Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2012 14:28 - Ротвайлер нападнал ученици във Велики Преслав
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 751 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Две деца са ухапани, две са били подгонени от кучето, десетина са били свидетели на инцидента
Вчера сутринта около 7.20 ч. се разиграл истински екшън във Велики Преслав между СОУ „Черноризец Храбър” и селскостопанската гимназия. На път за училище десетина деца, предимно от 2 и 3 клас, попаднали на голям ротвайлер на поляната, откъдето минава пътят за СОУ.
Кучето ухапало две от тях, подгонило други две пред очите на ужасени ученици и родители. Очевидец на цялата драма става работещият като поддръжка в средното училище Никола Енчев. Идвайки сутринта на работа с личния си автомобил, той първи минава между училищата, където видял в прахоляка на старата улица куче, боричкащо нещо голямо. Човекът си помислил, че кучето бори друго куче, но като приближил, видял на земята дете. Никола се втрещил, защото кучето било едро към 80 килограма и се засилил да слиза от колата, за да се притече на помощ, но и той се уплашил, върнал се, запалил колата и няколко пъти силно я форсирал до животното, за да го стресне и то да пусне детето. Под кучето в прахта лежало момиче и пищяло, а в това време към училище идвали и други деца и родители. Някои от тях започнали да хвърлят камъни, това отвлякло вниманието на ротвайлера и той пуснал момиченцето, с което по думите на очевидци кучето по-скоро си играело. След като се откопчила от нападателя третокласничката Антоанета побягнала, но кучето отново я настигнало и продължило да дърпа дрехите й.
В това време родител от пристигналите с автомобили засилва колата към животното и го ударил. Кучето паднало на земята, но не е било убито, след което друг родител с колата си минава още 1-2 пъти върху него за да го довърши. Инцидентът става за броени минути, а крясъците на децата събират и други възрастни хора и ученици от гимназията. Тогава се разбира, че Антоанета е захапана в областта на китката, а момче от 2 клас било захапано за рамото. Децата нямат сериозни наранявания, но ужасът е бил неописуем, коментира и продавачката от близкия павилион Марияна Димитрова. При нея имало доста ученици и тя не видяла как се развила драмата отсреща, но преди това видяла кучето. „Това куче определено беше добре гледано, не е някакво улично, беше високо, мъжко куче. Видях го за първи път сутринта, малко преди да чуя писъците на децата. Видях, че го целеха с камъни, после се разбягаха, а то сякаш искаше да си играе, но после изглежда се уплаши и подгони едно от децата. От тях разбрах след това, че имало ухапани”, обясни жената. Полицейската патрулка се озовала на мястото на инцидента по-късно, след като получили сигнал в управлението.
Мъртвото куче било натоварено на лека кола и махнато от мястото, но до обед много от децата не знаеха, че е убито и се страхуваха да минат по пътя, където е станал инцидентът.
В РПУ – Велики Преслав до вчера нямаше подаден сигнал от родители, чиито деца пряко или косвено са потърпевши от инцидента, но органите на реда са издирили собственика на кучето – 32-годишният Мустафа Мустафов от града. Той бил регистрирал ротвайлера си, плащал му таксата, но кучето се освободило и избягало, затова било на улицата. Стопанинът ще понесе административно наказание, направен му е акт, санкцията ще бъде по общинската наредба. 



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. viovioi - здр.Иво.
07.11.2012 15:35
Какъв е тоа дзвер на аватара? Много време мина и нещо не мога да влеза в час:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20250422
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930