Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2020 18:26 - ПРОСТАЩИНАТА – ВЕЧЕ НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО НАС !!!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2035 Коментари: 9 Гласове:
7

Последна промяна: 14.05.2020 18:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                           ПРОСТАЩИНАТА – ВЕЧЕ  НАВСЯКЪДЕ  ОКОЛО  НАС !!!

 

   С напредване на възрастта ми ставам все по-раздразнителен към изявите на опростачените около мен.  Вероятно моето време си е отишло, сега идва – какво говоря, дошло е!!! – тяхното, а животът, който ми се налага да живея /още!!!/ не отговаря на ценностната ми система, която следвах по жизения си път...

    Ето два случая, които ме възмутиха с простащината си:

 

   Освен за красотата в нашия парцел, където сега живеем за да сме далеч от заразата, стремя се да изглеждат добре и два изоставени съседни на нас парцели. В единия – застрашен от ерозия - съм засадил около 100 различни дръвчета, като началото положих преди десетина години. Дръвчетата растат, аз им придавам корона, не допускам упорит подраст като къпини, шипки и др. под тях. На най-високата част на парцела, засташен от ерозия засадих борче от типа черен бор, което донесох от вр. Голата глАва. Лесовъдите имат свой лаф за добре растящите дръвчета, фукват. И това понятие не стига за темпа на растеж на този прекрасен черен бор, той просто полудя в темпа си на растеж. Нашият черен бор, разпространен в Нова Зеландия за 15 години изроства толкова, колкото в България за 50-60.  Режех му долните клонки, етажите на по-горните орязох през един, оформих му страхотна корона. От всички дръвчета, които засадих, това ми бе любимото. Тази пролет то навърши 10 години. Но една простачка с електрическа резачка отряза този бор. Ето какво се случи:

   Преди десетина години наследствена неделима вила се продаде на тръг, купиха я два боклука от Пловдив, социолози.  Боклукът преподава във висше учебно заведение, което цитирам, стана професор по социология. Боклучката също получи научна титла. В живота обаче те са откроввени социопати - с никакви хора никакви контакти не могат да осъществят. Поради това вероятно, както и фактът, че и двамата изглеждат като недоправени ги е свързало.  Сега са към 50 годишни, нямат деца. Не само това! Когато около тях във вилите играят деца, те правят забележка, че вдигали много шум. Най-хубавият звук а този свят е детският глъч, за тях вепоносим.

    Всеки от двата социолози се прибира /от работа?/ със своята си кола, иначе да се пътува до Горна баня за тях ще е убийствено.  От колата се разтоварват торби с храна, които те едвам изкачват по стълбата, доста дълга. След това схемата им е отработена, те само това и правят – тези храни се преработват във фекалии и в това се състои духовният живот на социопата и социопатката. През лятото вечерта прекарват под един навес, където има барбекю и от дима става ясно, че те приготвят суровината, която ще поемат, а отраблотеното ще постъпи сутринта в помийната им яма, защото тук канали няма.

   Мъжът е много дебел, има фигурата на Любо Нейков, оди гаче ли го е гонил слон, но и гаче ли го е и стигАл. Жената, по габарити поне колкото Илиана /иди/Йотова оправя двора, но така грозно прави всичко, че се отвращавам да погледна към него, към оградата им, 2/3 паднала и към безвратия им гараж, препълнен с боклуци – ръждясали хладилници, перални, бойлери и др. подобни.  Купувят си всякакви видове машини за работа по двора, задвижвани с бензинов мотор като косачки, резачки и др., несъобразявайки се с шума, който вдигат по всяко време. Не контактувам с тях, защото не уважавам хора, които живеят за да ядат, а тези, които имат цел в живота, които са стойостни, а не лайновози.

  Последната простащина на жената обаче ме вбеси. Тя си купи поредната играчка, акумулаторна  резачка за дървета и започна да реже клони и дървета по двора им. Дърветата отряза както циганите секат овощните дървета, на височина около метър над земята. Но и това й не стигнало на тази глупачка. Поглеждам аз на високото в изоставения парцел, който превръщам в култивирана гора,  където е любимото ми борче, няма го. Не вярвам на очите си, качих се да видя.  Влязла социопатката в изоставения парцел и го отрязала по средата, той бе висок около 2 м. Изрязала и няколко дървета, като хвърлила клоните върху други насадени от мен борчета. Едно от тях бе пречупено и няма да се оправи. Други бяха прегънати, но аз ги изправих и вързах към тях пръчка да ги придържа. Ще се възстановят. Десетгодишният черен бор обаче, към когото с радост поглеждах когато сядаме на терасата ни, вече го няма. Все едно близък човек изгубих. Пълна простачка! Тя не вижда живота около нея на метър от себе си, едва ли различава фалос от дигитус, но има научна титла в областта на социологията. Да бе се ориентирала към социопатИята, където тя принадлежи.

   Боже, какви боклуци се навъдиха. Познавам още две такива, работят в БАН в София, деца на бивши комунисти, а те – завършили в Москва. Едната е алкохоличка, треска само бира, когато се събираме тя дежурно повръща, наподобява на двукрак мех. Извършват телефонни сондажи и дават преценка за обществените нагласи, от които се вижда, че народът най-обича Радев, след него Манолова и после Слави Трифонов. С тях и тези два соцологически боклука никакъв контакт не може да се осъществи Според мен защото мозъкът им е нагънат както корема на Дилян Пеевски след работен обяд. Все идиоти ли се занимават със социология, се питам, защото в тях виждам концентриран образа на социопата. Тия двамата, буквално черва с начало и край, като  подплатени с мазнини, дори дете не са създали и възпитали, за да разполагат с повече време да си приготвят храна може би,  нищо не могат да направят, но за глупави изяви – проблеми нямат. Гледам на това семейство-менте – сбрали се заради яденето -  като пример, което води България към затриване. Това са двама сбъркани хора, по същество откровени боклуци. И гласовете им, когато разговарят помежду си носят информация, че са ненормални.

   Не завършвам постинга си с пожелание към тях дано да се наядат. Пожелавам им по-голяма помийна яма, но толкова голяма, че да не могат да я напълнат както сегашната, която прелива и мокри пътя с „отработеното” от тях, което през лятото и смърди.

   Жалко за държавата, в която вместо Хора има такива боклуцИ. И то не какви да е, а преподаватели, с нАучни титли. Кой им ги е дал, кой им разрешава да набоклучват студентите, на които те се явяват преподаватели, на какво могат да ги научат.

  За да съм още по-ясен пояснявам, че думата бок е турска, а преводът й на български означава човешко лайно. Животинското пък турците наричат фашкия, с което да ги срванявам тия двамата дебелаци би било комплимент за тях. Боклуци най-им отива...

 

      И втори аналогичен случай, той за другия парцел, който също превръщам в подържана гора:

    До този изоставен парцел се появи наследник, едно работливо, кротко момче, но отчайващо просто. В неговия парцел имаше един огромен бор, по-красив във вилната зона друг нямаше. Диаметърът на ствола му долу бе поне 70 см, висок бе към 30 м. прав като свещ, с етажи и връх,  наподобяващи тези на еквоята. Това дърво бе толкова голямо и толкова красиво, че ставаше да се направи под него оброк.  Дори зеленият цвят на иглите му бе различен от другите борове. До него имаше още три смърча, съвесм нормални, но също красиви дървета. Този комплект от четирите прекрасни дървета бе толкова красив, че съседите, на междата с които те растяха, нямаха нищо против да ги има, те бяха част от окръжаващата ни среда, от красотат

   И един ден идва бригада резачи с вишки, която той доведе да отрежат красивия бор. Рязаха го на по метър, да да откарат ствола за разбичване. Цял камион натовархи с него. Смърчовете отрязоха на височина около 5 м. за да му правели сянка. Най-красивото дърво до парцела ни умря, а смърчовете, отрязани до половината са ужасяваща гледка. Сакатости…

   В изоставения парцел, съседен на неговия,  съм насадил различни дръвчета, като съм наблегнал на дъб, бряст и липа. Растеше едно дъбче, което сега направи 6 години с разкошна корона. Крепеше се на здрав кол,  защото щеше да се наклони или прегъне от ръста си. Гледам за дъбчето – няма го.  Отивам да погледна да не е полегнало, дъбчето отрязано с трион под 45 градуса, по най-просташкия начин. Диаметърът в мястото на отрязването беше 7 см. Попитах го момчето защо е отрязало най-видното дърво от тези, които съм засадил. То отговори, че влязло да чисти до неговата ограда и чистейки не се сетил, че това е нещо ценно. Без всякакаво съмнение, той не е отрязъл дъбчето нарочно, а защото е едно безкрайно просто момче, което не осъзнава какво прави. Това дърво растеше до един орех с грозна корона, който и не ражда, то щеше да го замени като порастне още малко. Свещена простота!

   Описах две подстъпки, които характеризирам като просташки, на поколението, което така бе /не/възпитано – да не може да мисли, да не може да направи нищо красиво, да не живее в хармония с природата, което означава при родАта.  Боклукът и боклучката са с титли, с претенции, може би че са по-умни от натовския генерал Радев и по интелигентни от Манолова едновременно.  Момчето няма никакви претенции, то работи като шофьор, а ако направи нещо самостоятелно, то ще бъде или пакост или няма да прави смисъл, защото то няма акъл. Типично за поколението сега, което няма ценостна система, има фалшиви идоли, които са богати и колокото повече приличат а изроди, толкова повече ги уважават,  слуша просташка музика, вместо да чете сърфира, няма цел в живота, отказва дори и да се размножава. Наскоро срещах един такъв познат, който мина 30. Попитах го, няма ли вече да се жени. Разлюти се от въпроса ми и така и ми отговори:

-       Миризливи черва не ми трябват!

   Не му поисках мотиви защо такова обидно сравнение ползва за момичетата. Нещастник, неосъзнаващ безличността си, празна лейка. Какви перспективи би имал този заблуден в живота си нататък, освен простотии…

  

    Сещам се за една скоропоговорка от Западна България, която казват при случаи като тези. Те казват:

    Да ти е драго да му е..ш майкята...

    Ако боклуците са повече от един казват друго:

    Фани единио, удари другио…

    Има обаче и по-лоши от тях, принцип на които в живота е агресивната простащина. Младежите се разделиха на две категори, половината – депримирани, другата половина -  агресивни. От агресивните, необразованите младежи се оформи класата, която хората сполучливо нарекоха мутри.

  

 





Гласувай:
7



1. leonleonovpom2 - Здравей, Коста!
14.05.2020 19:52
Коста ,разбирам те, влюбен се си в природата, в красотата!
И такива слонове, няма как да обичаш!
Не знам, опитвал ли си ,да я поучиш, какво да прави в такива случаи, да и предложиш помощ!? На имащата научни титли! Да, не е комуникативна, може би това те спира?Може да те нарече всякакъв!?Включително и сексманиак!?

Ами аз какво да правя ,с моята градинка- блога ми ?
Един известен блогов психопат постоянно влиза в нея/в него/ и реже дръвчетата ми, както му харесва?
И изрязаното вади на показ, какво велико нещо е свършил!?Да видят тези, които му се възхищават!?

Какво да го правя? Кажи ми ,моля ти се! По общоприетите закони-зъб за зъб, око за око ,трябва на него нещо да отрежа?Глава ли, крак ли?Или нещо друго?
Или да му гледам сеира? Луд умора няма!

Хубава вечер!
цитирай
2. planinitenabulgaria - От Архива а Центъра узнах името на обекта, никът му започва с R и завършва с М.
14.05.2020 21:44
leonleonovpom2 написа:
Коста ,разбирам те, влюбен се си в природата, в красотата!
И такива слонове, няма как да обичаш!
Не знам, опитвал ли си ,да я поучиш, какво да прави в такива случаи, да и предложиш помощ!? На имащата научни титли! Да, не е комуникативна, може би това те спира?Може да те нарече всякакъв!?Включително и сексманиак!?

Ами аз какво да правя ,с моята градинка- блога ми ?
Един известен блогов психопат постоянно влиза в нея/в него/ и реже дръвчетата ми, както му харесва?
И изрязаното вади на показ, какво велико нещо е свършил!?Да видят тези, които му се възхищават!?

Какво да го правя? Кажи ми ,моля ти се! По общоприетите закони-зъб за зъб, око за око ,трябва на него нещо да отрежа?Глава ли, крак ли?Или нещо друго?
Или да му гледам сеира? Луд умора няма!

Хубава вечер!


Компютърът със съответната праграма на Центъра Ви препоръчва всеки път, когато обектът навлезе в градинката Ви, посылайте ему мать "приветы". Он милиционером, хорошо понимает русский...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Коста!
14.05.2020 21:57
Това, че е на отчет в Центъра е похвално и хубаво! Следователно е под наблюдение!Такива не трябва да щъкат наляво и надясно без контрол!
Бе трябвало и в криминалния отдел да е на отчет! Също
Не може така да режеш в чужд блог като стопанин и после отсеченото да излагаш като дадено за съхранение Изобщо нито е получавал разрешение , нито пък е искал!?
И плаче, че му затрили "стоката"? Чуждата?
Той самият е за затриване!Дали е клептомания това или си е обикновен крадец?

Хубава вечер
цитирай
4. rosiela - Коста,Коста,
14.05.2020 22:07
хем се смях до сълзи, хем не е за смях. И около мене са прости с деца тоже прости, ама чак такива не са. Селски хитреци падат малко, то са си и от селата де, но се горе- долу погаждаме. Мани, мани, много се впечатлих от този твой текст.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Спасението от този човек е само едно:
14.05.2020 22:16
leonleonovpom2 написа:
Това, че е на отчет в Центъра е похвално и хубаво! Следователно е под наблюдение!Такива не трябва да щъкат наляво и надясно без контрол!
Бе трябвало и в криминалния отдел да е на отчет! Също
Не може така да режеш в чужд блог като стопанин и после отсеченото да излагаш като дадено за съхранение Изобщо нито е получавал разрешение , нито пък е искал!?
И плаче, че му затрили "стоката"? Чуждата?
Той самият е за затриване!Дали е клептомания това или си е обикновен крадец?

Хубава вечер


Ако той кандише да премине по същество с една библогърка, на която ВВ1951 отказа, свършен е. Ще повтаря само: Пусни ме Здравке сал за малко! с надежда да избяга, но няма да стане. В секретното й досие е писано:
Качи ли се некому, слизаня нема!
цитирай
6. planinitenabulgaria - Драгалевци е по-стара вилна зона,
14.05.2020 22:23
rosiela написа:
хем се смях до сълзи, хем не е за смях. И около мене са прости с деца тоже прости, ама чак такива не са. Селски хитреци падат малко, то са си и от селата де, но се горе- долу погаждаме. Мани, мани, много се впечатлих от този твой текст.


при мен в Косанин дол е различно. Чичо ми, туберколузно болен е получил даром парцел там, но една сутрин около него идват само служители от ДС, получили парцели там по Постановление. Имах контакти с тях, с децата и внуците им. В Драгалевци не е така...
цитирай
7. rosiela - В Симеоново съм аз. Там са люти антикомунисти и са продавали на безценица парцели на граждани, за да не влязат в ТКЗС. А отскоро дойдоха новите простотии с пари
14.05.2020 23:48
planinitenabulgaria написа:
rosiela написа:
хем се смях до сълзи, хем не е за смях. И около мене са прости с деца тоже прости, ама чак такива не са. Селски хитреци падат малко, то са си и от селата де, но се горе- долу погаждаме. Мани, мани, много се впечатлих от този твой текст.


при мен в Косанин дол е различно. Чичо ми, туберколузно болен е получил даром парцел там, но една сутрин около него идват само служители от ДС, получили парцели там по Постановление. Имах контакти с тях, с децата и внуците им. В Драгалевци не е така...

цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей Коста, отново!Във ...
15.05.2020 07:59
Здравей Коста, отново!

Във връзка с Темата ти е!
Тука един твърди , А.А., че оглавява предизборния щаб на Б.Б. Не го казва открито, но се подразбира Работил по задачата за преизбирането му и скача като ужилен, ако нямой каже нещо, не в правата вяра И с основание Ако се провали, ще му бият шуто
Мисля, че по прикрито трябва да го прави!?Като убеден агитатор!
Но пък избирателите трябва да са наясно, с кого си имат работа С Бочоолу, Гочоолу, и други на- олу!
Намеква също ,че участва в някакво световно правителство Заемал важен ресор в него Министър на пропагандата , нещо като Гьобелс Това е респектиращо, наистина!
Аз не надавам много ухо на конспиративни теории, но знае ли човек? На един ,който обикаляше улиците ,гол до кръста с раница на гърба, даже два пъти ми дойде на гости в пет сутринта, синът му стана министър!? Май ,че и с портфейл беше ,за разлика от Б. Д., на когото за целта отнеха портфейла?! Сигурно е бил включен в цената?
Та, Центърът няма начин да не знае, как стоят реално нещата!
Ако е наистина министър, сигурно е на пропагандата! Защото се скъса да разправя ,че стандарта на обикновения Българин е с пъти по висок от този на заможния германец
От много повтаряне ,вече вярвам! Убеден съм, даже!
Дори почнах да правя списък на германските милионери, за да им пращам помощи!
Разчитам на информацията! Да вярвам или не!?

Хубав ден, Коста!

П.П.-Той вече се активизира, прати ми мило съобщение-08:44 - apostapostolof
Няма да го публикувам, по две съображения- първо ,не е почтено да се публикува кореспонденция без съгласие и второ- не му отива на възрастта , а и на постовете, които евентуално заема ,да пише като хамалин от сточна гара!
Вероятно агентурата му е в действие?
Използвам да допълня ,докато сме в чакалнята
Смятам ,че е точно във връзка с темата ти-за простотията!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Разбирам, Коста!
17.05.2020 18:57
В случая с предходния коментар, да ползвам препоръката ,дадена ми в твоя коментар № 5!
Надявам се ,да не греша!

Хубава вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183876
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031