Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2015 11:07 - Киев се отметна от Минск
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 778 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Украйна отказва да изпълни два важни пункта от споразумението в Минск - амнистия за бунтовниците в Донецк и Луганск и конституционна реформа.

Ден след срещата украинският министър на външните работи Павло Климкин каза в парламента, че указ за помилване на сепаратистките лидери не се предвижда.

“Амнистията по никакъв начин не може да включи онези, които са разследвани и

обвинени в

престъпления

срещу

човечеството

Това е позиция, която бе еднозначно подчертана на преговорите”, отсече министърът.

Той отрече и намерение на украинското ръководство да проведе конституционна реформа - едно от средствата, набелязани в Минск за помиряване. Според Климкин Киев не е поемал задължения да внася конкретни изменения в основния закон, насочени към автономия за сепаратистките райони.

Лидерът на Луганската народна република Владислав Дейнего коментира пред “Интерфакс”, че това е опит на украинците да се отметнат от току-що договореното в Минск.

Пред депутатите от Върховната Рада Климкин разказа, че срещата в Минск няколко пъти е била на ръба на провала и Франция, Германия и Украйна били готови да я напуснат, но решили да продължат да търсят дипломатическо решение.

image

Вчера в учебен център на Националната гвардия президентът на Украйна Петро Порошенко каза, че има много път до мира в Донбас.

“Никой не бива да има илюзии. И за да не изглеждам и аз като наивник, ще ви кажа – до мира има още много, много време. Никой не е напълно уверен, че условията за мир, подписани в Минск, ще се изпълняват”. Сега обаче

имало по-големи

шансове,

защото сделката била изготвена от четирима държавни лидери, а не от тристранната контактна група.

Порошенко заяви, че всички украинци, намиращи се в плен в източните части на страната, трябва да бъдат освободени до 5 дни след изтеглянето на тежката военна техника. “Договорихме се за освобождаване на пленниците и заложниците. Стотици украинци са в нечовешки условия и трябва да бъдат пуснати” каза Порошенко.

Вчера Киев обвини сепаратистите, че се бият, за да вземат под контрол Дебалцево и Мариупол до 15 февруари, когато влиза примирието.

Френският президент Франсоа Оланд съобщи, че “голямата четворка” ще обсъди другата седмица по телефона напредъка по подписаното в Минск. Той не изключи и лична среща на 4-мата лидери. 

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4598334




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. ivo1 - Така си и предположих, потрошенко ...
15.02.2015 12:22
Така си и предположих, потрошенко няма да се отметне от задокеанските заповеди да направи от Украйна "черна дупка"!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20291336
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930