Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2013 20:16 - BG полиция търси опасни и въоръжени бегълци от Сирия (обновена)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 2354 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 22.11.2013 20:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Близо 48 часа обществото в страната ни е в пълно объркване от случващото се в региона около Резово. Оказа се, че слабоохраняваната ни граница с Турция се е превърнала в магнит за части на военното крило на Ал Кайда в Афганистан, което се бие в Северна Сирия. Тази група е особено жестока при стрелба с гранатомети в градски условия, твърди американското разузнаване. Източници от селата до Царево твърдят, че части на гранична полиция в Бургаска област е вдигната на крак още във вторник, защото издирват въоръжени бойци, братя на фракцията „Ал-Кайда на ислямския Магреб“ (AQIM) и „Движението за единност и джихад в Западна Африка“ (MUJAO).

За тях световните агенции поместиха десетки статии. Те се прочуха през пролетта в боевете с френската армия в Мали, където взривиха 2 автобуса и покосиха с картечници над 870 души.

Хора от Резово твърдят, че към служителите на вътрешното министерство са се включили и военни части, пращани на мисии зад граница. Мистериозните нашественици са били принудени да се крият в гъстите гори около селото, точно на 2 километра от турската бразда. Първо комшиите са подгонили джигитите от Афганистан, но същите са решили да навлязат на родна територия, защото тук било уж по-безопасно.

Враждебното каре е част от група от 22-ма незаконно преминали границата, 18 от които заловени и арестувани.

Сайтът crimes допълва, че въпросните лица са изключително опасни, същите може да притежават огнестрелно и хладно оръжие.

Кметът и съветниците му в село Резово отправиха призив чрез своя официален сайт към всички граждани за висока бдителност и при най-малкото съмнение да бъде сигнализирано на тел. 112.  Операцията се е пазела в тайна от Йовчев и офицерите до този следобед, но местната власт е издала сигнали, че нещо се върши до горските масиви, което е било забелязано от жители на района, те пък се обадили на репортери от Бургас, които светкавично предали чутото от хората.

Трите приятелски групировки на издирваните около Резово са:

„Ансар Дине“- водена от бившия лидер на туарегско племе Ияд Аг Гали. Целта на организацията е да наложи ислямското право в Мали и цяла Африка. Пълното му арабско име се превежда като „движение на защитниците на вярата“. Част от бойците са туареги, които са се завърнали от Либия, където са служили в армията на полковник Кадафи. Контролира района около град Тимбукту.

„Ал-Кайда в ислямския Магреб“ (AQIM) е североафриканското крило на „Ал-Кайда“. Заражда се по време на алжирската гражданска война в началото на 90-те години на ХХ век. В началото на 2007 г. Алжирската салафистка група за проповед и борба се съюзява с международния терористичен интернационал на Осама бен Ладен. Групата е привлякла членове от Мавритания, Мароко, Мали и съседите му като Нигер и Сенегал. Бори се за освобождение на Мали от френското колониално наследство. Не контролира собствени градове, но се придвижва свободно из териториите на Северно Мали. Наброява 500 души.

Движението за единност и джихад в Западна Африка (MUJAO) – отцепила се от AQIMгрупировка, която иска да води джихад на територията на Западна Африка. Стреми се да наложи ислямското право. Води борба със светските туарегски сепаратисти. Държи североизточните градове Гао и Кидал, считани за наркоцентрове в страната. Има 500 бойци.

Турските медии засега нямат информация за напрежение на тяхна територия, но преди дни CNN Turk разпространи кадри, на които се вижда, че стената със Сирия е пробита на 2 места, откъдето евентуално са проникнали елементи на Ал Кайда в планинските и полупланински части, населявани от кюрди.

samovideo.com/в-следващите-24-часа-може-да-се-стрелят-bg-п/




Гласувай:
9



Спечели и ти от своя блог!
1. silviia - ?
22.11.2013 21:26
А дали тия от Ал Кайда си носят алуминиева тел?
цитирай
2. varg1 - Що
22.11.2013 22:32
им е а луминиева тел ?
цитирай
3. silviia - :)
22.11.2013 22:58
да те нашляпат преди да те на.бат, любим.й мой, родной.:))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20261678
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71326
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930