Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2015 21:05 - Страстта към фотографията издадоха наш с краден телефон
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 579 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 07.01.2015 21:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Задигнали GSM-а от полски журналист след среща с Херман ван Ромпой

image

Задръж апарата, дай ми картата, моли обраният Яцек Палашински

image

image

Откраднат телефон на известния полски телевизионен журналист и коментатор от тв канала TVN24 Яцек Палашински живее втори живот, след като попаднал в ръцете на българския емигрант от ромски произход Стелиян Иванов. Циганинът щрака селфита и снимки на поразия, а всички фотоси и клипчета пристигат директно на компютъра на истинския собственик на джиесема благодарение на програмката за виртуално архивиране на информация в “облак” dropbox. Стелиян твърди, че не е откраднал телефона и отказва да го върне на собственика му.

 

Забавната история започнала на 3 октомври м. г. Палашински си тръгвал от интервю с Херман ван Ромпой в брюкселски хотел, когато във фоайето забелязал табела:

 

Внимавай,

 

крадците

 

изглеждат като мен и като теб!

 

Решил да я щракне, бръкнал за умния си Samsung Galaxy S3, но в джоба пръстите му напипали празно. Първоначално пан Яцек много се ядосал, после минал през отчаяние, най-вече заради изгубените телефонни контакти, докато накрая не се опитал да забрави за случката - все пак телефонът е обикновена вещ. 

 

За съществуването си напомнил самият телефон, вече след като Палашински се прибрал във Варшава. В компютъра му започнали да се появяват фотографии и клипчета, заснети с неговия самсунг. От екрана се усмихвал мургав мъж, постепенно журналистът се запознал с майка му, двете му сестри, баба му, прабаба му, братовчеди, племенници и дори шурея му, оригинален белгиец. Новият собственик на джиесема толкова обичал да щрака, че снимал и фактури и лични документи. От тях полякът разбрал и името и адреса на фотографа - Стелиян Иванов от малкото градче Синт Янс - Моленбек, една от 19-те общини на столичния район Брюксел. Преди да смени симкартата, Стелиян натоварил малко сметката на пан Яцек с разговори със сръбските роднини на жена си.

 

Със снимките и точния адрес, взет от преснета от Иванов фактура за ВиК услуги, полският журналист отишъл в брюкселската полиция. Първо не могли да отворят пендрайва му, тъй като в полицейското управление повечето компютри били стари отпреди масовата употреба на USB. Положението спасил комендантът, който намерил някъде преходник от PS1 към USB. Разследването обаче се затапило, след като белгийските ченгета казали, че лицето им е известно и действително живее на този адрес, но

 

не могат да

 

направят нищо

 

за връщането на телефона. Самият Стелиян пред Палашински и пред журналисти на белгийския “Мьоз” казал, че не е направил нищо лошо, че е почтен човек и се чувства омърсен. За телефона твърдял, че го е намерил на улицата.

 

“Весели празници, Иванов, задръж си този телефон, но ми върни симкартата. Там са ми всички жизнено необходими номера. Весели празници с твоя нов телефон!” - пожелал коментаторът на българския ром. Той обаче казал, че е намерил джиесема без карта. Междувременно сред най-новите кадри в облака е семейна новогодишна сбирка на рода, на която се появява облечена в шалвари и прабабата на фотографа, жените въртят гюбеци, а масата красят и две двулитрови бутилки “Шуменско”.

http://www.monitor.bg/article?id=456218



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20124442
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031