Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 19:52 - Демографските инженери на САЩ създадат нова държава-ерзац на Балканите
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 5052 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 11.03.2015 19:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 САЩ и ЕС подготвят заключителната фаза, която започнаха срещу Сърбия още през 1999г. След като ампутираха Косово, сега ще направят същото и с Войводина. За да се случи това в момента се провежда умишлена подмяна и моделиране на населението в автономната област, ръководено от екип, намиращ се във съседна Хърватия

image

 

 

Ако плановете на Брюксел и НАТО се получат, сръбската провинция Войводино ще поеме по пътя на Косово, който преди това беше павиран от тях и се превърна в албанска държава, управлявана от терористите на Косовска освободителна армия. Войводино ще бъде новия ерзац на Балканите.След като станахме свидетели на откъсването на Косово от Сърбия подсигурено от финните машинации на Европейския съюз и грубата сила на НАТО, сега Сърбия е на път да изгуби и Войводина.

 

 

Последните коментари на бившия помощник генерален секретар за публичната дипломация на НАТО и новоизбран президент на Хърватия – Колинда Грабар-Китарович са сериозна индикация за предстоящите събития. Хърватия ще бъде използвана като опора за плановете да бъде поставена под контрол населяваната на 70% от източноправославни сърби Войводина, да бъде обявена за „мултиетническа“ държава, многоезична „родина“ на унгарци, роми, словаци, сърби, румънци, както и на новозаселяните, като част от стратегията за това, албански бежанци, извозвани ежедневно в региона.

image

В началото на 2015 американската компания ККR финализира сделка за закупуването на най-големия оператор в Сърбия. Новия генерален директор на SBB е бившия шеф на ЦРУ – ген. Петреус, който беше сменен безславно след избухналия скандал.

 

 

Някои медии вече обявяват Войводина за „Унгарското Косово“, въпреки че 70% от жителите там са сърби. С 25-те си етнически групи, Войводина е един от най-пъстро населените региони на Европа. За военните стратези на НАТО и „демографски инженери“ Войводина представлява плодородна почва за етнически конфликт и по-нататъшната „Балканизация“ на Балканите.

 

 

 

 

Унгарците в това „Унгарско Косово“ са едва 13% от цялата популация, хърватите едва 2.7%, словаците 2.6%. Манипулаторите в голяма част от медии, собственост на хора като спекуланта Джордж Сорос, който изкупува или контролира чрез сериозни „дарения“ голям брой медии в Източна Европа пригласят за всестранни неща във сръбската провинция. Например да била превърната в „родина на ромите“. Въпреки че тя е сръбска провинция, населявана почти изцяло от сърби и звучи налудничево.

 

 

 

След като победи на президентските избори в Хърватия Грабар-Китарович не изгуби никакво време и още в първата си реч след победата хвърли ръкавицата към Сърбия. Тя заяви, че би се борила за автономия на хърватите в Войводина, което си беше чисто обявяване на предварително планираната операция за това. Грабар-Китарович също така обяви, че тя ще възстанови близките отношения на Хърватия с Германия, което не трябва да ни очудва като нейна лична амбиция, имайки предвид миналото ѝ в Хърватския демократичен съюз, наследница на нацистките Усташи, които през Втората световна превръщат страната в нацистки сателит. Риториката и агресивните ѝ претенции към сръбските територии представляват това, което спокойно може да се нарече „нео-усташизъм“.

 

 

 

 

Новия хърватски президент реагира негативно и на скорошното решение на Международния съд в Хага, в което бяха отречени твърденията на Хърватия, че Сърбия е извършила геноцид във войната от 1991-95 година, когато република Югославия беше доминирана от Сърбия. Международния съд също така отрече и обвинението на Сърбия спрямо Хърватия за извършения геноцид срещу сърбите, подкрепян от американски наемници в Операция „Буря“. Блицкрига на хърватските сили и техните американски наставници срещу Република Сръбска Крайна в Източна Хърватия  целеше етническото прочистване на сърбите от източните региони на Хърватия.

 

 

imageВъв Войводина вече се активизираха добре познатите „Отворено общество“ на Джордж Сорос и финансирания от САЩ „Endowment for Democracy“. И президента на войводина, Боян Пайтич, няма нищо против да работи с тях и зам.държавния секретар на САЩ, който се прочу с репликата „ЕС може да си го начука“ Виктория Нюланд. Нюланд беше много активна по време на кампаниите и изборите за президент в Хърватия и силно подкрепяше победителката Грабар-Китарович. Нюланд е „на изчакване“ за по-нататъшните действия в Сърбия. Белград отказа да се подчини на САЩ и Брюксел и да следва анти-руската истерична линия, прокарвана от американците по веригата на всички васали в Европа.

image

70% от жителите на Войводина са източноправославни сърби

 

 

 

 

А събитията от миналата година в Украйна за пореден път доказаха, че където се появят американски политици като сенатор Макейн и Виктория Нюланд няма да се случи нищо лицеприятно. Сърбите ще бъдат изхвърлени от Войводина, макар че са най-голямата етническа група, а американсктите енергийни компании ще се наместят в историческата област Банат, където имат интереси. Все пак там има големи газови находища…

 

Точно както Косово беше отсечено от Сърбия, за да се изфабрикува транс-балканския тръбопровод и да се подсигури на САЩ перманентна военна база на Балканите – лагера „Бондстийл“ в Косово, така и Войводина ще осигури на НАТО и САЩ големи запаси от нефт и природен газ от Банат. Както и в Украйна, Войводина е на прицела на западния военнопромишлен комплекс и частния интерес. Дори „Монсанто“ вече не крие нетърпението си да се намести в плодородните банатски земи, за да отглежда генномодифицираните си храни. След разпада на СССР САЩ имаха накъде да се разширяват, както в икономическо, така и във военно значение срещу Русия. Но те погълнаха всичко, американската икономика вече диша прахта на Китай и те се нуждаят от нови разширения – като в Украйна.

 

Случващото се във Войводина представлява чиста проба „демографско инженерство“. Там има опит да се маргинализира сръбското население.

 

Днес провокатори от НАТО и някои западни сили вкараха украинските Луганск, Донецк и Мариупол във световните новини като убийствени зони. Ако неокони като Грабар-Китарович, Юрешко Керо (сочената за бъдещ премиер на Хърватия) и Виктория Нюланд положат известни усилия, утре можем да четем за същите кървави бани в Нови Сад, Митровица и Суботица.

Автор: Уейн Мадсен




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. varg1 - Разбира
11.03.2015 20:19
се,че имат спиране.Винаги ще се раждат хора,които ще изпозлват мозъците си,за да мислят.Рано или късно,но по-добре от никога с тях ще е свършено и единственното останало ще е купчина пепел разпръсната непримиримо от бурният вятър.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20120537
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031