Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2014 07:52 - Янукович тънел в лукс? Вижте как живеят лидерите на Евромайдана
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1331 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 01.03.2014 07:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Луксозната резиденция на украинския президент Виктор Янукович „Межигорье“ вече е позната на половината свят. Цяла седмица телевизиите въртят кадри със златото, греещо от всеки ъгъл на суперскъпата вила. То не бяха езера и фонтани, зоопарк, редки лимузини… И всички охкат: „Какъв мерзавец! Как е живял само – на гърба на народа!“.
Оказва се обаче, че всичкото злато на Янукович бледнее пред богатството на бившия главен прокурор на Украйна Виктор Пшонка. „Златният“ му фонд включва: Колекция от яйца „Фаберже“, рядък антиквариат и дори… мощи на светец!  „Народът ликува: „Избягаха изедниците от топлите си гнезденца!“. На власт дойдоха вчерашните опозиционери. Сформирано бе „правителство на народното доверие. „Златни хора“, мисли си народът за тях. Но, стоп! Как живеят – запитал ли се е някой. Нека видим. Екскурзията ще бъде интересна, уверяваме ви“, коментира „Комсомольская правда“. 

Нека започнем с Юлия Тимошенко (дамите с предимство!). Според украинските медии тя разполага с цяла колекция от луксозни къщи. На снимката вляво е уютното й гнезденце в Конча-Заспа (така се нарича тузарският район на югоизток от Киев). В елитното местенце „Сребърният залив“ Юлия Владимировна се нанася през 2006 г. Площта на „къщичката“ е 450 кв.м. Но това не е истинското й „достойнство“. В Конча-Заспа Тимошенко има свое пристанище и плаж на брега на Днепър. Всичко това е оградено с предупредителна табела: „Жилище на народен депутат“. Дреболия на пръв поглед, но вероятно си има своето значение. Недалеч от там живее дъщерята на Тимошенко – Евгения (на снимките долу вдясно). Горните две фотографии показват къщите на семейство Тимошенко в центъра на Днепропетровск. В горната вдясно живеят майката на Юлия Владимировна и сестра й. Във втората – братовчедката на Тимошенко. Двете къщи са съседни помежду си.


image
image

Нека видим как живее и Виталий Кличко. Домът му е в самия център на Киев. Разположен е в луксозна 6-етажна сграда и има площ 225 кв.м. Миналата година лидерът на партия „Удар“ даде интервю пред репортер на „Кореспондент“, след което великодушно го разведе из дома си. Изуменият журналист споделил, че апартаментът на Кличко е на три нива, има шест стаи, четири бани и тоалетни. И внимание – подът в хола му е от укрепено стъкло. Украинските блогъри твърдят, че този разкошен апартамент съвсем не е единственото гнезденце, където се приютява шампионът. Според тях той има още пет апартамента и уверяват, че основната резиденция на политика е в Хамбург и е „само“ четириетажна сграда. Ако обаче се вярва на данъчните декларации на Кличко, то той притежава едва 225 кв.м. апартамент на киевската улица „Богдан Хмелницки“. (На снимката). 
image

Нека видим и дома на току-що избрания премиер на Украйна Арсений Яценюк. Той живее в Новые Петворвцы. Точно там, където се намира и вече известното „Межигорье“ на Виктор Янукович. През 2013-та същото издание – „Кореспондент“ пише: „Да отидеш на гости на Яценюк е все едно да се добереш до свръхсекретен обект: колкото си по-близо, толкова повече охрана има“. И едва ли това е било свързано само със съседа-президент. Според украинските журналисти Арсений Яценюк живее в двуетажна луксозна къща от 160 км.м. До нея има къщичка за охраната, басейн, голяма градина, детска площадка, декоративно мостче и къща за гости (114 кв.м.).

image



Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. injir - От трън, та на глог...
01.03.2014 09:56
От трън, та на глог...
цитирай
2. olivie - ???
01.03.2014 11:12
Аааа, значи затова избягва К. Пулев - има какво да губи...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20124823
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031