Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2014 17:28 - КАМИОН НАДВИСНА НАД РЕКА ''ПОРОЙНА'' В ШУМЕН (ВИДЕО)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 989 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 28.11.2014 17:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Камион-фургон "Мерцедес" със софийски табели се плъзна по заледеното платно на кръстовището до спортна зала "Младост", мина през мантинелата и увисна на кантар над канала. В продължение на 35 минути шофьорът остана блокиран в кабината си, докато спасители го извадят оттам.


"Дойде отдолу по "Цар Освободител", при магазина на "Ивет" зави надясно и се готвеше пак да завие надясно. Светофарът му даваше зелено, явно даде газ да успее да мине, подхлъзна се, не можа да вземе завоя и тръгна към реката. Помислих, че ще се преобърне надолу, но спря като по чудо на кантар" - това разказа пред Шмоко.бг очевидец, който по това време чакал с буса си на червеното. "Погледнах си часовника, показваше 9.23" - разказа още очевидецът.


21-годишният шофьор видимо не преценил условията и не предполагал, че на това място може да има поледица от замръзналата мъгла. Платното беше хлъзгаво и час и половина по-късно след като приключи акцията.  Според полицията обаче освен, че пътят е бил хлъзгав, и гумите на "Мерцедеса" са били галоши.


Кабината на водача беше точно над дълбоката вода, на място, където каналът се разлива. Младият мъж гледаше много да не мърда, пушеше си цигара и показваше от време на време среден пръст на репортери и случайни сеирджии, които снимаха на място. Едва след като дойде легендарния оранжев Зил-спасител камионът беше обезопасен с въже, спасител се спусна до вратата на кабината с една стълба и изправи втора, за да може по нея бавно и без резки движения да излезе водачът. След около 35 минути от началото на инцидента младежът вече беше на "суша". На местопроизшествието имаше и медицински екип, но медиците само измерили кръвното на шофьора и го пуснаха. 


Заради случката се наложи за около час и нещо движението по бул. "Симеон Велики" да бъде организирано по северната лента на булеварда, а полицаи заместиха светофарите на кръстовището. Младежът е от силистренското село Ситово, а камионът е бил с празна каросерия в момента на инцидента, уточниха по-късно от полицията.

http://www.shmoko.bg/index.php?mid=3&news=4059

Камион катастрофира около 9,30 часа днес на бул. „Симеон Велики” в Шумен. Инцидентът стана в района на магазин „Биохимия”. Товарният автомобил „Мерцедес Бенц Атеко” помля мантинелата и с предната си половина надвисна над реката.

Шофьорът на автомобила не бе пострадал, видя репортер на Topnovini.bg. Той бе изваден от кабината около 9,50 часа. Аварийните екипи пуснаха стълба и помогнаха на младия водач да излезе, като преди това камионът бе обезопасен със стоманени въжета, за да не падне в реката. Шофьорът и бе прегледан на място от екип на Спешна помощ. След това мъжът дори се включи в операцията по изтеглянето на автомобила.

След близо два часа на мястото на пътно-транспортното произшествия дойде автокран, който вдигна камиона и го върна на пътното платно. От там камионът бе изтеглен от платното от кола на Гражданска защита. Преди това фирмата, която се поддържа коледната украса в Шумен, изпрати екип, за да прекъсне временно ел.захранването на гирлянда над кръстовището.

Близо два часа едно от най-оживените кръстовища в Шумен се регулираше от полицаи, получиха се опашки от автомобили, защото едното платно на булеварда бе затворено за движение и трафика се извършваше по другото.

Според очевидец, инцидентът е станал след като камионът е поднесъл на ляв завой. Автомобилът е идвал от улица „Марица”, минал е покрай спортна зала „Младост” и спрял на светофара. След като светнало „зелено” товарният автомобил завил наляво по булеварда, но поднесъл и се ударил в мантинелата, разказа свидетел на случката.

- See more at: http://shumen.topnovini.bg/node/556796#sthash.zDjXsVwP.dpuf






Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20134965
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031