Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2014 14:51 - СОУ "С. Доброплодни": Обвиненията на бащата на Хасан и Ибрахим са неоснователни
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.12.2014 20:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 “Името на училището ни бе споменавано в последните дни в негативен аспект и затова ние решихме да представим фактите и как стоят нещата според нас”. С тези думи започнаха пресконференцията си учители, родители и ученици от СОУ “Сава Доброплодни” в Шумен. Срещата с медиите те направиха по повод интервюта на бащата на близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Дениз Игнатов в столични медии, където той твърди, че децата му Нермин и Мерлин, а също така и Хасан и Ибрахим, са били потискани в училището, отказвано им е финансиране за участие в конкурси, а момичетата са били изключени незаслужено от учебното заведение.

Фактите

Близначките Нермин и Мерлин са били изключени от училището за това, че на два пъти са нарушили правилника на учебното заведение. Скоро след постъпването си в училището, в 9 клас, момичетата са проявили агресия.

“Правихме контролно в час по философия. Преподавателката каза, че който приключи по-рано може да се оттегли на задните чинове и да си приказва тихо със съучениците” разказа Ерхан Халил съученик на Мерлин и Нермин. “Останахме да пишем само аз и двете близначки. На мен разговорите не ми пречеха, но те се нахвърлиха върху наша съученичка и започнаха физическа разправа, след която учителка е събирала кичури коса от пода. В същото време учителката по философия се опита да предотврати разправата, но се озова на земята”, допълва Халил. След този случай училището решава да накаже близначките с предупреждение за изключване, като в наказанието изрично е упоменато, че при втори провинение, ще последва изключване от училището.

“След разговор с класа, решихме да им дадем шанс”, каза класният ръководител Дарина Полихронова. “Двете момичета са талантливи и амбициозни, добри ученички са”, допълни Полихронова. Нещата се поуспокоили за период от година. В края на учебната година, в 10 клас, те отново проявили открито своята агресия. Тогава те заплашили учителката по биология, че ще разпространят записи на уроците й в интернет, защото не била коректна в оценяването си. Причината за тази заплаха била, че Мерлин имала 4-ка по биология, а искала оценка 6 и затова трябвало да бъде върху целия материал, но момичето отказало и отправило клетви към преподавателя.

След този случай съучениците на двете близначки са подали заявление до ръководството на училището с молба Нермин и Мерлин да бъдат изключени от училището, защото не искат да търпят постоянната им агресия и психически тормоз.

И след този инцидент на момичетата са предложени варианти да останат в СОУ “Сава Добрплодни” като бъдат преместени в друга паралелка или да минат на индивидуален план. Те отказали. След това на учителски съвет всички 110 учители са гласували “за” преместване на двете близначки в друго училище.

Дори и след като са напуснали СОУ “Сава Доброплодни” Нермин и Мерлин са продължили със заплахи срещу ученици, като са направили това дори в деня на посрещането на Хасан и Ибрахим, при което бившите им съученици от 11 в клас са подали молба те да не бъдат допускани дори до двора на училището. Родители на нападнати с думи и клетви ученички, са подали оплакване и в Детска педагогическа стая.

За талантите

“Успехът на близнаците Хасан  и Ибрахим е една част от успеха, който са постигнали другите ученици от училището ни”, каза директорът Ивелина Иванова и даде примери с успехи на международни форуми на още куп ученици и преподаватели. “За последната учебна година близнаците Хасан и Ибрахим са най-финансираните деца от нашето училище”. Според справка, раздадена на журналистите момчетата са получили общо 720 лева помощ  за 6 свои участия в конкурси. “В училище като нашето има много талантливи деца. Ние не можем да финансираме всички. Затова преподавателите решават къде ученикът може да се яви на конкурс и училището да му помогне. Желанието на родителите е съвсем различно нещо”, уточниха учителите.

“Както обгрижваме децата, така се грижим и за музикалните инструменти в училището”, каза музикалният педагог Маринела Маринова. Когато няма часове, кабинетите, където се намират пианата, се заключват, каза Маринова по повод обвиненията на Дениз Игнатов, че близнаците не са допускани да свирят. Специално за близнаците са правени много изключения. Те са били пускани да свирят, докато чакат някой да ги вземе, много след като им е изтекъл урокът.

Маринела Маринов изрази своето дълбоко огорчение, че трябва да чува подобни приказки, след като толкова години работи с близнаците и е един от хората, допринесъл за разгръщането на техния талант. “Те са безспорни таланти. Когато дойдоха в училището дори не бяха свирили на пиано. Работих извънредно с тях, давах допълни уроци. Постигнахме резултати в международни конкурси още преди Хасан и Ибрахим да станат известни от Евровизия. Затова ми е много болно да чувам обвинения сега”, каза Маринова.

За тормоза в училището

“Ние сме се срещали с бащата на близнаците само, за да говорим за финансиране на участията им. Досега той не е споменавал нито един път пред мен или пред друг преподавател, че децата са потискани и тормозени”, каза директорът Ивелина Иванова.

“Не мога да си обясня как сега се случва това. Дениз Игнатов не е идвал при мен със жалба. Не е подавал жалба и в по-горните от нас институции за тормоз над децата, защото иначе щяха да започнат проверки.

Ние стоим зад всички наши ученици, уважаваме таланта им. Това се отнася и за Хасан и Ибрахим. Нашето отношение е толерантно. Това, което се случи далеч надминава добрия тон”, допълни Иванова

Огорчението

“Не може един човек да излиза да заявява неверни неща, да хвърля целият ни труд на вятър. Ние се радваме на таланта на всички деца, които учат при нас. Според мен бащата Дениз Игнатов трябва да поеме своята отговорност”. По този начин изрази своето мнение преподавателката по биология в СОУ “Сава Доброплодни” Елза Севева, при която близначките Мерлин и Нермин са учили.

Директорът Ивелина Иванова допълни, че дълго са мислили дал да говорят по обвиненията, хвърлени от Дениз Игнатов върху училището. “Първо решихме да замълчим заради децата. Но това продължи твърде дълго и вече бяхме длъжни да отговорим на нападките. С изнесените факти смятаме да приключим въпроса и да се съсредоточим върху децата в училището и върху дейностите, които ни предстоят. Не мисля, че трябва да хвърляме енергията, който имаме, в други посоки”, завърши Ивелина Иванова.

-http://shumen.topnovini.bg/node/559533

И ЧАСТ ОТ КОМЕНТАРИТЕ ПО СЛУЧАЯ:

майка11.12.2014 | 14:53

А дано вече да си затвори мръсната уста тоя ненормалник! Цяло Каолиново направи банкет, когато се изнесоха към Шумен! Да вземе кметя вместо да ги награждава, да организира една общоградска молитва, в която всички да вземат участие и да ,,помогнем" на Хасан и Ибрахим барабар с баща им, майка им и сестрите им да живеят по-добре - в ЧУЖБИНА!!!!!
 

Влади11.12.2014 | 15:06

Тук трябва да се намеси Агенцията за закрила на децата. Близнаците са използвани като машинка за пари от алчния им родител, а те имат нужда да изживеят своето детство.









Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20133782
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031