Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2014 21:51 - Слуга на мутрите
Автор: neshin Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 998 Коментари: 0 Гласове:
5



  Слуга на мутрите

image


Има един лумпен, който броди по медиите и сипе дивни клевети срещу политическите противници на герп. Някои казват, че прави тъй от години, понеже бил педераст. Не мога да твърдя такова нещо, не съм специалист по сексуалните девиации на личността, макар че като се замисли човек…
Това, което обаче твърдя със сигурност, че Янето, както му викат всички на галено, малко прибързано се емна „да арестува” Бареков. Понеже на Бойко Борисов му призлява от ония документи, когато лидерът на ББЦ размаха преди 10 дни. Те са съвсем наред тия оперативни данни, нищо, че ни МВР, ни следствие ни прокуратура проявявиха особен интерес към тях. С червени печати или без, те достатъчно добре описват интересите на Бойко Борисов в наркотрафика и контрабандата. И всички сме наясно къде е истината, просто държавата е в партер и затова такива сигнали нямат кой знае какви последствия.

Даже си мисля, че Борисов се позабави да прати на Бареков Янето да го арестува. Може би се опита – както винаги нескопосано, да си поприкрие намеренията. Но лайното не може да бъде нито напудрено, нито парфюмирано. Отдалеч си личи кой на кого и защо.
Бареков го ошамари с документи и сега трябва да бъде наказан. То не бяха социолози, които да предричат провали по изборите за ББЦ, то не бяха шамани, които да викат, че Бареков и партията му чезнат в небитието, ей сегинка – тука тия дни.
Пък на практика май става точно обратното. Чуваме и четем, че по страната Бареков пълни залите и никак, ама никак не е на изчезване. Така че приказките за предизвестената смърт на ББЦ и лидера й може да се окажат не просто лъжа, но и лъжливи политически анализи и очаквания.
Бойко Борисов обаче, може да е всичко, но е реалист. Вижда реалната заплаха не в друг, а тъкмо в Бареков и ББЦ. И действа. Днес му пуска Янето, утре нещо друго ще му пусне. Ако лидерът на ББЦ не миряса, може да му прати и някое по-такова известие. Бареков наистина може да бере ядове, ако Борисов се върне в Министерския съвет. Както цялата партия.
Мислите си, че няма по-дразнеща спяща клетка от Янето, нали? По-дразнещо от Янето са медийните платформи, които пускат Янето да словоблудства. Като са в студиото някой от тъй наречените блогъри, които мрат да се представят за журналисти, но в живия живот са си най-обикновени маргинали, действат като живи пощенски кутии. Като касички. Пускаш 1000 лева и ей ти го Янето начело. Може майката ди псува, ама нали си взел някой лев, как да откажеш.
Това не са никакви журналисти, разбира се. Нито сайтовете им са медии. Там за пари излиза всичко, няма значение дали е истина. Проблемът на всички ни е в това, че тъкмо тия сайтчета създават определени настроения и политически очакванияп в т.наречената „периферия”. Ония двайсетина процента избиратели, които за 25 години са гласували практически за почти всички по-едри политически субекти. И за които всяка партия хвърля стотици хиляди грешни левове, за да привлече тяхното внимание.
Съчетано с подмяната на вота в цели секции, тъкмо тази „периферия” предрешава изборните резултати. И това е много притеснително. Защото маргинален блогър поддържа маргинален сайт, но с подсвиркване и подгавряне и с малко компромати постига зашеметяващи медийни резултати за своя спонсор. И когато тоя спонсор се окаже герп, резултатите са повече от обезпокоителни.
Ето затова откакто мутрите обраснаха като тикви по Министерския съвет, журналистиката е натикана в ъгъла. Всеки се упражнява на журналистите, но тези които му възпаляват мозъка, не са журналисти в прекия смисъл на думата. А подставени лица, тролове. Това че пишеш, че имаш блог или сайт, не те прави журналист. Журналистиката е занаят, не е извъкласна дейност, за Бога!
В този смисъл много бих искала Бареков да даде на съд не само Янето, но и съответните сайтове.Тия трябва да бъдат поставени на място. Защото такива приказки са не просто клевета, набедяване и още какво там, юристите да кажат, но и нарушават презумпцията за невинност, рушат самото естество на гражданското общество. Всеки, който е тръгнал към политиката, може да бъде намазан по подобен начин и хората ще вярват, че това, което се говори по негов адрес е наистина вярно.
Но като ударим калема под поредната медийна суматоха – в края на деня Янето ще си е усвоило пачката, герперастите ще са повече от доволни, а после всички ще се питаме – що на герп няма реална алтернатива. Що пак са накацали в МС-то, още преди реално да са взели властта. Що не ни връщат дедесето. Що всичко поскъпва, но пенсиите и заплатите – не помръдват. Що тока, що парното, що живота ни въобще на нищо не прилича.
Защото има престъпление, но реални наказания няма – за това. Защото човек се управлява по слухове, а не по устав. С висящи производства. Които могат да образуват на абсолютно всеки. И а си тръгнал нагоре, а са ти ги размахали под носа. Инкриминират ти животеца за нула време. Че да помниш и знаеш кой си, откъде тръгваш и на кой дължиш.
Зад почти всеки по-значим политик и икономически субект се носи шлейф от „информации”, а на практика няма осъдени. Защо?! Защото като му висят на човека няколко преписки, можеш да го хванеш за топките и да го накараш да слушка. Затова почти всички на терена не просто изглеждат, но са и реални зомбита. И посрещат всеки новодошъл на нож, с мащабни черни пиар кампании. Да не би случайно да им разбута пасиансите.
Янетата, блогърите и сайтчетата им са част от тоя гнусен политически процес и обществото трябва да развие нетърпимост към тях. До степен, че да принуди отговорните институции да предприемат реални действия срещу тия тъй наречени журналисти.

image  
Нора Стоичкова




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: neshin
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 150895
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 466
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930