Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2019 13:19 - ПОРЕДНИТЕ ПИШМАН ЛЕКАРИ
Автор: varg1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 246 Коментари: 0 Гласове:
2



 Клиника "Лисичкова"- Варна, където тъпчат децата с кортикостероиди за щяло и нещяло, просто защото са поставили погрешна диагноза или изобщо не са правили изследвания. Не лекари, а хотелиери. В тази частна болница се заплащат 100 лв за еднодневен престой, като т.нар. прегледи се заплащат отделно.Състоят се в поглеждане отгоре-отгоре и предписване на най-тежкото и вредното средство - кортикостероид, който замазва симптомите и те изписват "излекуван". След което симптомите отново се завръщат. В случая става въпрос за дете с вирусна инфекция, с подути лимфни възли и строго специфичен за тази инфекция обрив, който т.нар. докторки вземат за алергия и предписват хоспотализация с вливане на кортикостероиди и средства против стомашни язви (защото стероидите могат да предизвикат дори перфорация на стомаха и червата ). Те потискат имунната система, и съответно - увеличават продължителността на вирусната инфекция. Това се случва ТРИ ПЪТИ, тоест два пъти я тъпчат с кортикостероиди и след като очевидно те не помагат и обривът се завръща, те решават да предпишат трети път, но в много по-голяма доза, което е абсурдно. Добре, че родителите отиват на лекар с дългогодишен опит и той установи точната диагноза - Пета болест, 
Убедих майката да си иска парите за хоспитализация и прегледи от клиниката Лисичкова , и вижте какъв цирк стана. 15.04. сме при шефката и ако не постигнем съгласие, ще съдя болницата. Те можеха да убият това дете, ако се касаеше за някой по-опасен вирус. Съветвам хората да не водят децата си там, защото са некадърни, нагли и безотговорни.
И това не са първите некадърници, на които попада детенцето. Но, ако всеки си търси правата, ще внимават много повече и няма да тровят крехките детски телца със супер тежки и вредни кортикостероиди и антибиотици, което има дългосрочни последствия.
За жалост, повечето родители сляпо се доверяват на некадърници, особено когато те са от частни клиники, щото, видите ли...там били по-умни. Абсурдното е, че вирусната Пета болест е много лесно разпознаваема и има изключително специфичен обрив като герданчета и пеперуденовидни петна на бузите, които не приличт на никои други, а те не са могли да я разпознаят.. Но, иначе знаят че не можела да продължава цели 4 дни, което е пълна глупост, защото тя продължава от 7 до 10 дни, дори повече, а Маги има класическите и симптоми.
В епикризата от клиниката са написани пълни глупости, като не е описан правилно обрива, пише че лимфните възли не са увеличени, а те са увеличени и болезнени и т.нат. Пише, също че нямало възможност за амбулаторно, тоест домашно лечение с периодични прегледи, и затова и предписват стационарно, тоест в болницата. Очевидно клиниката печели добре от "хотелиерска дейност", като включената храна представлява студена рядка супа, която дори не е притоплена. Никакъв алерголог и токсиколог не са преглеждали детето
Ще се боря с некомпетентността и некадърността, защото това е моят начин да направя живота ни по-добър.

Maya Toneva



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20306506
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930