Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2014 14:27 - Жена избяга от религиозен секс култ и разказа за кошмара
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1137 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 29.07.2014 14:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Шокиращи твърдения за насилие в потайна религиозна секта в Нови Южен Уелс в Австралия излязоха наяве, след като бивши членове разказаха за тормоз, който те са търпели от ръцете на своя „култов лидер“ години наред. Твърди се, че самопровъзгласилия се гуру пастор Скот Уилямс е използвал своето движение на евангелистко петдесятничество, за да ръководи таен хомосексуален култ и да отклонява голяма част от даренията на членовете за свои лични цели. Млада жена разказа до най-малкия смразяващ кръвта детайл как се е родила в лоното на култа и е израснала с извратените му разбирания. Тя направи шокиращите разкрития в рамките на разследване на програмата Four Corners на Ей Би Си.

Членуването на Емили Уасман в „Интернационал на християнските събрания“ е било предопределено още преди раждането й, защото и двамата й родители са членове на „църквата“. Тя описва детството си като серия от ужасяващи и объркващи обстоятелства. „Учението бе такова, че децата се раждат зли и злото трябва да бъде изкарано от тях с бой с железен прът“, казва тя.

Лишена от живот извън рамките на църквата, на 14 години Уасман казала на родителите си, че иска да напусне групата. По думите й, тя продължила да живее в семейния дом, но родителите й въобще не си говорили с нея. Малко по-късно, когато вече била навършила 15 години, тя била изпратена в Канада да живее с друг член на църквата,. Там младата жена трябвало да се бори за психическото си здраве и била на ръба на самоубийството редица пъти.

За разлика от други, Уасман е успяла да се изтръгне от лапите на култа, но, по думите й, редица други млади хора, които са родени в религиозната група, продължават да се мъчат. Тя също разкри, че жените имат статут на роби в църквата, а вербалното и физическото насилие срещу тях от страна на мъжете е нещо нормално.

Всеки аспект на живота на членовете на култа бил следен отблизо. От това какво те обличат, до това как те си възпитават децата. Най-шокиращият разказ обаче е на Гюнтер Франц, чиято бивша жена била бита от други мъже. Тя била съблечена по бельо пред групата мъже и налагана с дървена пръчка, предположително, заради неподчинение. Съпругът й не е присъствал на боя. Тогава жената е била бременна, но той не е знаел.

Попитан, как се е почувствал, когато е разбрал, че жена му е била бита, докато го е нямало, Франц просто казва: „Направо ти се гади от нея, нали?“. Десетки бивши членове разказват как са участвали в извратени сексуални ритуали с участието на Уилямс, на който Господ му бил дал разрешение да заобикаля библейските заповеди против хомосексуализма и да обучава последователите си мъже да бъдат сексуално послушни.

Насилието, описвано от мъжете и жените, които до момента са мълчали от страх или срам, е варирало от духовно, финансово, вербално и физическо до сексуално. „Не съм виждала нищо подобно“, каза репортерът на Four Corners Каро Мелдръм-Хана. Мелдръм-Хана, която се натъква на историята още през 2010 година, разказа за десетки бивши членове на сектата в Австралия и по света.

По думите й, всички разказват едни и същи неща за Уилямс. „Първоначално всичко ми изглеждаше невероятно, защото беше твърде екстремно. Но това наистина се е случвало. Първите шест месеца с теб се държат като с кралска особа, но след това масата се обръща. За да може да получиш доверието на Скот Уилямс, трябва да даваш повече от себе си, по-специално това важи за мъжете“, казва тя.

Бивши последователи на сектата разказват, че са били вербувани като тинейджъри или младежи, били са им промити мозъците, за да повярват, че Уилямс е „Богопомазания“.

В момента Скот Уилямс живее със съпругата си Рий в апартамент на брега на океана в Кофс Харбър в – един от многобройните имоти на сектата. /

http://www.silnabulgaria.com/жена-избяга-от-религиозен-секс-култ-и-р/








Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20086518
Постинги: 18629
Коментари: 10015
Гласове: 71230
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031