Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2014 14:05 - Нормално трудно
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 785 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.01.2014 14:06


 Положението е нормално трудно - така определи зимната обстановка в Шумен и общината кметът Красимир Костов, който събра в 7.30 ръководителите на фирмите, ангажирани със снегопочистването в Шумен. Такситата сутринта бяха малко, автобусите тръгнаха със закъснение.


Главните улици на града са проходими, а затрудненията за шофьорите, които са успели да изкарат колите си от преспите сутринта бяха от големия брой пешеходци по пътните платна. Заради падналия през нощта сняг вероятно голяма част от такситата не са излезли, до 7 сутринта не се виждаха и градски автобуси и хората бързаха да се доберат до работните си места пеш.


"БКС не е спирало да работи две денонощия, нашите улици, за които имаме ангажимент да чистим към 80 процента вече са проходими при трудни зимни условия." - обясни пред кмета Красимир Костов началникът на отдел "Чистота" в "Титан БКС" Богдан Геров. Той обясни, че към 7.30 техниката на фирмата работи по "Владайско въстание" и "Тича". 


"Преди малко минах по "Дедеагач" движат се автобуси и леки коли, но има нужда от оширение, за кратко време през нощта е паднало значително количество сняг. При нас проблем ще бъде сметоизвозването - там страничните улици не мога все още да рискувам да ги пусна да направим допълнителни усложнения, да се чудим как да приберем колите от улиците." - каза още Геров.


За малките улици, на които освен контейнери има и градини, училища и ясли отговаря общинското предприятие "Паркинги гаражи и благоустрояване". Ето какво каза пред кмета управителят на дружеството Сергей Стойков. "Мъчим ги от вчера както сме започнали с 3-4 часа през нощта почивка, всички машини са на терен, почистваме, но снегонавяването пречи, отделно сутринта вече някои хора решиха да си изкарат автомобилите, нали, изхвърлят обратно снега на платното." 


"Ще се постараем действително около контейнерите да имат възможност да достигат големите машини на БКС за да събират сметта, но целта ни е първо беше да отворим всички улици, които свързват училищата, детските градини и яслите, помощните заведения.  Няма да спираме, продължаваме." - обеща Стойков. Сутринта все още е бил затворен пътят за Дома за душевно болни в Лозево, който също се поддържа от хората на Стойков, обясни Красимир Косев, главен специалист по защита на населението в община Шумен.

Косев каза още, че машините на БАРС са излезли в 5 сутринта за да се пусне ученическият транспорт. Градските автобуси са тръгнали със закъснение в 7 без 10, тъй като част от шофьорите не са успели да стигнат навреме до колите си по работните места.


"Мрежата за която отговаряме вчера беше почистена, днес от 6.30 продължаваме ръчно и опесъчаваме. Гробищният парк вчера беше изчистен, а днес имаме организация от 8.30 да продължим след новия сняг." - обясни и управителят на "Обреден дом" Златин Кайряков.


"Положението е нормално трудно, организацията върви, но искам да отидем да видим Велино как пробиваме, Макак и след 2 часа искам оперативни доклади и да си изпълните ангажиментите, които имате. Особено Сергей, крайните улици - това е големият проблем в момента." - разпореди кметът Костов.

 

 

Снимки: Шмоко и Varg

www.shmoko.bg/index.php




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20303475
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930