Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2012 21:01 - Концерт на хора на момчетата от Цюрих, Швейцария с диригент проф. Алфонс фон Аарбург
Автор: varg1 Категория: Музика   
Прочетен: 559 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.10.2012 15:13


ЗАПОЧНА В 19:10 Ч. В ЗАЛАТА НА ОБЩИНА ШУМЕН И ЗАВЪРШИ В 20:45 Ч.ЗАЛАТА БЕШЕ ПЪЛНА.ПРАЗНО МЯСТО НЯМАШЕ.ДАЖЕ ИМАШЕ ОКОЛО 10 ПРАВОСТОЯЩИ ЗРИТЕЛИ.
ОТНОВО МИ СЕ ПРЕЧКАХА ДА СНИМАМ,НО ЗАПИСАХ ЦЕЛИЯТ КОНЦЕРТ.
АЗ БЯХ НА ПОСЛЕДНИЯТ РЕД,КОИТО СЕ СЪСТОИ ОТ 6 СЕДАЛКИ И ВСЕ ТАМ СЕ СПИРАХА,А НАДОЛУ МЕСТА БОЛ.
ДО МЕН СТОЕШЕ ЕДНА ПОЗНАТА С КОЯТО СЕ НАМЕРИХМЕ В АВТОБУСА И ВСЕ СЕ ВИЖДАМЕ ПО КОНЦЕРТИ.
НА КОНЦЕРТА ПРИСЪСТВАХА ДОРИ ТРИ ТУРКИНИ В ТИЙНЕЙДЖЪРСКА ВЪЗРАСТ.

image

image

image

image

Хорът на момчетата от Цюрих е създаден през 1960 година от проф. Алфонс фон Аарбург, който вече 52 години е негов директор, художествен ръководител и диригент.
В този прочут състав участват момчета предимно от Цюрих и областта. Те репетират три пъти в седмицата, но най-стимулиращи и полезни в художественото изработване на репертоара са певческите лагери, организирани два пъти в годината. Днес над 100 момчета от различни религии пеят в хора. През годините вокалният колектив е работил с прочути диригенти като Херберт фон Караян, Фердинанд Лейтнер, Армин Джордан, Дейвид Зинман, Кристоф Ешенбах, Герт Албрехт и други. Хорът е гастролирал с успех по света. Той осъществява голямо турне в Китай с камерния оркестър „Цюрих“, където под диригентството на Мухай Танг изпълнява ораторията “Сътворението” от Йозеф Хайдн.
Диригентът – основател на хора проф. Алфонс фон Аарбург в началото на своята кариера изучава пиано в Музикалната академия в Цюрих при изтъкнатите пианисти Хеди Крафт и Чеслав Марек. При Хуго Волфганг Филип и Франц Пецоти учи дирижиране, музикална теория и хорово пеене. Преподава дълги години в Музикалния департамент на Учителския колеж в Kantonsschule Ausserschwyz. След като момчешкият хор набира популярност, проф. фон Аарбург се отдава изцяло на работата с момчетата.
Конрад фон Аарбург е помощник-диригент на хора. Той учи музика в Цюрихския университет по изкуствата. Специализира пеене при Жан Торнер-Менгедохт и завършва с диплом на концертиращ артист и преподавател.
Валентина Модестова е пианистката на хора. Родена е през 1983 в Санкт Петербург. Завършва музикалното си образование като концертиращ пианист през 2008 г. в Университета по изкуства „Hochschule“ в Цюрих при проф. Константин Шербаков. Като магистър по вокален съпровод и камерна музика се обучава при световноизвестния пианист проф. Хартмут Хьол.
В залата на общината днес привечер швейцарският хор проведе открита репетиция за представители на музикалната общественост на града, а вечерта изнесе голям самостоятелен концерт. От сцената прозвучаха творби на Йохан Екард, Йохан Готфрид Шихт, Волфганг А. Моцарт, Феликс Менделсон, Михаел Хайдн, части от „Стабат Матер“ на Джовани Б. Перголези, няколко спиричуъла, швейцарска народна песен. Заедно с шуменския детски хор „Бодра песен“, обявен от Европейския съюз за посланик на европейската култура по света, гостите изпълниха „Pie Jesu“ от Ендрю Лойд Уебър.


 










Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20208344
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930