Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2013 21:22 - Призори от турнир на ГЕРБ отвлякоха и биха майка на три деца
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 742 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 15.11.2013 21:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 25-годишна жена от Тимарево е била пребита от четирима мъже, съобщиха от полицията в Шумен. Рано сутринта в къщата й влезли четирима мъже. Разбили вратата, счупили прозорците и казали, че дължи пари на фирма за отпускане на заеми. След като не открили длъжницата, принудили със сила дъщеря й - 25-годишната Сибел Мюзекяр, да се качи в автомобила, с който се придвижват, за да търси дължимата сума.
По думите на Сибел мъжете й казали, че ще я заведат до близкия магазин, за да вземе пари назаем, но тя отказала и те я качили в колата насила.

“В колата ми казаха, че ще да ме закарат във Варна за да работя като проститутка и със спечелените от това пари да платя дълга на майка си и започнаха да ме удрят”, разказва Сибел, цитирана от Topnovini.bg. 

Тя обясни, че нападателите спрели колата на моста до Хитрино и там са я били с палки по тялото, а когато се измъкнала е бягала три километра до вкъщи, за да се обади на полицията.

“Много ме е страх, от болките и стресът не мога да спя. Надявам се да осъдят и вкарат в затвора мъжете, които ме отвлякоха и биха, защото иначе ще продължат да идват и да ни тормозят”, каза потърпевшата Сибел.

Майката на жертвата Нурджихан Исмаил обясни, че по време на отвличането и побоя не е била вкъщи, защото е пътувала към силистренско село при леля си, за да поиска пари. Тя твърди, че е взела заем от 500 лева от кредитна къща и до август е плащала вноските си, но след това спряла, защото нямала пари. Нурджихан заяви, че взела кредита за да погаси задълженията си по предишен заем и не знае колко точно пари трябва да върне, тъй като скъсала договорите, веднага след като взела заема, за да не ги види мъжът й.

Задлъжнялата Нурджихан разказа, че същите четирима души, които са нападнали дъщеря й, са започнали да я търсят и заплашват още от месец август. Тогава, предпазвайки се от тях, тя наранила пръстите си в мрежа и сега целите й ръце са в белези, но нападателите са си тръгнали, защото съпругът й Мюзекяр Селим ги е заплашил, че ще се обади в полицията.

Вчера Мюзекяр се опитал се да спре нападателите, но те го заплашили, че ще му подпалят къщата. “Казах на дъщеря ми да не излиза, но тя излезе, а аз се върнах в къщата, защото децата започнаха да крещят. Не видях как са я качили на колата. Веднага разбрах, че ще я бият и се обадих в полицията. Аз въобще не знаех, че са изтеглили заем, защото три месеца бях в болницата”, каза Мюзекяр.

Никой от семейството не знае колко точно пари дължат в момента, но според Мюзекяр най-вероятно са около 2000 лева.

За побоят и отвличането униформените са задържали шуменците Йордан Йорданов, Николай Димитров, Сабри Тунчеров и Велико Великов.

Проверка на БЛИЦ откри, че двама от задържаните гравитират около младежката организация на ГЕРБ в Шумен – Велико Великов, по-известен като Вильо Пилето и Сабри Тунчеров. Двамата са участвали и в силов турнир, организиран от партията в града. 

По неофициална информация мъжете твърдяли, че не са отвличали Сибел, а тя се е качила в автомобила им доброволно.

“Извършено е тежко посегателство от четири лица. Те не са осъждани, към настоящия момент са обвинени в отвличане и хулиганство. И двете престъпления са достатъчно тежки, задържани са за 72 часа. Внесени са искания в съда за налагане на мерки за неотклонение “задържане под стража”, каза говорителят на Шуменската окръжна прокуратура Орлин Куздов./БЛИЦ


www.blitz.bg/news/article/233789




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. silviia - .
15.11.2013 21:41
а ти - ,,събери ги и им раздай....,,:) ех, семьонов, семьонов...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20208276
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930