Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2014 20:05 - ГЕРБ - "Пир по време на чума''
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 430 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 10.09.2014 21:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Грандоманията на Бойко Борисов цена няма и го доказа за пореден път в неделя, 7 септември, когато помпозно откри предизборната си кампания. За да напълни зала Арена Армеец в София, плати на 300 автобуса и 30 буса да докарат хора от страната.

Другото, с което се биеше в гърдите Борисов, е управленската им програма. Покрай бонбонките и картите за игра, които получиха като част от екскурзията си до столицата, едва ли някой от гостите му разбра каква секира им готвят от ГЕРБ - вдигане на данъци, скок в цената на тока - все неща, които ще бръкнат в джоба именно на тези екскурзианти.

И целият този блясък, цялата тази разсипия, докато спасители за пореден път вадят и броят трупове в потопените от водната стихия български семейства.

Най-логичният вариант беше да отложат мероприятието, но все пак пари са давани, няма как. Осъзнавайки какво са сътворили, умовете от ГЕРБ решиха да спасят положението, отпускайки 100 хиляди лева помощ за бедстващите - пари, извадени от държавната субсидия на партията, сиреч от джоба на същите тези бедстващи и мизерстващи българи.

Поведението на ГЕРБ и лидера им Борисов възмути цяла България, взриви форумите. Лидерите на останалите партии също не скриха недоумението си. В неделя лидерът на ББЦ Николай Бареков пръв от политическите лидери прие предизвикателството на медиите за дарения за пострадалите райони в страната. "Бойко Борисов да не прави помен с чужда пита. По-добре е да спре да се мотае, да сложи ботушите и да отиде в пострадалите райони да помага, така както направих аз. Докато ГЕРБ откриваха лъскавата си кампания в София, аз и колегите ми от ББЦ бяхме в Странско, занесохме пари за най-спешни нужди и оставихме консерви, одеяла, хляб и вода“, коментира тогава Николай Бареков.

Ден по-късно от ГЕРБ осъзнаха колко са сгазили лука и решиха да нагазят в калта. Само за часове лидерът на партията предприе хитър пиар ход и изпрати кандидат-депутатите си в бедстващите след наводнението райони. Герберите бързо-бързо смениха лаченото начало и тръгнаха да правят кампания с лопати, обикаляйки от двор на двор. Но късно е, либе, за китка... тъп да си, ще разбереш, че това е най-пошлата предизборна кампания, коментират пишещи в социалната мрежа.

Не разбирам откриването на кампания за около половин милион лева в зала „Арена Армеец”, а след това изкупуването й с бригади, възмути се и лидерът на БСП Михаил Миков. Той призова хората да преценят тази постъпка. По думите му, тези неща трябва да се правят малко по-кротко.

Ако трябва да бъдем искрени, Борисов го раздава съвсем кротко - натика в калта редовите гербери, а той самият се занимава с коментари във Фейсбук: Много съм радостен и щастлив, че всички мои колеги се включиха в акцията да помогнем на бедстващите хора след наводненията. Ползите от нея са няколко. Сред плюсовете за ГЕРБ той нарежда факта, че кандидат-депутатите му на място ще се запознават със ситуацията и така по-лесно щели да направят закони, свързани с бедствията и авариите. Оттук пък прозират и задкулисните му, чисто предизборни цели и копнежа за власт на всяка цена...

Така че, Борисов отново сгафи, а сега накъде?

http://www.bpost.bg/article/29978



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20318549
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71345
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930