Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2014 21:18 - ИСКАТ ДА ЗАКРИЯТ АЛФА ТВ
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1410 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 17.11.2014 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 До всички отговорни фактори в държавата,

Уважаеми дами и господа,

ПП ГЕРБ иска да спре единствената, освен БНТ, обществена телевизия – телевизия АЛФА. Народният представител от ГЕРБ Красимир Велчев, който е заместник-председател на ПГ на ГЕРБ заяви, че се работи върху нов медиен закон, с единствена цел - спирането на телевизия АЛФА. Пред журналисти в Народното събрание г-н Велчев заяви: „Недопустимо е партии или депутати да имат медия.“

Телевизия АЛФА е единствената медиа с ясна и прозрачна собственост и финансиране. Зад нея не стоят неясни капитали, скрити зад офшорни фирми. Телевизията има лиценз от СЕМ и отговаря на всички изисквания на Закона за радиото и телевизията, Закона за политическите партии, Закона за авторското право и сродните му права, Закона за електронните съобщения и Конституцията на Република България.

Заявените намерения за спиране на телевизия АЛФА от управляващата коалиция ГЕРБ и Реформаторски блок, Патриотичен фронт и АБВ са безпрецедентна репресия върху медията и налагане на груба цензура.

Спирането на телевизия АЛФА от управляващите партии е потъпкване на свободата на словото и връщане на България във времена, когато репресиите срещу журналисти бяха ежедневие, а свобода на словото не съществуваше.

Репресиите и политическият натиск срещу ПП АТАКА вече са в ход. Управляващите партии наложиха цензура върху печатното издание на партията – вестник „Атака“. По нареждане на председателя на Народното събрание Цецка Цачева от ГЕРБ, е забранено вестник „Атака“ да се разпространява в кулоарите на Народното събрание. Това се случва за първи път от 2005 г., откакто АТАКА е парламентарно представена партия. От 2005 г. до днес вестник „Атака“ се четеше в българския парламент. Управляващите от ГЕРБ, Реформаторски блок, Патриотичен фронт и АБВ прилагат двойни стандарти и допускат други печатни издания като браншови вестници и списания с търговски послания да се разпространяват в парламента, а печатен орган на парламентарно представена партия – не. След цензурата над вестника „Атака“ идва ред и на спирането на телевизия АЛФА. Целта е ясна – посланията на АТАКА да не достигнат до нейните стотици хиляди избиратели. Целта е да се скрие дейността на АТАКА, да се затвори устата на Сидеров и да няма телевизия, която да показва истината за управлението на страната. Защото телевизия АЛФА е единствената, върху която управляващите не могат да оказват натиск, за да задоволяват тясно-партийните си интереси.

Г-жи и г-да елит на нацията, ако допуснем партията за европейско развитие ГЕРБ да спре телевизия АЛФА това би означавало, че демокрация в България няма и се поставя началото на арогантно диктаторско управление и тежки репресии.

Настояваме всеки един от Вас да излезе с официално становище и заедно да не допуснем партия ГЕРБ да се поставя над Конституцията на Република България. Недопустимо е поведението на председателя на парламента Цецка Цачева от ГЕРБ да се поставя над основния закон на държавата. Съгласно чл. 5 ал. 1 от него „Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат и ал. 2 Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие“ . Свободата на словото в нашата държава е гарантирана в чл. 39 ал. 1 „Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.“ и чл. 40, ал. 1 „Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура“ и ал. 2 „Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт“. Очевидно Цачева е и над съдебната власт, налагайки цензура върху вестник „Атака“.

Ако допуснете ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ да управляват чрез репресии и диктатура, всички вие ще станете съучастници в погубването на нацията ни.

17.11.2014г

С УВАЖЕНИЕ

ЕКИП НА ТВ АЛФА




Гласувай:
10



Спечели и ти от своя блог!
1. bojinkata - Пречи!!!
17.11.2014 21:35
Пречи!!!
цитирай
2. josarian - Аз лично нямам нищо против да се закрие телевизията на руския националист Долен Сидеров
17.11.2014 22:50
Но по-добре да не я закриват а да я направят задължителна - за да го намразят всички българи до един.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20135494
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031