Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2014 14:17 - ПОЗОРЕН ПЛАКАТ ВЕЧЕ В ИСТОРИЯТА
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 920 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.01.2014 19:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageimage

ТОЗИ ПОЗОРЕН И СРАМЕН ЗА ГРАД ШУМЕН ПЛАКАТ ДНЕС БЕШЕ СОБСТВЕННОРЪЧНО ПРЕМАХНАТ ОТ МЕН.ТОЙ ""КРАСЕШЕ"" В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 2 ГОДИНИ И 4 МЕСЕЦА НЕПОСТОЕНИЯТ ТЪРГОВСКИ ДОМ ОТКЪМ УЛИЦА ""ХРИСТО БОТЕВ"" В ШУМЕН.КОЛКОТО ДО ДРУГИЯТ ДО НЕГО ГЛАСЯЩ ""ЗАТВОРЕТЕ КАТАКОМБИТЕ"" В ТЯХ ОТДАВНА И ДО ДНЕС СИ ЖИВЕЯТ ТРИМА ПСИХИЧНО БОЛНИ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ НАЕМ САМОНАСТАНИЛИ СЕ И НАПАДАЩИ ВСЕКИ СТЪПИЛ НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ НАЙ-ЧЕСТО ТИЙНЕДЖЪРИ РИСУВАЩИ ГРАФИТИ.
ПОВОД ЗА ТЕЗИ ПЛАКАТИ СТАНА УБИЙСТВОТО НА 11 ГОДИШНИЯТ ПРИСИЯН ИВАНОВ.ТОВА,КОЕТО НЕ СЕ СПОМЕНАВА В РЕПОРТАЖА Е ЧЕ МАЙКАТА НЕ Е КУПИЛА НА СИНА СИ ТЕЛЕВИЗОР.НЕ ГО Е КОНТРОЛИРАЛА ДОСТАТЪЧНО.А И ПОЛИЦИЯТА В ШУМЕН НАЧЕЛО СЪС СЕГАШНИЯТ НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ГЕРБ-ЛЮБОМИР ХРИСТОВ ТОГАВАШЕН НАЧАЛНИК НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА.САМО НА 100 МЕТРА ОТ ТЯХ СЕ СЛУЧИ УБИЙСТВОТО.А ЗА НАГЛОСТТА ЖУРНАЛИСТИ ДА ОТИДАТ ДА СНИМАТ ПОГРЕБЕНИЕТО МИ Е ЖАЛНО ДА СПОМЕНА.
АКО ЖЕЛАЕТЕ ПЪК ДА НАБЛЮДАВАТЕ ЩО ЗА ДЕЦА ОТГЛЕЖДАТЕ КАЧЕТЕ СЕ В АВТОБУС ТРЪГВАЩ В 12:40 Ч. ДЕЛНИЧЕН ДЕН ОТ АВТОГАРАТА ПО ЛИНИЯ 31 ИЛИ В 18:20 Ч. НА 71 ОТ ПЕТИ ПОЛК.БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО.
tv7.bg/Новини/Регионални/Новини/30-години-затвор-за-убиеца-на-Присиян-от-Шумен_l.1_i.9389432_c.77.html#.UtkdMCGbrjU

""Не мога да си простя това, че не можах да събера пари за един телевизор”, обвинява се майката на Присиян Стефка Владимирова. Жената мисли, че така е можела да спаси живота на сина си.
Петокласникът от СОУ “Йоан Екзарх” излязъл да играе, след като се скарал с майка си. Сърдел се, че нямат телевизор и цяла година майка му не успявала да събере пари, за да купят. Искал да гледа „Картун нетуърк” и “Джетикс”. Стефка сама отглеждала Приси и батко му, приятел на баща й я пуснал на квартира без пари, само срещу плащане на ток и вода, но парите и така не стигали. 

Шумен се ската за погребението на 11-годишния Присиян Иванов.  Ох-, ах- и ухкащите по форуми и във фейсбук шуменци останаха пред компютрите си, а зверски убитото дете беше изпратено единствено от тези, които са го обичали приживе – семейството и 7-8 приятелчета.


Не повече от 40 души дойдоха днес на гробищния парк, за да пуснат шепа пръст в гроба на Присиян и да оставят цвете. Сред тях беше и директорката на училището Валентина Тодорова, която вчера пусна черна жалейка на фасадата на школото. Въпреки надъхванията и обещанията за присъствие и подкрепа за опечаленото семейство, след белия ковчег се наредиха неколцина от най-близките приятели на Приси, роднините му и пияният му баща. Активистите от групата "Цвете за Присиян" във Фейсбук предпочетоха през това време да идат при кмета да му искат разрешение за протест. Е, влязоха и те в новинарския обмен. На гробищата ги нямаше. 

В малкия параклис в гробищния парк отец Красимир от храма "Свети Три Светители" отслужи опело за момчето, което така и не стана петокласник. В църквичката на няколко пъти влиза и излиза, залитайки, бащата Иван, който вчера пристигна от Перник, уж за подкрепа. Мъжът бе толкова пиян, може и от мъка да е било, че през цялото време негов приятел го държеше плътно през кръста, за да не падне. На няколко пъти родителят прекъсваше поклонението с неразбираеми викове и приятелите му го усмиряваха.


След поклонението катафалката пое по алеите към един от централните парцели, където са погребани бабата и прабатата на Присиян по майчина линия. Преди да бъде положен в стария гроб, майката Стефка Владимирова постави в краката на момчето си ученическата му раница с любими неща - книжката "Карлсон", който живее на покрива", която последно чели заедно през лятото, пижама, тениска, къси панталони и безценните му футболни бутонки. 

 

Това е... Пазете се деца, много се пазете, предупреди майката Стефка приятелчетата на Приси, които се подредиха да се сбогуват с него и да й изкажат съболезнованията си. Дано само не го пуснат онзи, защото не искам да стана и аз убиец, каза накрая безутешната майка, благодари на всички за подкрепата и помощта и остана да раздава храна за Бог да прости. Разходите по погребението бяха поети от общината, а междувременно кметът Красимир Костов обяви четвъртък, 8 септември за траурен ден, в който веселбите се отменят, а всички общински и държавни знамена се спускат наполовина.



http://shmoko.bg/index.php?mid=2&news=759&pagec=1









Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20309383
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930