е нужно, той как ще постъпи ако дойдат тук руснаците - ще офейка негодника.
Само че те руснаците няма да дойдат туку тъй, щото си нямат работа, могат да дойдат само в отговор на дебилната политика на такива като тоя. Дето тъпчат страната ни с разни натовски джаджи, дето ние въобще не знаем какви са, но ако представляват заплаха за Русия, е тогава ще изгорим! А тоя продажник ще е първия избягал!
цитирай
2. krassko - А като не иска кмета на Поморие да направи руско училище,
17.03.2015 19:30
дали няма да дойдат руските танкове със зелени "човечета" като в Крим?
Или и един военен кораб е достатъчен?
Плевнелиев да не чака на Нато, а да сложи няколко оръдия в старите бункери между Поморие и Равда. Тъкмо ще има работа за петдесетина безработни :)))))
цитирай
3. olivie - турбоидиотът
17.03.2015 20:06
просто се страхува да не пратят руснаци да му светят маслото "по заслугам"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20130446
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031