Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2017 17:04 - Рут Колева избухна: Гери-Никол с "яката дупара" ли пращаме на "Евровизия"?
Автор: varg1 Категория: Музика   
Прочетен: 804 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 16.02.2017 17:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Българският конкурс за Евровизия като че ли е обречен на скандали. И тази година конфликтът не закъсня и дори обещава да е по-зрелищен от всякога.

Искрата подпали певицата Рут Колева с гневен статус във фейсбук. Тя твърди, че колежката й Гери-Никол е възможният наш представител на европейския песенен конкурс. Рут намеква, че Гери-Никол разполага с финансов гръб, за да бъде избрана да замине за Киев. 

Рут Колева публикува онлайн разговора си с композитора "Боби", който е автор на една от състезаващите се тази година песни в конкурса - тази на Криста.

От разговора им става ясно, че към момента под номер едно е песен на Кристиан Костов. Съществувал обаче вариант продуцентът на Костов Саня Армутлиева да не се съгласи на условията на БНТ за договор и тогава щяло да се премине към план Б - да замине вторият. Това към момента била Криста, но било възможно част от журито да бъде подкупено в полза на Гери-Никол.

Във фейсбук Рут Колева пише, че тя самата би представила достойно България на песенния конкурс, но се отказала да участва в надпреварата заради съмнения в прозрачността на избора.

Сядам да пиша този статус, с искрено отвръщение и тотално разочарование. Наскоро се зарекох да спра да обръщам внимание на неправдите. Да се науча да си мълча. Да съм по-духовна и игнорираща. Уви, не е лесно когато се сблъскваш с такава помия. Защо артисти и изпълнители като мен никога няма да се явят на Евровизия? Миналата година, един голям лейбъл с който преговарям, ми предложи, ако се явя на Евровизия да поеме разноските по 20 градово европейско турне + доста по голям бюджет за маркетинг при издаване на албума ми. Заради това (и не само), аз реших да започна подготовка по явяване на този конкурс. Изглеждаше ми логично - издавам албум, английския ми е перфектен, имам опит и вярвам, че бих представила България достойно. Декември месец, около записите на една от песните, която бях решила да заявя (комерсиално парче дело на същия екип работил с Поли Генова миналата година), получихме информация, че бащата на Гери Никол е предложил голяма сума пари за да се яви именно тя на конкурса. Тази информация, инстантно ме отказа от въпросния "конкурс".

Колева замесва и още лица в скандала. Тя пише, че Саня Армутлиева от "Вирджиния рекърдс" е дирижирала избора, за да бъде класиран под номер 1 Кристиян Костов, когото тя продуцира.

Проблемът в момента бил, че Саня ламптяла за пари, та с БНТ още нямали договор. Скандално. За капак, ако не отиде той, щяла да отиде Гери Никол с "Яката дупара" на база много съмнителни гласове от разни международни "блогъри" за които се твърди, че им е платени. Много представително. Още по-скандално е как БНТ са допуснали тази информация да изтече и да стигне дори до хора като мен - които нямат нищо общо с тоя конкурс. В следащия пост ще ви разкрия още детайли, с имена и цифри. Браво Евровизия. Честито България. И нека Рут Колева пак го отнесе, за гнусните схеми на другите. Един човек днес ми каза, че ако напиша тази информация ще се превръна в Едуард Сноудън на българската музика. Ето, видя ли? #безстрах от мръсната ви мафия.

От Българската национална телевизия определиха информацията по-горе като спекулация. "БНТ все още не е взела решение кой ще бъде българският представител. Очаква се това да стане ясно в началото на март", посочиха от пресофиса на телевизията.

Сходна бе и реакцията на "Вирджиния рекърдс". От компанията коментираха за OFFNews, че участват в конкурса по каналния ред, чакат резултата и към момента нямат информация, че техният изпълнител печели.

От екипа на Гери-Никол заявиха, че младата звезда няма намерение да коментира случая и ще уважи всяко решение на журито.

Тази година българският победител се избира от международно жури, в което влизат и представители на Universal, на ЕBU (съюзът на европейските обществени телевизии, който организира песенната надпревара Евровизия), двама независими блогъри и др.

Редакцията е готова да публикува и други мнения по темата.

http://offnews.bg/news/OFFTOPIC_18750/Rut-Koleva-izbuhna-Geri-Nikol-s-iakata-dupara-li-prashtame-na-Evro_647377.html




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20123531
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031