Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2014 13:07 - Безпрецедентна атака срещу ТV7
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 500 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.07.2014 13:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Татуирани бабаити пробваха среднощен абордаж

TV7 и NEWS7 станаха мишена на безпрецедентна атака. В полунощ татуирани и въоръжени гардове направиха опит да влязат в офисите и студиата на двата телевизионни канала.

Щурмът е част от действията на временния синдик, назначен по искане на "Ноу фрейм медия България" ЕАД, но е в нарушение на закона. Причината - синдикът може да използва охрана само след изрично разпореждане на съда, каквото няма. 

Началото на бруталната атака започна около полунощ. 

Гардове на частна охранителна фирма направиха опит да влязат на абордаж в помещенията на ТV7. Атаката им, чиято цел така и не стана ясна, беше продължение на случилото се по-рано през деня, когато десетина татуирани гарда нахлуха в сградата на ТV7. Охранителите пристигнаха заедно с временен синдик  - адвокат Панайот Велков. 

Това действие беше продължение на рейдърската кампания от страна на "Ноу фрейм медия България" ЕАД, която от броени дни е собственост на Николай Бареков и неговото искане пред съда за обявяване на дружествата ТV7 и BBT в несъстоятелност.

Обезпечителната заповед с дата на издаване 3 юли 2014 г. указва на временния синдик  - "да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда".

Проверка показва, че адвокат Панайот Велков е станал синдик съвсем скоро  - в средата на май. Може би по тази причина той пристига с вече сключен договор с охранителна фирма, което е в нарушение на указанията на съда. Велков беше придружаван по неясни причини и от политически лица - представители на политическа партия "България без цензура".

След като те си тръгнаха, двама от татуираните гардове останаха в телевизията. Един в нюзрума и един въоръжен с пистолет пред сградата. 

След сигнал, че на етажа има лице, което не е от екипа ни и няма право да бъде там, дойде полицейски екип. Самият служител не отговори какво го води в нюзрума на национална медия посред нощ. Минути след това пред сградата паркираха джипове и лимузини с нови сили на фирмата. Половин  час след полунощ опитите им да влязат продължиха. Наш екип излезе, за да попита каква е причината за среднощния щурм. На мястото имаше патрул на Шесто районно управление, което се намира на стотина метра от сградата на телевизията.

Двама от гардовете не позволиха на оператора ни Роман Василев да снима, използвайки сила и притискайки го към вратата. 

Класическите мутренски реплики "Знам къде живееш" и "Ще те намеря" съпътстваха разговора къде може да се снима и дали тротоарът пред ТV7 е обществено място. 

Патрулът на полицията си тръгна без да вземе никакво отношение, въпреки че на два пъти беше предупреден, че проблем има.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20288391
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930