Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2014 20:50 - ДАНС удари секти на "Ислямска държава" в Шуменско
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 941 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 25.09.2014 20:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Радикални секти като "Нурджилар", "Сюлейманджилар" и "Никши Банди", които имат позиции в района на Шумен, са едни от най-сериозните спонсори на свирепата "Ислямска държава". Това разкри източник от ДАНС две седмици след като агенти са нахлули в духовното училище "Нювваб" в Шумен в операция, запазена в тайна. В спецслужбата имало сериозни данни, че терористичната групировка "Ислямска държава" търси свои последователи на Балканите в средите на най-бедните социални прослойки, пише "168 часа". Посредник в тази тяхна мисия са именно крайните ислямистки секти като "Нурджилар", "Сюлейманджилар" и "Никши Банди". Неслучайно въпросните три секти, които трайно са се настанили в България и са изградили свои пансиони в Шумен, са официално забранени със закон в Турция, Русия, Франция и Великобритания. Ограничения за тях има и в Полша, добави агентът на ДАНС.

Той описа схемата, по която действали радикалните ислямистки лидери в Североизточна България, или т.нар. Делиорман. Представители на трите секти отдавна посещавали социално слаби български граждани. Предлагали им финансови облаги - пари, дарения за децата, дрехи. "Постепенно след убедителна обработка на съзнанието млади българи са обявили пред сектантските емисари от арабски страни, че ще изпратят децата си да учат в пансиони на сектите у нас. Такива има в районите, населени с мюсюлмани - Шумен, Разград, Кърджали, Бургас.
"Гладните и безработните са способни да убиват, за тях няма нито морал, нито закон", аргументира опасните тенденции, свързани с "Ислямска държава", източникът на изданието. "За радикалните ислямисти няма и географски понятия, за тях е важна каузата - война срещу другите религии", категоричен е още той. Агентът обясни, че сектантските лидери обещавали на бъдещите курсисти от ислямските пансиони в България да ги прехвърлят в лагери на "Ислямска държава" в Близкия изток.
По тази схема млади българи вече били подготвяни в десетина общежития, поставени под наблюдение от ДАНС. Те са регистрирани на името на неправителствени организации, сдружения. Някои от тях са закрити със съдебни решения, но продължават да функционират и да подготвят бойци за "Ислямска държава". Спецслужбата вече разполагала с данни, че общински чиновници във въпросните региони си затваряли очите за незаконната дейност срещу заплащане. Чиновниците дори подпомагали сектите да си построят нови пансиони върху общински терени, след като държавата им отнемала лиценза за социална дейност.
За момента Шумен се очертавал като средоточие на опасни ислямистки секти. Такава мощна комбинация на най-върлите "Сюлейманджилар" и "Нурджилар" нямало никъде по света. Последните проявления на най-новата секта "Никши Банди" били по време на големи мюсюлмански празници - Рамазан Байрам и Курбан Байрам. /БЛИЦ

САМО ДА ПОПИТАМ ДАНС,КЪДЕ СПАХА ОТ ЮЛИ 2013 ГОДИНА ДОСЕГА
www.dnes.bg/slideshow.php

 



Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. todorlaz - А тези
26.09.2014 14:34
А тези от Пазарджик, Столипиново и Велинград още ли ще ги полерирате!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20126780
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031