Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2014 12:27 - Ром нападна с нож доброволци
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 2135 Коментари: 4 Гласове:
14

Последна промяна: 23.06.2014 12:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Направили му забележка, че ръси боклуци по почистеното

Шокираща история разказва един от доброволците, които четвърти ден разчистват улици и дворове в квартал "Аспарухово". "Писмото до всички" той публикува на стената си във Фейсбук  :


Казвам се Добромир Калчев на 28 години, жител на злощастния квартал Аспарухово във Варна. На 20.06 петък, аз, както и всички други, жители на квартала бяхме ангажирани с разчистването от потопа. Заедно с мои приятели цял ден полагахме грижи за обезопасяването, а по-късно и отсичането, на 10 м кипарисово дърво, надвиснало над 2 къщи на ул. "Тунджа". Всичко мина благополучно, докато по баира на ул. "Злетово" (известна улица в квартала), не се появи един от всички онези цигани (ако предпочитате – роми), които използваха бедствието, за да напълнят самоделните си колички с метали и други „ценности”. Ръсеше боклуци навсякъде след себе си, а възрастните жени от съседната къща, цял ден старателно, редом с нас, почистваха, както своите дворове и тротоари, така и самата Злетово, която е основна част от инфрастуктурата на квартала. Те видяха цигането, скараха му се, а той им отвърна с груб език и псувни.

С моите приятели нямаше как да останем безучастни и също му се развикахме по най-бързия начин да си върне боклуците в контейнерите на кръстовището с ул. "Искър" и да внимава, какво говори на възрастните дами. Започнаха пререкания, които ние не успяхме да спечелим, и все пак онзи потегли нагоре по баира, псувайки и хвърляйки люти закани срещу нас. С насмешка ние продължихме да разчистваме клоните от прясно нарязания кипарис...

И тук някъде започна екшънът - 5 минути по-късно. Цигането на бегом се беше втурнало към мен иззад ъгъла. Чух само жените да викат: „Има нож! Има нож” и заканите му „Ще ви убия!”... Един от другарите ми тъкмо беше изхвърлил клони в контейнера и бягайки, успя да го хване през гърба, на около 2 м от мен. Другите трима се опитаха да го съборят на земята, държейки го за ръцете, но онзи успя да ме ритне в дясната ръка, която до преди 3 седмици беше с гипс и сега отново е. Олюлях се и изкълчих глезена си, стъпвайки на криво. В този момент онзи беше вече на земята, стискайки ножа и продължавайки да крещи: „Ще ви убия всичките! Имам жълта книжка! Имам жълта книжка, пуснете ме!”. Успях да се изправя и да натисна ръката му, за да пусне острието. Изтръгнах го и го захвърлих в тревата на тротоара, а една от комшийките го прибра зад оградата си. 5 човека го натискахме към земята, докато съпругата на едното от момчетата звънеше на 112.

Полицаите пристигнаха бързо, записаха данните на всички, иззеха ножа и ни изпратиха да дадем показания и жалба за нападение в 4-то РУП. За жалост не успяхме да ги подадем, тъй като полицията в Аспарухово в момента е заета с изключително сериозни задачи и ни увериха, че ще ни приемат в понеделник 23.06.

Пиша Ви всичко това, защото от цялата информация, която чухме за този извършител от ромски произход бе, че досието му е километрично и че полицията е добре запозната с деянията му. Пиша Ви, защото той не е единственият по рода си, в Аспарухово, във Варна, в България. Ще се постараем да достигнем до най-крайни наказателни мерки срещу този, с извинение, изрод, който не стига, че гледа как само да се възползва от чуждата трагедия, да краде от държавата ни, а и е готов да отнеме човешки живот съвсем хладнокръвно. Животът на млади, трудещи се, нормални хора, данъкоплатци.

Смятаме, аз и моите приятели, че хора като този, трябва да бъдат под стража, а не да се разхождат на свобода по улиците на България! Вчера беше застрашен нашият живот, а утре може да бъде животът на всеки един от Вас. Моля да ме разберете! Това не е агитация срещу ромите, тъй като много от тях се бориха с щетите от потопа наравно с всеки друг. Това не е политическа агитация, нито е урок как да си вършат работата институциите. Това е просто писмото на един нелепо пострадал млад мъж, потресен от неправдите в своята Родина!

http://www.varna.utre.bg/2014/06/23/237614-rom_napadna_s_nozh_dobrovoltsi




Гласувай:
14



Спечели и ти от своя блог!
1. f873 - Има и още: http://www. ida. bg...
23.06.2014 12:47
Има и още:
http://www.ida.bg/varna.php?page=news_show&nid=27131

цитирай
2. hristo27 - Не можа ли тоя идиот да попадне под ...
23.06.2014 14:21
Не можа ли тоя идиот да попадне под приливната вълна? С глава в тинята!
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Ужасно е!! Никоя от институциите не си върши работата както трябва и за това страдат хората.
23.06.2014 16:23
http://blog.bg/theme.php?theme=33207&success=1
цитирай
4. wqpwqp - Що не го утрепахте бре! Бах го ц...
24.06.2014 12:19
Що не го утрепахте бре!
Бах го циганина нагъл!
Стига само сте се оплаквали кой циганин, каква простотия е извършил!
Не виждате ли, че всичко е с цел...
В България няма полиция, има статистици!

Газ за гадните, нагли цигани!

Европейският слугува на американската администрация, която има за цел, единствено, да затрие цели народи, за да осъществи идиотските си цели!

Злото трябва вече да получи заслуженото! Стига сме търпели!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20120389
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031