Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2020 10:00 - Тайните за финансов успех от Доналд Тръмп
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 795 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Каква сума пари искате да получите след пет години? Защо сте се спряли на най-скромната сума? Щом никой не ви поставя ограничения. Бихте могли да изберете произволна парична цел и това зависи само изключително от вас. Кое ви накара да предпочетете минимума? В реалността повечето хора така постъпват. Съгласяват се на 100 000 долара, когато биха могли да имат 5 000 000 млн. Избора на по-малката сума свидетелства за отсъствието на амбиции и увереност в силите си. Не се удовлетворявяйте с малко. Постоянно се стремете към върха. Всеки известен спортист и реализирал се милиардер се стреми само към златото, а не към бронза. Ако планирате да постигнете големи резултати, трябва да имате точно такава цел. 
За какво мечтаете във финансов план? Каквито са вашите мечти - такива са и действията ви. И ако не сте в състояние да мечтаете за велики дела, следователно няма да извършите в живота си нещо значително. А кои мечти ви стимулират, дават ви чувство за величие?
Важното е, че не си струва да се притеснявате за това, ще можете ли да ги реализирате. Не е толкова важно. За мечти пари не взимат. Така че, щом ще мечтаете, то по-добре за велики неща. В каква финансова ситуация се намирате сега? Отговорът на този въпрос демонстрира, в каква степен сте "гладни". Когато човек е "гладен той работи по-яростно и много по-ясно е насочен към осъществяване на мечтата на съдбата си. Ако напълно сте удовлетворени от настоящата финансова ситуация, то какво ще ви накара да изпълните всичко необходимо за постигане на успех и богатство?
Необходимо е постоянно да повишавате претенциите си. Ако не искате повече - бързо и неизбежно ще се плъзнете надолу. Колко време ежедневно отделяте за укрепване на финансовите си позиции? Успехът и богатството са закономерен извод за движението към големи цели и непрекъсната активност. Повечето започват с амбициозни цели.Обаче веднага, щом се сблъскват с някакви проблеми или нещо друго разсее вниманието им, ведага се разсейва и концентрацията върху целта. 
За да чувствате целта постоянно, трябва да вземете активни действия за постигането й. От вас се изисква минимум два часа ежедневно. Помнете, че освен вас, никой няма да се погрижи за вашите пари и успех.
Каква сума отделяте за собствено образование и тренинги в областта на бизнеса и финансите? Бизнеса и финансите са опасни води, в които в търсене на нова беззащитна жертва обикалят смъртоносно опасни акули. 
В тази "смъртоносна" игра знанието е път към спасението. Финансовата безграмотност е една от най-големите проблеми в държавата ни. Хората постоянно попадат в много опасни ситуации само защото не са се подготвили, както това изисква ситуацията.Какво предприемате когато се сблъсквате със сериозен прблем? Богатите хора за това са богати, защото решават трудни ситуации. Ръководителите на големи компании получават огромни хонорари, понеже са в състояние да решават проблеми, които освен тях никой не може да реши. Ако планирате да влезете в петте процента избрани, вие преди всичко трябва да се научите да намирате креативни (творчески) решения на неразрешими на пръв поглед проблеми. Как се отнасяте към работата си? Нищо по-лошо не може да се измисли, отколкото да "заседнеш"  в нелюбима работа. Трябва да обичаш работата, с която се занимаваш. Важното условие за постигането на успех е да изпитваш любов към това, с което се занимаваш. За да преуспееш се налага да изразходваш много време и да преодолееш огромни препятствия. Ако не изпитвате любов към това, което правите, шанса да успеете е минимален. Дрого е ако обичате работата си, тогава проблемите се уравновесяват чрез радоста, с която изпълнявате тази работа. Какво предприемате, когато става катастрофа - отивате да се "оплачете на мама"? Или събирате сили и предприемате нещо? Даже най-големите борци в живота имат катастрофални кризи. Ако имате наистина високи цели, имайте мъжеството да не се изплашите от ямите и камъните на пътя ви. Когато претърпите неуспех, никой няма да ви се притече на помощ - нито държавате, нито приятелите. Единствената надеждна защита сте вие самите. А това, как се отнасяте към ставащото е ключ към това да излезете от всеки проблем.
Какво е нивото ви на концентрация и енергия? В действителност, имате повече енергия, отколкото мислите. Нивото на отдаване при повечето хора не превишава 50%. Да работите на пълна мощ е способна да ви принуди нещастна ситуация или тежка криса. Добро зареждане може да бъде и любовта към работата. Няма нищо по-ценно от оживлението, което изпитвате, изхвърляйки всяка внимателност пристъпвайки към нова за вас работа. 
Всички успешни хора са просто напълнени с енергия, когато безрезервно се посвещават на бизнеса си. Трябва да намерите страст, способна да ви зареди! Каква е реакцията ви на изказването: "Това не може да се направи"? Когато се стремите към набелязания връх, вие трябва да бъдете готов към това, че често ще се наложи да се натъквате на думата "не".
Родителите, учителите или спортните треньори, често казват на детето "не". И ако детето се оказва послушно, чувайки думата "не" веднага оставя заниманието си. От тук 95% от възрастните имат условен рефлекс: на думата "не"  реагират оставайки в неподвижност.

Цялата беда е в това, че лесно предалите се  попълват редовете на неудачниците.
Ако имате намерение да постигнете успех, трябва да разберете, че хората, които ви казват "не", постъпват така заради своите меркантилни съображения. Не давайте възможност на нечие диктаторско или скептично "не" да ви попречат. Научете се да трансформирате "не" в "да". 
Ако не успеете да трансформирате, то намерете хитър начин да обикаляте това "не" или просто го игнорирайте. Важното е да не позволите да ви спрат! Как да постъпите, когато трябва да вземете отговорно решение, а не знаете какво да правите? Аз съм сигурен, че  ако вие сте опитен и добър играч, и при това достатъчно умни, и сте специалист в работата си, то при определени обстоятелства просто сте задължени да вървите против течението и да се вслушвате в интуицията си. Ние всички имаме шесто чувство. Най-важното е да знаете, кога трябва да му се доверите.
Ако не използвате интуицията си, даже бидейки високообразован човек, едва ли ще можете да стигнете набелязания връх, и още по-малко да останете там.
Как се отнасяте към хората? Нашата цивилизованост е илюзия, която сами създаваме. В реалността светът ни е зъл и жесток, а хората са съвършено безжалостни. Често скриват зад маската на усмивки стремежа да се разправят с вас. За това ви се налага да можете да се самоотбранявате. Околните могат да постъпват с вас подло и злобно. Те от първата минута ще се стремят да ви ударят по-болезнено. Дивите животни в джунглата убиват изключително заради изхранването. Само човек може да убие за забавление. Често даже нашите приятели могат да ни нанесат удар в гърба защото им е необходима работата ни, дома, парите или даже съпруга. Ако такива са приятелите - враговете са много по-лоши! Как ще отговорите на този, който преднамерено причинява вреда на вас или репутацията ви? Аз съветвам да си оправите сметките по пълна програма с тези, които съзнателно ви досаждат. Възможно, това е малко странен съвет, но той е продиктуван от реалиите на живота. 
Помнете, ако оставите всичко по течението и не накарате обиждащия да си плати сметките- можете да се сметнете за идиот! Винаги нанасяйте ответния удар с пълна мощ. И тогава ще има по-малко хора, които ще искат да сблъскват с вас. Нашият свят е джунгла, населена от диви зверове, готови да ви се нахвърлят във всеки момент. Ако се опасявате от сблъсък, в очите на другите ще сте лузър! Околните бързо ще разберат, че ще мине номера. Никога не допускайте тва. Винаги оправяйте сметките и връщайте заслуженото. Само тогава ще ви уважават.
Какво ще правите ако съдбата е явно на ваша страна? Ако сте тръгнали на лов за "синята птица" не можете да се отпускате нито минута. Никога при никакви обстоятелства, колкото и добре да върви бизнесът ви. Днешните "добри времена" са плод на труда и постоянното себеотдаване. Днешните ви деяния са залог за утрешните резултати. Ако възнамерявате в бъдеще да взимате богата жътва, трябва да сеете семена всеки ден! Ако само за миг ослабите концентрацията, веднага неизбежно ще се върнете назад.
Има късметлии, родени под щастлива звезда. Те имат изключителен дар, способстващ постигането на невиждан успех. Талантлив художник, надарен учен, бизнесмен "от Бога".  Но повечето успешни хора не са получили постижения "на поднос". Те с труд са постигнали успеха си. Те са се концентрирали на поставената цел и упорито са вървели към нея докато са я постигнали. И ако вие не сте Моцарт или Шекспир, пригответе се: ще са винеобходими години и години напрегната работа и концентрация за да стигнете на върха на успеха.







Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 942282
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963