Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2014 17:34 - Стоте хиляди рубладжии не намериха място в българските новини
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 675 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 07.11.2014 17:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В Брюксел се проведе поредния протест срещу политиката на строги икономически ограничения, водена от правителството и Европейския Съюз. Успоредно с това хиляди протестиращи обсадиха парламента в Лондон. Тези два протеста не намериха място в новинарските емисии на повечето „български“ телевизии, или по-точно клоновете на световните медийни гиганти-монополисти в България. Какви бяха тези 100 хил. души, които протестират отново срещу политиката на Европейския съюз и собственото си правителство в Брюксел? „Рубладжии“, платени от Русия? Путин ли е виновен, че Европа е затънала в корупция и безработица, а с изключение на Германия, икономиките на държавите-членки не могат да излязат от калчището, в което бяха тръшнати заради шепа спекуланти и измамници в САЩ, които доведоха до краха на „Уол стрийт“ и световната икономическа криза? Подобна ос може да съществува само в България и някои други източноевропейски пост-комунистически държави, в които комплекса за „второ качество“ европейци е развит у много съвременни „проевропейци“ и „евроатлантийци“, много от които преди 1989г. се кълняха, че „социализма“ е техния „цивилизационен избор“.

Европейския съюз води политика в интерес на своя патрон – Вашингтон, неговите военни аспирации и интернационални компании. Потвърждение за това са, че тънещата в социално и икономическо блато Европа следва безропотно указанията на САЩ, които създадоха евросъюза и НАТО, за да консулидират в него своите европейски марионетки. Европейските държави пращат войници в Ирак, Афганистан, Либия и където наредят военнолюбците в официален Вашингтон, увеличават разходите за военни цели на НАТО и са готови да повторят историческата грешка да вкарат Стария континент във война с Русия, което при всеки случай ще доведе до нова подялба на континентът между САЩ и Русия, а Европа отнова ще бъде изравнена със земята. Показателно е  и сключващото се „на тъмно“ споразумение за търговия между САЩ и ЕС, което ще постави американските компании над законите в отделните държави. Това означава, че освен пред върховните чиновници на евросъюза държавите на Европа, членуващи в него, ще изгубят суверинитета си и пред корпорациите на САЩ. Още по-показателно, за това, че евросъюза служи на световния финансов елит е, че новия председател на ЕК сега ще трябва да се „саморазследва“, тъй като се оказа, че Люксембург е помогнал на минимум 300 крупни корпорации да укрият данъци за милиарди. Никой не очаква, че бившия премиер и настоящ председател на еврокомисията Жан Клод Юнкер ще направи нещо друго, освен да замете следите на „LuxemburgLeaks“.Властите в САЩ признаха „Джей Пи Морган“ и останалите вампири за виновни за краха на „Уол Стрийт“ и световната икономическа криза от 2008г. (от, която Европа ще се измъкне след най-малко едно десетилетие), но не ги осъдиха, а се споразумяха с тях. ЕС отговори с подобна адекватност, принуждавайки европейците да платят за спасяването на банките, докато „затягат коланите“, а безработицата удря рекордни исторически нива. За това се стига до подобни протести в сърцето на Европа и евросъюза. За това 49% от британците заявяват, че биха гласували „за“ излизането на Великобритания от ЕС. А може би трябва да питаме кога по-точно ни питаха за „цивилизационния избор“ и защо не ни питат сега. Нека само уточня, че въпросния „цивилизационен избор“ всъщност няма нищо общо с корумпираната, преяждаща на гърба на европейците бюрократична пасмина на евросъюза.

При наличието на 50% младежка безработица в целия ЕС, огромната финансова и социална криза и неадекватните политики, налагани на всички от Брюксел не трябва да ни очудва, че в държавите, където има истинско гражданско общество хората протестират срещу ЕС и неговата политика. Знамето на ЕС редовно се изгаря и стъпква не само в Източна Европа – където местните евроатлантийци заклеймяват този акт като действие на зли комунисти, русофили и прочее – а и в държави като Великобритания, Шотландия, Испания, Гърция, Италия и Франция. Но ето, че 100 хил. протестиращи не намират място в „евроатлантическа“ България. Защо да разваляме медийния уют на царстващия рай на капитализма и великото братство между САЩ и Европа? А и защо да даваме пример на българите, че да си против разрухата на Европа за сметка на интересите на Съединените щати не е несъвместимо с това да си про-европеец. Напротив, ако си „за“ Европа би трябвало да си против всичко това.
http://alterinformation.wordpress.com/2014/11/06/83828525/




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. bliz - Люксембург...
07.11.2014 17:53
Люксембург е ошфортка от 1929 година и се знае, че правилата са други. Колко ли прави 0,8% данък отнесено към 300 фирми? Сигурна съм, че не е малко , т.к. жизнения стандарт е мерилото. Ако Люксембург престане да е ошфортка, същите тези фирми ще плащат 0,8% на някоя друга по света.
Защо е приет Люксембург в ЕС без забележки, а сега са лоши.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20207764
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930