Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2014 15:13 - Плевнелиев: Ако знаех турски, щях да чета новини на турски
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 585 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Не разбирам защо през XXI в. трябва да си служим със забрани. Ако знаех турски, щях да чета новини на турски, ако знаех гръцки, щях да чета на гръцки. Не разбирам какъв ще е позитивният ефект за страната от такъв факт, да лишиш хората от нещо постигнато е много лесно. Не вярвам, че като отменим новините на турски език, ще повишим стандарта на живот".

Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на отчета на дейността на служебното правителство. Така той коментира искането на Патриотичния фронт (ПФ) новините на турски да бъдат свалени от БНТ. Висши представители на ГЕРБ вече коментираха, че е възможно новините на турски да преминат в БНТ 2. Президентът обясни, че освен български медии всекидневно чете английски и немски медии.

"Служебното правителство е кризисен мениджър, то трябва да има възможност да действа максимално адекватно". Така Плевнелиев коментира идеята на БСП и ДПС да напишат специален закон за служебното правителство, с който да разпишат конкретно неговите правомощия. От двете партии смятат, че кабинетът на проф. Георги Близнашки е превишил своите права. Плевнелиев припомни, че служебните правителства винаги идват в момент на криза. Той каза още, че досега сме имали 4 служебни правителства, като според него и 4-те са се справили добре със своята работа.

"Служебният кабинет се справи с това да внесе спокойствие в нацията", каза Плевнелиев, по повод дейността на правителството на Близнашки. Той посочи, че по проекта „Южен поток“ в кабинета „Орешарски“ се е говорело едно на партньорите от ЕС, а се вършело друго. 

„Наложи се служебното правителство да вземе категорични мерки, за да възвърне доверието на партньорите. То работеше в режим на тежки финансови рестрикции, заради неактуализирания навреме бюджет. Служебният кабинет прояви характер, отстоявайки позициите на България. Бе финализирано споразумение с ЕК за периода 2014-2020 г. Също така проведените избори са легитимни и не се оспорват от никого“, каза още Росен Плевнелиев.

„Точно след 3 месеца и един ден управление приключихме работа. От първият ден се сблъскахме със сериозни предизвикателства. Тежките проблеми, които наследихме, направиха ясно едно – това правителство нямаше как да ограничи функциите си само в организирането на честни и прозрачни избори. Работихме посветено, открито, честно и прозрачно. Оттегляме се с достойнство и чувство за изпълнен дълг“, заяви проф. Георги Близнашки.

http://clubz.bg/10468-plevneliev_ako_znaeh_turski_shtqh




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20227957
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930