Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2013 18:47 - Изкупиха почти целия тираж на в. „Галерия” в Шумен в четвъртък сутринта
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1311 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Почти целият тираж на вчерашния брой на столичния седмичник „Галерия” е бил изкупен от неизвестни мъже и жени рано заранта в четвъртък между 7 и 8 часа. Първите купувачи, пазарували „на едро” вестника на Кристина Патрашкова и Явор Дачков, са били и първите клиенти на разпространителите. Появили се още, докато те редели стоката по масите. Причината според тях е била статия срещу окръжния прокурор на Шумен, водещ обвинител по делото „Килърите” и кандидат за зам. главен прокурор Ася Петрова.
Разказаната история е стара, друг столичен вестник вече я беше публикувал преди няколко месеца.
Репортерска проверка на „Шуменска заря” потвърди информацията на разпространителите. Заранта вчера, преди началото на работното време на чиновниците в града, са били обходени няколко десетки вестникарски будки, павилиони, маси, магазини, както и най-малките обекти, в които се предлага и преса. Хората, които са направили пазаруването на едро, били няколко души на различна възраст, мъже и жени. Приличали си само по начина, по който действали. Първо се информирали има ли го вестника, после питали по колко броя получават, накрая изкупували всичките. Реакцията на разпространителите била различни. Някои си признавали веднага по колко броя получават и всички накуп продали, други признали за половината. „Получавам 10, но като видях интереса, казах им, че са само пет, дадох им ги, а останалите продадох”, разказва дългогодишна продавачка на вестници. Други пък, които имали редовни клиенти, за които запазват винаги от вестника, признали само за свободните си бройки, които били изкупени.
„Този начин за борба с неудобните публикации според мене е твърде старомоден и не прави чест на привържениците на г-жа Петрова. Това показва, че фактите, изнесени от нас, са истина“, това коментира по телефона зам. главният редактор на „Галерия” Явор Дачков.
Според Дачков те са припомнили тази публикация точно заради факта, че ВСС и етичната комисия ще трябва да разгледат както професионалните, така и моралните качества на Ася Петрова като кандидат за зам. главен прокурор. „Ние не бихме се интересували от личния живот на никой обикновен човек, но когато става въпрос за бъдещ зам. главен прокурор, човек овластен, и личинят морал е важен”.
Опитите на репортер на вестника да се свърже с окръжния прокурор Ася Петрова през целия ден бяха неуспешни.
grada.bg/144161/изкупиха-почти-целия-тираж-на-в-„гале/comment-page-1/#comment-8788 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20330778
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71347
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930