Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2020 16:37 - Да поговорим за домашно насилие
Автор: danyv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1473 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Да поговорим за домашно насилие

Домашното насилие НЕ е само мъж набил жена си!

 http://www.dannyvoynova.eu/
 

Всеки знае какво означава насилие, всеки знае  какво означава домашно насилие, но така ли е в действителност?! Да, прави сте! Физическото насилие в семейството е най-известната форма на домашното насилие, но далеч не е единствената.

Няма да се разпростирам в научната литература по въпроса. Ще опитам да дам информация и за останалите не чак толкова известни форми на домашно насилие, но преди това нека направя едно уточнение, а именно какво е домашно: в повечето случай никой не се замисля, а по презумция казва това е дома. Така и ... когато вече имаш деца и съпруг, насилието на твоя брат върху теб семейство ли е??? Той също си има съпруга и деца ... С този пример искам да добавя, че домашното насилие не означава автоматично в  дома. Ами ако свекървата тормози снахата, дори да не живеят в едно жилище?! Ами ако порасналото дете тормози братята и сестрите си?! Ами ако жената тормози съпруга си-например звъни му по 200 пъти (буквално);ревнува го;  прави „живота му черен“ и/или контролира всяка негова крачка?! Ами ако някой от двамата е икономически зависим, което се използва като инструмент за контрол и принуда?! Все примери за домашно насилие.

Накратко ще спомена и 4те основни форми:

  • Физическо насилие;
  • Емоционално – психическо насилие;
  • Сексуално насилие;
  • Икономическо насилие;

Ако имате съмнения, че сте жертва или пък сте насилник в някоя от посочените форми, лутате се и не ви е ясно, можем да извървим заедно пътя до истината.

imageimage

 

Всеки, който обича нека бъде толерантен към другия! А какво означава да  си толерантен – не прави на другия това, което не искаш да изпиташ върху себе си!

През погледа на всеки  нещата са правилни, но жертвата е една!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: danyv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 142136
Постинги: 78
Коментари: 60
Гласове: 207
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930