Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2014 16:16 - Скандална снимка разбуни Берковица!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 607 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нова порция етническо напрежение нагнети Берковица, където отдавна тлее фитилът на омразата, подклаждан от ромски изстъпления. Припомняме, че цигани пребиха с брадва брата на биатлонистката ни от олимпиадата в Нагано Павлина Филипова.Както , 42-годишният шампион по борба Дончо Филипов бе нападнат на 22 март. Само седмица след инцидента цигани биха младежи и потрошиха полицейска патрулка в центъра на града. Затова снимката буди истинско недоумение.
Както си му е редът, Община Берковица отбелязва подобаващо Международния ден на ромите. Кметицата Димитранка Каменова не присъства на събитието, но изпраща поздравителен адрес, в който се казва: „Общинското ръководство в своята работа винаги се е водило от принципа на равнопоставеност на българските граждани, независимо от тяхната етническа принадлежност. Пожелаваме Ви здраве, благоденствие и късмет. Нека с толерантност и уважение един към друг, независимо от етническата ни вяра и принадлежност полагаме усилия и работим за просперитета на Община Берковица“.
Дотук добре. Кулминацията на празника е конкурсът „Мис Чае шукарие“, в който ханшове кършат осем красавици. Победителката в състезанието за ромска хубост получава парична награда. По традиция има и съревнование за най-добра кючекиня. За веселието на всички се грижи ромски оркестър. Смущаващи сенки обаче помрачават въпросния кадър, щракнат по време на тържеството.
Мъжът в черно и злато по ръцете пред масата е Величко Първомаев Йонов, съден за лихварство през 2010 година, днес официално назначен за кметски наместник в циганския квартал „Раковица“. Седналият зад него с белите мустаци и синя риза е Христо Василев Николов, съден преди 30 години за убийство на милиционер в цигански катун край Белоградчик. Изтърпял ефективна присъда. В непосредствена близост до двамата стоят шефът на РПУ-Берковица Бисер Йончев, шефът на общинския съвет – „герберът“ Юлиян Иванов, депутатът от ГЕРБ Петър Якимов и други общински съветници…
Редно и благоразумно ли е, докато жителите на Берковица треперят от гняв, полицаи, депутати и общинари да вдигат подобни наздравици?
bezpartien.com/скандална-снимка-разбуни-берковица/





Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20229502
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930