Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2014 12:51 - Розино в паника след смъртта на Рогача: Циганите спряха работа, децата не учат
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 532 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Поне 30-40 души от ромите днес не са отишли на работа. От ромските деца само 8 са били пуснати от родителите си на училище. Паниката е всеобща, няма да има спасение за нас, изпадат в истерия циганите. Предохранителните мерки са взети от ромите по повод очакваната ескалация на напрежение от смъртта на бизнесмена Георги Рогачев. Погребението на карловския бизнесмен е утре в 12 часа в родното му село Черноземен.

Пребитият от роми Рогачев издъхна вчера, след като повече от месец не излезе от кома в пловдивската болница, където беше настанен след адското меле. Междувременно хората в региона коментират, че Георги Рогачев е бил за тях нещо като рицар. Той пазел от циганските нападения парапланеристите, които излитали от Сопот и понякога кацали в Розино. От спортния клуб „Скай номад” пишат в коментар под новина за кончината на Рогача: „Не съм запознат с миналото на Георги Рогачев, но ние – парапланеристите го познаваме като човек, който ни е пазеше от циганите в селото. В безмоторното летене което практикуваме, често се случва да кацаме на непредвидени места, когато свършат поддържащите ни течения (термики). Има много случаи на случайно приземили се парапланеристи до село Розино, които са „атакувани“ от тълпи цигани: крадат телефони и уреди, газят ти по крилото, искат пари и те заплашват, вадят ножове и брадви. Георги ни бе закрилник, а газостанцията му убежище от тълпата, като дори се е случвало да стреля във въздуха да ги разпръсне. За проблемите с циганите се „прочухме“ дори в международните пътеводители за летене.
Ескалирането на проблема и смъртта на Георги са резултат от липсата на държавност, която толерира циганската агресия. Например от местните слухове чух, че местните катаджии са били предизборно инструктирани да не спират и глобяват препълнените цигански бусове и автомобили, което усилва усещането за безнаказаност у циганите. Инцидентът нямаше да ескалира ако държавата бе реагирала на жалбите на Георги срещу обора, който циганина си е построил на чуждо място използвайки неговата ограда. Интерпретациите, че всичко станало за някакви 20 лева са кастрирани от „толерантност“ медийни манипулации. Проблемите са много по сериозни и изискват твърдост срещу агресията, но без маргинализиране и подпомагане на желаещите да се интегрират цигани”.

Днес един по един викат в полицията ромските лидери, с които се провеждат разговори. Целта е да бъдат успокоени хората в махалата. Междувременно по същия начин се разговаря и с брата на убития-Кольо Рогача, от който се очаква да тръгне на вендета и да сътвори истински погром в Розино. Приятели на известния с криминалното си минало Кольо Рогача не спирали да го подстрекават за отмъщение, а това е взривоопасно, коментират нашите източници.
http://www.silnabulgaria.com/розино-в-паника-след-смъртта-на-рогача/




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20204154
Постинги: 18671
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930