Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2014 19:03 - Защо успява протестът в Украйна?
Автор: raylight Категория: Новини   
Прочетен: 8274 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 23.02.2014 00:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Защо успява протестът в Украйна?

 

Защо започна протестът в Украйна

Протестът започна, защото под натиска на Владимир Путин и поради огромния бюджетен дефицит президентът Янукович спря преговорния процес с Европейския Съюз и ориентира страната към Евразийския без да се допита до народа си. Натискът бе осъществен чрез активното съучастие на престъпното българско управление, което се съгласи на Южен Поток, който заобикаля Украйна като доставчик на газ. Без този проект Путин не би могъл да изнудва Янукович толкова ефективно, колкото той направи.

Резултатът от насилието спрямо украинските граждани – избор на бъдещето на страната въпреки тяхното желание – бе масовите протести, които заляха страната.

Как се разви протестът в Украйна

Подривните тактики, успешно използвани върху неразумното и наивно Българско население не успяха в Украйна, протестите не изгубиха енергията си, не се отказаха, не престанаха. След като Янукович не успя да ги отклони от решението им да извоюват съдбата си, на 18-и февруари той започна война с тях /жертви от страна на протестиращите имаше и преди това/ с помощта на руски специални части и украинските беркут. Над 60 човека бяха убити от силите на режима и командите на Путин, 600 бяха ранени. Украинците не се уплашиха, отвърнаха на огъня и въпреки огромните жертви устояха до решителната намеса на Европейския Съюз, който макар и късно, успя да наложи санкции

 

Защо успява протестът в Украйна?

Шансовете не изглеждаха да са на страната на украинците – от едната страна бе Путин и цялата машина, наследник на КГБ, дърпаща конците на проруското им управление, готово да убие всеки протестиращ, но да не сдаде властта, от друга -  безволев и разединен Европейски Съюз, неспособен на обща външна политика. Протестиращите бяха подложени на ежедневни физически сблъсъци в Беркут, техни лидери бяха убивани от спецназ и телата им бяха намирани в реките, стигна се и до война, в която загинаха 60 души и 600 бяха ранени. Въпреки всичко, те устояха – конституцията, правеща Янукович диктатор бе отменена, той е в оставка и изгнание, Киев е напълно овладян от протестиращите, ЕС се намеси решително и наложи индивидуални санкции на диктатора и неговите подчинени. Причините цивилното население да надделее над калашниците и ресурсите на две държави, една от която велика сила са няколко:

 

1)    Украинците не се борят против “политиците”. Борят се против Янукович. Опозицията им е начело на протестите, които не са се отрекли от нея, само защото и те са политици.

2)    Украинците имат ясно чувство за национална принадлежност, която ги обединява въпреки всички други ценностни и политически различия, споява ги за обща борба.

3)    Украинците добре съзнават, че врагът им е чуждо тяло в тяхната държава, а не част от тях, те се борят против руско владичество, а не против свое правителство.

4)    Украинците добре съзнават, че отказът от ЕС е отказ от просперитет, цивилизованост и развитие, че ако останат на работа днес, вместо да отидат на протеста, ще им донесе безработица утре.

5)    Украинците не са умиротворена страна като България, чисто демографски се раждат повече момчета, отколкото момичета, демографията определя и вероятността от ангажираност във военни действия, включително и въоръжени революции.

6)    Украинците бяха готови да дадат живота си за успеха и именно тези жертви им осигуриха решителната намеса на Европейския Съюз, която доведе до сегашното положение в тяхна полза.

7)    Украинската милиция и беркут не бяха готови да изпълнят заповеди по клане на цивилното население, много от тях се предадоха на бунтовниците, затова и спецназ стреляха и по милицията.

 

Изводи: Украйна направи всичко това, което България не проумя, показа интелект, борбеност  и солидарност, смелост и готовност за саможертва, които водят засега до успех. Нещо повече - те направиха сами цивилизационния си избор, той не им бе наложен, а осъзнат, за него проляха кръвта си, бойното кръщение на знамето на Европейския Съюз.

 

ГЛАСУВАЙ В СВЕЖО








Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raylight - по - глупав
23.02.2014 10:12
коментар на мой анализ аз не бях чел. В Украйна полицията започна да стреля с калашници по протестиращите, а рускоговорящи командоси стреляха и по двете страни. Прочети диверсионния наръчник на КГБ, това е стандартна практика, за да се внуши, че и двете страни са лоши
цитирай
2. vencivvg - Браво !
25.02.2014 17:16
Отличен материал. Удоволствие беше да го прочета. Браво !
Дано има повече такива материали в блог.бг
Нека пожелаем успех на Украйна,
дано Украинците продължават да са все така борбени и решителни.
цитирай
3. conspiracii - то хубаво, ама...
08.03.2014 19:10
приемането в европа е като снимка с кучето пред строя едно време в казармата...ще им източат кръвчицата МВФ и сие и в замяна ще им дадат шоколадче и кафенце...дерзайте, дерзайте - да спечелите "Hunger Games"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3234101
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031