Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2012 20:10 - „Сол за вана“ превръща хора в голи зомбита
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1426 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Американските лекари се борят за живота на скитника от Флорида, който попадна в болницата с безпрецедентни травми на лицето. Обезумял гол мъж успя да изяде носа и устните му, преди да бъде обезвреден от полицията. Лекарите и следователите смятат, че вината за инцидента се дължи на опасен синтетичен наркотик от ново поколение, известен като „сол за вана“.

Полицията застреля вилнеещия наркоман, който изяде лицето на 65-годишния Роналд Поппо. Убитият е идентифициран като 31-годишния Руди Юджийн. Според официалните данни и човекоядецът и неговата жертва са били бездомници.

В момента пострадалият се намира в травматологията на болница „Джексън Мемориал“, където дори ветераните медици са шокирани от състоянието на пациента и твърдят, че никога не са се сблъсквали с подобни рани.

„Изядена е горната част на лицето му“ – разказва за травмите на Роналд Поппо сержант Армандо Агилар. - „На челото му е останала гола кост. Няма нито устни, нито нос“. Очите на пострадалия също са изтръгнати.е виждал нещо по-чудовищно. По неговите думи, случилото се в центъра на Маями, приличало на сцена от филм на ужасите.

Престъплението се случва посред бял ден на оживен път, съединяващ центъра на града с курортния район на крайбрежието.

Според версията на властите Руди Юджийн е изпаднал в състояние на агресия след употребата на нов опасен синтетичен наркотик, наричан „сол за вана“.

Доктор Пол Адамс от болницата „Джексън Мемориал“ пояснява, че този вид ЛСД предизвиква рязко повишаване на температурата на тялото, което кара наркоманът да се отърве от дрехите си в желание да се охлади. Именно затова в момента на нападението Руди Юджийн е бил чисто гол.

Друг ефект на наркотика се състои в това, че при неговата употреба човек изпада в крайно агресивно състояние и може да напада с удвоена сила.

За първи се заговори за наркотика „сол за вана“ през февруари 2011 година, а през октомври същата година той попадна в списъка със забранени опасни вещества в САЩ. В състава на тази група синтетична дрога, заместваща кокаина, влизат такива вещества като амфетамин, ефедрин, мефедрон, пировалерон и други. Различните видове на това ЛСД получават най-чудновати имена – „Червен гълъб“, „Урагана Чарли“ и др. През 2009 година бяха известни само два случая на употреба на „сол за вана“, но в следващата година вече бяха регистрирани 338. А през 2011-а, според официалните данни, наркотикът вече е употребяван от 911 души в 34 щата на САЩ.

Близките и приятелите на убития Руди Юджийн са шокирани от случилото се. Те не вярват, че той е могъл да се превърне в „ядящо лица чудовище и зомби“. Негова бивша съученичка го помни като добре възпитан човек със заразителна усмивка и чувство за хумор.

Стара негова приятелка добавя, че Руди е роден в семейство на имигранти от остров Хаити, живеещи в Маями Бийч. Той обичал да играе футбол, а през 2005 година се бил оженил за нейната братовчедка. Бракът им се разпада след две години.

Бившата съпруга на Руди, обаче, не е толкова благосклонна. „Не бих казала, че имаше проблеми с психиката. Но на никого нямаше доверие и смяташе, че всички са против него“ - казва Джени Дактънт.

Последните няколко години Руди Юджийн неведнъж попадал в полицейския участък за сбиване и проникване в частни имоти. Освен това, четири пъти го залавяли за разпространение на марихуана.

През 2004 година Руди Юджийн бил арестуван след скандал с майка му. Тогава той заплашил жената с убийство и я замерял с предмети. Властите успяват да го обезвредят с огромни усилия. Оказало се, че е почти неподатлив на електрошок. Чак след третия изстрел на „тейзъра“ успели да го повалят.

Останалият без лице Роналд Поппо е бездомник от 1983 година. Последните 34 години той е попадал в ареста най-малко 24 пъти. Повечето обвинения били свързани с пиянство на обществени места и проникване в частна територия. Понякога го задържали и за по-сериозни неща – кражби, нападения и съпротивление при арест. 



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20259989
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930