Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2012 22:22 - ДОМАТЕН ПРОТЕСТ
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.11.2012 22:28


image

Доматен протест се организира в социалната мрежа „Фейсбук" за 24 ноември от 17.00 часа пред парламента в подкрепа на Николай Колев – Босия.
Страницата за протеста в мрежата е озаглавена „Доматена революция", където призовават: „Само една Томатина ще ги оправи", предаде БГНЕС.
Протестиращите се заканват, че и че и без разрешение ще се съберат пред Народното събрание в събота и ще го обстрелят с домати и всякакви други зарзавати.
„На 20 ноември отряд от 40 милиционери арестува известния дисидент Николай Колев - Босия пред парламента заради това, че е хвърлил домат по сградата на Народното събрание. В знак на солидарност, взимайте торбата с доматите!", призовават още протестиращите.
За няколко часа са събрани около 900 членове на групата.
Поетът - дисидент Николай Колев - Босия бе задържан пред сградата на парламента на 20 ноември сутринта. Той бе задържан за 24 часа в Първо районно. Причината - хвърлял домати по сградата. Пред сградата на Народното събрание сутринта на 20 ноември се бяха събрали десетки полицаи и жандармерия и няколко полицейски коли.
За готвения протест на Николай Колев стана ясно от блога му, където той се обърна до шест институции в страната– председателя на НС, президента, министър – председателя, ВСС и директорите на БНР и БНТ.
В блоха си Босия писа, че „всички вие, ръководите институции, които са пряко свързани със състоянието на страната ни за последните години. Затова и смятам, че вие сте основни виновници за ужасното състояние на страната и обществото. В страната цари корупция, престъпност, безотговорност, информационна мъгла, слугинаж, деморализация. Празните приказки и театрални пози и монолози ежедневно замъгляват съзнанието и надеждите на обществото като цяло, както и на всеки един български гражданин отделно."
Той написа в блога си и как ще протестира? „На 20 ноември /вторник/ ще закупя от пазара шест развалени домата и ще ги разпределя по един за шестте институции, към които съм се обърнал. В 10.00 ч ще бъда пред Народното събрание, където ще хвърля един домат по фасадата, с което ще изразя протеста си срещу липсата на ориентация, професионализъм и патриотизъм при изготвяне на законите. Ще запратя домата протестирайки срещу лошите текстове на законите, носещи само нещастия на обществото и отделния български гражданин. Законът трябва да бъде обществено полезен, а не изработен срещу човека.
След това ще отида пред президентството и ще запратя по фасадата му следващия домат. Той ще бъде срещу нищоправенето от страна на президентската институция, наведената поза при среща с представители на великите сили и назначението на отрепки за дипломати. Срещу безкритичното отношение при подписването на укази за влизането на законите в сила. Третият домат ще бъде хвърлен срещу сградата на МС заради цялостната му политика и действията му срещу обществото и националните интереси". Останалите три казва, че ще хвърли по другите институции.
Още на 19 ноември той писа, че е бил предупреден от кварталния полицай.
„Обърна към мен, че е изпратен да ми напише разпореждане да не предприемам никакви действия утре. От някакви институции са му се обадили да предприеме мерки да не замерям с развалени домати съответните институции".
Колев казва, че е отказал да подпише протокола. 
novinite.bg/articles/24914/Gotvyat-domaten-protest-v-podkrepa-na-Bosiya-v-sabota



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20258669
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930