Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2017 18:29 - НОВИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ НА САЩ И БЪЛГАРИЯ - ТРЪМП И РАДЕВ, В ЕДИН ХОР: ОТМЯНА НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ.Заради Ванга цял свят с нетърпение очаква 20 януари 2017 година
Автор: natashav Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1817 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 16.01.2017 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Смразяващата антипатия на Ръждивите петна в западната риторика, спрямо Изтока и Юга е на последната финална отсечка. Броени часове до сбогуването с ЛОВЦИТЕ НА ПРИЗРАЦИ в Световната политика и у  нас, след което започва Планетарното проветряване в главите, умовете и сърцата на Човечеството.
Ура!
  Все пак, ТРЯБВАШЕ ДА ЗНАЕМ ПРЕДИ 5 ЛЕТА, че на Деца и Ненормални не се дава ножа за рязане на народния хляб, а им се дават семки и бонбонки.

----
Новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп нокаутира Европейската комисия! Брюксел онемя след знаковото интервю на новия президент на САЩ
image
Тръмп все смята НАТО за отживелица. Новият американски президент определи като катастрофално решението на Ангела Меркел да допусне над 1 млн. мигранти в Германия.

  Дни преди встъпването си в длъжност новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп затвърди мнението си, че НАТО е остарял алианс с нужда от реформа, но не отхвърли значимостта му. В интервю за британското издание The Times Тръмп изложи критиката си към алианса и заяви, че първоначално би се доверил на руския президент Владимир Путин.

„Отдавна казах, че НАТО има проблеми. Първо то е отживелица, защото е проектирано преди много, много години. Второ – държавите не плащат толкова, колкото би трябвало да плащат. Понесох критика, когато казах, че НАТО е отживелица. То е отживелица, защото не се справя с тероризма. Понесох критика за два дни и после започнаха да казват, че Тръмп е прав“, заяви републиканецът.

Тръмп отново обърна внимание, че само 5 от 28-те държави в НАТО изпълняват заложения критерий за изразходване на 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана. По думите му това е нечестно спрямо Съединените щати.

„Въпреки това НАТО е много важно за мен. Има пет страни, които плащат колкото би трябвало. Пет. Не е много“, каза той.

Новият американски президент определи като катастрофално решението на Ангела Меркел да допусне над 1 млн. мигранти в Германия между 2015 и 2016 г. По думите му именно Германия доминира в ЕС и го управлява, затова изборът на Великобритания да напусне блока е бил правилен.

Тръмп обърна внимание и на намеренията си за подобряване на отношенията с Русия. Според него наложените санкции срещу Москва имат тежък ефект, но при постигане на споразумение, една от целите, които би била намаляване на ядрения арсенал, мнозина ще се облагодетелстват от отменянето им.

Републиканецът все пак изрази недоволството си от развитието на събитията в Сирия и последиците от руската намеса в близкоизточната страна, особено в Алепо. Според него администрацията на Барак Обама е имала шанс да се намеси, но вече е твърде късно това да се случи.

Въпреки изказаното си уважение към Ангела Меркел и намеренията си за подобряване на отношенията с Москва, Тръмп не изключва възможността за прекъсване на връзките с тях.

 „Ще започнем, доверявайки се на двамата, но да видим колко дълго ще продължи това. Може изобщо да не продължи дълго“, каза той.

Милиардерът разкритикува и подписаната през 2015 г. сделка за ядрената програма на Иран, наричайки споразумението едно от най-лошите, постигано някога. Той призна, че не е политик, но въпреки това заяви, че ще направи каквото трябва.

„Мисля, че е една от най-глупавите сделки, които съм виждал някога. Давате 150 млрд. долара на държава, 1,7 млрд. в брой. Виждали ли сте някога 100 млн. в банкноти по 100 долара? Много са. 1,7 млрд. в брой. Цели самолети. Много самолети. Бум, 1,7 милиарда. Не разбирам, мисля, че парите са в швейцарски банкови сметки“, коментира Тръмп.

По думите му военната интервенция в Ирак през 2003 г. е огромна грешка, сравнима с това да се хвърли камък в кошер с пчели.
-------------------------------------
  В интервюто Тръмп казва, че очаква и други държави да пожелаят да напуснат ЕС, както направи мнозинството гласоподаватели във Великобритания, както и че ще предложи да бъдат отменени санкциите срещу Русия в замяна на споразумение за намаляване на ядрените въоръжения.

„Често ни критикувате, че не коментираме чужди коментари. Затова ще кажа, че прочетохме интервюто с интерес“, заяви говорител на комисията. Попитан дали това е единствената реакция, той потвърди с „да“. Говорителят отбеляза, че в поздравителното си писмо до Тръмп председателите на ЕК и на Европейския съвет Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск са отправили покана за съвместна среща. „Нека да изчакаме новата администрация на САЩ да заеме постовете си, поканата е официална“, допълни говорителят.

  Същевременно говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, заяви, че Кремъл смята за уместно да направи оценка на казаното от Тръмп за перспективите на санкциите срещу Русия едва след официалното му встъпване в длъжност.
  Песков напомни и думите на Путин, че въпросът за санкциите не е в дневния ред на Русия. Той отговори отрицателно на въпрос дали в момента се водят преговори със САЩ за съкращаване на ядрените потенциали.
  Русия не държи чак толкова да се отменят санкциите, че да е готова „да пожертва нещо, особено в областта на сигурността“, заяви председателят на комисията за външни работи в горната камара на руския парламент, Съвета на федерацията, Константин Косачев, цитиран от АП.
  На въпрос дали Кремъл е съгласен с мнението на Тръмп, че НАТО е отживелица, Песков посочи, че Русия отдавна изтъква това, отбелязва Ройтерс.

Същевременно германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер коментира, че НАТО е разтревожена от изявлението на Тръмп, че Северноатлантическият съюз е остарял. „Ще видим какви ще бъдат последиците за американската политика“, заяви Щайнмайер след разговор с генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг, преди да започне срещата на външните министри от ЕС в Брюксел.
http://petel.bg/Tramp-nokautira-Evropeyskata-komisiya--Bryuksel-onemya-sled-znakovoto-intervyu-na-noviya-prezident-na-SASHH__189743
------

  България не е зависима от Русия и има ясна ориентация към Европейския съюз, заяви новоизбраният президент Румен Радев в интервю за France 24, цитирано от offnews.bg, в което затвърди позициите си за отмяна на санкциите срещу Москва заради анексирането на Крим, който нарече де факто руска територия. 
image   Радев призна, че 10 години след присъединяването на България към ЕС страната ни, описана от френската репортерка като най-бедната в блока, с доход два пъти под средното ниво, не всички очаквания са изпълнени.
  "Наистина членството на България в ЕС е нашият стратегически избор. Много неща се промениха в тези 10 години", каза Радев. "Очакванията, че ЕС като абстрактно понятие ще донесе богатство, сигурност и просперитет, не се оказаха верни доколкото очаквахме", заяви новоизбраният президент.

"Това, което ние не искаме и не можем да приемем, е Европа на две скорости. Не мисля, че това е честен подход", коментира бившият военен. По думите му страната ни отдавна е изпълнила изискванията за присъединяване към Шенген и фактът, че не е част от пространството, застрашава сигурността на Европа.

"Когато нямаме достъп до шенгенската информационна система, сме по-неспособни да защитаваме външната граница. Това според мен е нечестно", каза бъдещият президент.
  Румен Радев коментира и помощта, която страната ни получава в охраната на границите ни: "Това е нещо много важно, което се случи. Що се отнася до финансиране, човешки ресурси, техническо оборудване, това е важна подкрепа, която получаваме, но не е достатъчна. Европа продължава да издига граници във вътрешността си, което мисля, че е губещ подход, защото Европа трябва да фокусира усилията си върху защитата на външните граници. Очакваме много неща, очакваме по-силна подкрепа. Държави като България нямат ресурси сами да се справят с охраната на границата си", каза Радев, допълвайки, че иска европейската подкрепа да продължи.

"Нашият народ е състрадателен. Ние винаги сме помагали". Така Радев отговори за въпроса относно несъгласието му за квотно разпределение на бежанците в рамките на ЕС.
  Според него проблемът вече се е изместил от бежански към мигрантски и Дъблинското споразумение в настоящия му вид е нечестно за държави по периферията на Европа като България, Гърция, Италия и Испания. По думите му нелегалните мигранти би трябвало да се спират преди да стигнат до ЕС, докато на бежанците трябва да се осигури лесен достъп.
  "България няма неограничени финансови ресурси като държави като Германия или Франция примерно. На второ място, това е много важно, трябват ни ясни критерии за интеграция", категоричен е Радев, който изрази опасенията си относно интеграцията, доказала се проблемна дори за второ или трето поколение мигранти.
  Радев изрази желанието си санкциите срещу Русия, наложени заради анексирането на Крим, да бъдат отменени.
  "Разбира, че искаме да видим тези санкции отменени. Ако погледнем назад в историята на света, можете ли да дадете пример, в които да са довели до позитивен ефект? Обикновено санкциите се налагат шумно и се вдигат тихо. Знам, че колкото щети нанасят на Русия, толкова нанасят и на европейските държави. И двете страни губят", каза Радев. Той допълни, че България ще следва европейската политика, но също така ще има своя глас. /Марица.бг

http://petel.bg/Prezidentat-Radev--Tryabva-da-se-vdignat-sanktsiite-sreshhu-Rusiya__189455
--
Заради Ванга цял свят с нетърпение очаква 20 януари 2017 година

...Заради една от нейните прогнози, че "Барак Обама ще бъде последният американски президент", което днес е основна тема в редица чуждестранни медии и то във връзка с встъпването в длъжност на Доналд Тръмп на 20 януари. 

По думите й той (Обама) ще стане причина за огромна икономическа криза в САЩ и по време на управлението му ще се изостри конфликтът между северните и южните щати.

Тя позна, че 44-тият президент на Америка ще бъде афроамериканец, но също така го обяви и като последния президент на Америка.

Daily Mail също припомня, че Ванга предсказа атаката на Световния търговски център през 2001 г. и рязкото увеличаване на ислямска държава.

Сред нейните минали пророчество било и това за "двете стоманени птици", които атакуваха Америка, която беше произнесена през 1989 г., а мнозина смятаха това предсказание за двата самолета, които удариха в Световния търговски център.

Също така, тя привлече вниманието за изменението на климата и топенето на ледените райони, което води до увеличаване на нивото на океаните.
http://petel.bg/Zaradi-Vanga-tsyal-svyat-s-netarpenie-ochakva-20-yanuari-2017-godina__189653




Гласувай:
9



1. natashav - Русия не държи чак толкова да се отменят санкциите, че да е готова „да пожертва нещо, особено в областта на сигурността“, заяви председателят на комисията за въ
16.01.2017 18:34
Говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, заяви, че Кремъл смята за уместно да направи оценка на казаното от Тръмп за перспективите на санкциите срещу Русия едва след официалното му встъпване в длъжност.
Песков напомни и думите на Путин, че въпросът за санкциите не е в дневния ред на Русия. Той отговори отрицателно на въпрос дали в момента се водят преговори със САЩ за съкращаване на ядрените потенциали.
Русия не държи чак толкова да се отменят санкциите, че да е готова „да пожертва нещо, особено в областта на сигурността“, заяви председателят на комисията за външни работи в горната камара на руския парламент, Съвета на федерацията, Константин Косачев, цитиран от АП.
На въпрос дали Кремъл е съгласен с мнението на Тръмп, че НАТО е отживелица, Песков посочи, че Русия отдавна изтъква това, отбелязва Ройтерс.
цитирай
2. natashav - Мнението на Тръмп, че НАТО е отживелица, но и още много подобни обещания
16.01.2017 18:45
Тръмп: Отдавна казах, че НАТО има проблеми. Първо то е отживелица, защото е проектирано преди много, много години.
Второ Понесох критика, когато казах, че НАТО е отживелица. То е отживелица, защото не се справя с тероризма. Понесох критика за два дни и после започнаха да казват, че Тръмп е прав“, заяви републиканецът.
Тръмп казва, че очаква и други държави да пожелаят да напуснат ЕС, както направи мнозинството гласоподаватели във Великобритания,
както и че ще предложи да бъдат отменени санкциите срещу Русия в замяна на споразумение за намаляване на ядрените въоръжения.
Милиардерът разкритикува и подписаната през 2015 г. сделка за ядрената програма на Иран, наричайки споразумението едно от най-лошите, постигано някога. Той призна, че не е политик, но въпреки това заяви, че ще направи каквото трябва.
„Мисля, че е една от най-глупавите сделки, които съм виждал някога. Давате 150 млрд. долара на държава, 1,7 млрд. в брой. Виждали ли сте някога 100 млн. в банкноти по 100 долара? Много са. 1,7 млрд. в брой. Цели самолети. Много самолети. Бум, 1,7 милиарда. Не разбирам, мисля, че парите са в швейцарски банкови сметки“, коментира Тръмп.
По думите му военната интервенция в Ирак през 2003 г. е огромна грешка, сравнима с това да се хвърли камък в кошер с пчели.
цитирай
3. natashav - По думите й той (Обама) ще стане причина за огромна икономическа криза в САЩ и по време на управлението му ще се изостри конфликтът между северните и южните щат
16.01.2017 18:58
Заради Ванга цял свят с нетърпение очаква 20 януари 2017 година
...Заради една от нейните прогнози, че "Барак Обама ще бъде последният американски президент", което днес е основна тема в редица чуждестранни медии и то във връзка с встъпването в длъжност на Доналд Тръмп на 20 януари.
По думите й той (Обама) ще стане причина за огромна икономическа криза в САЩ и по време на управлението му ще се изостри конфликтът между северните и южните щати.
цитирай
4. zaw12929 - Тръмп знае какво иска- отслабване ...
18.01.2017 00:54
Тръмп знае какво иска- отслабване отбраната на Русия, докато натовци са на крачка от територията и.
Радев дава реална оценка
Ако се разберат САЩ и Русия светът ще кротн за малък период, докато големите се готвят за нов скок...
цитирай
5. otvratitelno - ТРЪМП СПИРА ЦЕНТОВЕТЕ НА СОРОСАДИСТИТЕ
19.01.2017 18:54
СОРОСАДИСТИТЕ ОСТАВАТ БЕЗ ЦЕНТОВЕ И ЩЕ ПЛУВАТ В АРИАНА КАТО КРОКОДИЛИ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: natashav
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 122045
Постинги: 45
Коментари: 100
Гласове: 277
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031