Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2016 14:26 - ПЛОВДИВСКИЯТ РОК ДАРИ АПАРАТУРА НА ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА УМБАЛ-А (ВИДЕО)
Автор: varg1 Категория: Музика   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Точно 10 800 лева събраха от дарения, продажба на билети и фланелки по време на "Белият Концерт", а с парите бе закупена центрофуга за ракови клетки към УМБАЛ "Св.Георги" в Пловдив 

Константин Кацаров (Ренегат) и Иван Русев (The Doctors) направиха днес дарение на уред за ракови клетки за близо 11 хиляди лева „Детска онкохематология“ към клиника по педиатрия към Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги“. Парите бяха събрани от "Белият концерт", който се проведе на 1-ви септември в Лятното кино, а над 1000 пловдивчани пяха заедно с групите Ренегат, Tornado RockBand, Dirty Purchase, The Doctors, както и изпълнителките Весела Бонева, Емилия Валенти и голямата Валя Балканска.

Както обещаха от сцената на Летния театър преди 3 седмици, днес малко след 12:00 часа пред Детското отделение инж. Иван Русев, дойде заедно с представител на фирмата доставчик носейки специализиранатаЦитоспин центрофуга за отделяне и диагностика на ракови клетки. Те бяха посрещнати от доц. Спасова, която не въздържа емоцията си от изпълненото обещание на музикантите. Уредът веднага бе монтиран в една от стаите на 4-етаж на детското отделение и бе представен на екипа от доктори, които се грижат за състоянието на онкоболните деца. 

"Благодарим за добрината на музикантите и за това, че направиха това добро дело за децата. Радвам се, че най-после имаме такава центрофуга, която е много специална и ще ни помогне много", сподели доц. Спасова пред медиите.

image

Коцето от Ренегат пък не скри емоцията си от добрия завършек на това начинание и топлото посрещане в отделението и се прегърна с всеки един доктор, които пък от своя страна пък го поздравиха за страхотния концерт, който организира в Летния театър. За разлика от друг път фронтменът не се "захапа" с Владислав Ботев, за който стана ясно, че все още не е спазил обешанието си да дари парите от Полинеророк фест 2015 (септември) след поредния благотворителен коцнерт, за да бъде закупен кувьоз. На няколко Константин Кацаров поиска публично обяснение от него и даже го кани на диспут в Дарик, но яснота по случая все още няма. Вокалистът е пуснал и официално писмо с въпроси до кмета на Пловдив инж. Иван Тотев за финансирания от Общината рок фест, отговори обаче също не са дадени. 

"Идеята на това, което правим е поне малко да променим света и мисленето на хората, а това може да стане само по този начин. Имаме стотици примери за отрицателни неща, които се случват всеки ден около нас, а аз не искам да живея в такъв свят, в който отрицателното преобладава. Не искам и децата ни да живеят така. Затова и в концертите ние намираме съмишленици. Там хората се променят, нещо трепва в тях и започват да гледат на света по различен начин", каза Константин Кацаров пред mediacafe.bg. 

Вижте какво сподели още Константин Кацаров и доц. Спасова за направеното дарение в УМБАЛ "Св. Георги"

Повече за Белият концерт в СНИМКИ и ВИДЕО може да видите ТУК.

image

image

image

image

image

image

image

image




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20127896
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031