Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2017 21:33 - Инвазия
Автор: kiamzena Категория: Лични дневници   
Прочетен: 966 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Слаб, висок и прегърбен мъж нервно се озърташе на летището и потреперваше, сякаш искаше да избяга, но щом видя едрата фигура на мъж с малко куфарче се преобрази. Лицето му се озари от подлизурска усмивка.

– Добре ли пътувахте, г-н Паддок? – пропищя той с тънко гласче.

– Съвсем прилично, Денис. Даже много приятно за такива допотопни превозни средства.

Денис Мухоморков издърпа куфарчето от ръката на пристигналия и го поведе към изхода. Жегата навън не въздействаше по обичайния начин на едрия мъж с огромно шкембе, което плавно се полюшваше в такт с крачките му.

– Прекрасно време – блаженно въздъхна той, лъхнат от горещия ветрец. – Ти си късметлия, Денис!

– Чувам, че и на север е топло.

– По-добре от други години, но не колкото тук. Земята се затопля и скоро средните стойности на температурите ще достигнат нормата, която планираме.

За случая Денис беше наел шикозна лимузина. Хоптоад Паддок оглеждаше улиците на София с искрено любопитство. Паркираха в тиха уличка, успоредна на Витошка и тригнаха към ресторант в стара триетажна къща.

Денис кимна на бармана и той метна с глава към вратата на тоалетната с надпис: „Само за служители“.

Вътре Денис застана пред мивката и мършвата му фигура се появи в огледалото. Пробяга червен лъч по лицето му и мивката се плъзна встрани. Отвори се проход със стръмно стълбище надолу. Оказа се ескалатор, който дори взе острия завой без проблем, преди да ги остави пред грозна олющена тухлена стена. Тя се плъзна и се озоваха до огромно огледало. Вместо да отрази мършавата фигура на Денис и едрото туловище на г-н Паддок, то показваше странни неща. Хуманоиден скакалец, облечен в дрехите на Денис се хилеше угоднически на жабешката физиономия, стърчаща от костюма на г-н Паддок.

– Най-сетне да мога да изключа проклетия телосимулатор! – ухили се г-н Паддок и натисна със зелена ръка гушата си. Денис направи същото и влязоха в помещение, пълно с чудати създания.

В ярко осветена зала седяха странни същества – някои ужасяващи, но повечето отвратителни. Обединяваха ги само хуманоидни признаци като дрехи, поведение и реч. Говор стържещ, писукащ, цвърчащ – цяла какафония.

Сервитьор с тяло и глава на мравка ги посрещна и настани в уединено сепаре. Четирите му ръце ловко разчистиха масата.

– За мен леприконски коктейл от кобра – поръча г-н Паддок

– Троен зелен костоувивач – усмихна се Денис.

Сервитьорът изцвърча „Гху гна“ и забърза към бара. Денис се загледа в телевизора на стената. Започваха новините.

– Командването в Лондон не е доволно от вас, гра (подполковник) Панзу – изгледа го строго г-н Паддок. – Колонизирането на Балканите е в застой. Не правите нищо по въпроса за разширяване на присъствието ни в този регион от шест месеца!

– Условията са трудни, дер (генерал) Чуру. Хората тук са диви и недоверчиви, особено към чужденци. Не обичат промените и много пият, а това не се отразява добре на нашите. Но все пак за последните шест месеца сме заселили над трийсет хиляди вадуданци.

– Трябваше да са сто хиляди! Идват и бягат. Този регион трябва да се развива.

– Ами то и местните бягат – намуси се Денис. – Освен това са много корумпирани и не спазват никакви закони. Писах в доклада си за това. Ще са ми нужни още средства за подкупи, глоби и тям подобни, за да мога да работя.

Донесоха питиета им. По телевизора говореха: Населението на планетата ще достигне 9.8 милиарда души през 2050 г. Това показват изчисленията на ООН, съобщава БТА. В момента населението на Земята е 7.6 милиарда, като се очаква през 2030 г. то да се увеличи на 8.6 милиарда, през 2050 г. - на 9.8 милиарда, а през 2100 г. - на 11.2 милиарда души.

– Това не са прогнози и изчисления, това са планове и срокове, които трябва де се изпълняват. Почти десет милиарда до 2050 г. и България е в този план. Имаме квоти, срокове, цифри.

– Но не прибързваме ли? Населението на Земята досега никога не е превишавало няколко милиарда. Ами ако някой се усети?

– Предсказанието ли те тревожи? Глупости! Скоро Вадуданската империя ще може да претендира пред Междугалактическия парламент, че на Земята вадуданците няколко пъти превишават земляните и като стане това, ще признаят Земята за част от империя.

Денис не отговори. Гледаше в телевизора навъсен и мрачен. А по него съобщаваха: Азиатският подход към изменението на климата ще бъде "катастрофален" за континента. Причината е, че силният икономически растеж подпомогна справянето с бедността, но нанесе големи щети върху околната среда, става ясно от доклад на Азиатската банка за развитие.

– Ето още един план, но в него поне не изоставате – каза г-н Паддок. – Климатът е важна съставка за комфорта ни на Земята и трябва да се ускори процеса по неговото преобразуване. Засега всичко върви по план, защото земляните са повече заинтересовани за своя комфорт в материален аспект, което облекчава задачата ни.

През това време представиха някакъв професор по телевизята: Всички знаем колко са вредни, но много малко от нас намират начин да ги елиминират от менюто си. Да, говорим за ГМО продуктите. ГМО е съкращение на генетично модифициран организъм, чиито гени са умишлено променени от човека. Модификациите могат да бъдат различни – промяна на активността на естествените гени, допълнително въвеждане в организма на копия на негови гени, привнасяне на гени от друг вид. Съвременните ГМ продукти обаче са доста по-опасни, тъй като в тях има повече химия и вредни вещества, отколкото полезност. Консумацията им може да доведе до репродуктивни проблеми, увреждане на органи, имунна недостатъчност и рак.

– Но имаме голям напредък във въвеждането на ГМ култури на Балканите. Всъщност никой не подозира, че това са наши култури, пригодени за отглеждане на Земята. Но е досадно с тези постоянни предупреждения за вредата от тях. Това плаши хората.

– Хубавото е, че не го вземат насериозно, но е изискване на „Междугалактическия съвет по въвеждане на нови култури“ да се предупреждават местните за рисковете за тяхното здраве.

– Скоро това ще са малки изключения. Все по-малко земляни отглеждат храната си и предпочитат да я купуват от супермаркетите. Промяната на климата не влияе добре на тяхната флора и фауна. Освен това постигнахме забележителен упадък на земеделието, което сведохме до отглеждане на технически култури, а всичко останало се внася отвън.

Денис се заслуша в новините: „Необитаем остров – най-мръсното място на света. Британския остров Хендерсън, разположен в южната част на Тихия океан е с най-голяма концентрация на пластмасови отпадъци. Изследването разкрива мащабите на замърсяване на океаните с пластмасови отпадъци, които застрашават морските екосистеми. Морските течения са го напълнили с 38 милиона парчета пластмаса.“

– Ето, въведохме масово употребата на пластмасови опаковки и насищането на околната среда с тях върви с високи темпове.

– Да. Поне в това успявате. Пластмасата е жизненоважна за расата на бахарите, но докъде стигнахте с насищането на Черно море? Не е достатъчно. В момента наближават Луната първите заселници от тази раса. Добре, че разполагаме с голям остров от пластмаси в Тихия океан, че да ги заселим, горките бежанци. При тях се води война, както знаеш, а за да живеят се нуждаят от пластмаса. Тя е основният им източник на храна, както петролните разливи за децата им.

– Но се справяме с въвеждането на плимури на Балканите във вид на торни червеи. Насищането на околната среда с организми, годни за храна върви успешно.

– Тука имате добри показатели, но наскоро четох статия „Дъждовни червеи се превръщат в заплаха“. Пишеше за мутирали едри дъждовни червеи. Не е добре да се появяват такива статии. Без червеи трудно ще оцелеем тук. Те трябва да си останат полезни. – Г-н Паддок махна на сервитьора. – Порция задушени плимури и салата от нзи. А ти, Денис?

– Предпочитам райграс с палмово масло и щипка мононатриев глутамат – каза Денис и превключи на спортен канал.

Красива змеевидна представителка на расата нуока прекъсна предаването, за да съобощи, че набийските пророчици са имали повторно видение за осуетяване на мирното усвояване на Земята от вадуданците – че в най-близко време ще се роди водачът на съпротивата срещу тях.

– Не знам защо тревожат бедните заселници с техните глупости – махна ядосано г-н Паддок. – Държим здравеопазването в свои ръце. Всяка бременна землянка се следи и всяко дете се води на отчет и имунизира. Щяхме да знаем за този водач още в утробата на майка му и да го премахнем!

Късно вечерта си тръгнаха от ресторанта. Закрачиха по затихналите софийски улички към глъчката на Витошка. Подминаха светещ прозорец в маза на стара кооперация. В нея една жена раждаше.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troia - Голям майтап!
23.08.2017 10:01
Значи опиянчихме извънземните, че и България е в плановете им?! Ами къде без нас.:))
Разказчето ти ми напомни за извънземните във филма "Мъже в черно". И ти си ги описал, че са гадни и ядат гадории.:)
Ами то както замърсяваме планетата накрая тук ще могат да живеят само прищълци, но не и ние.:))
цитирай
2. kiamzena - Признавам честно,
23.08.2017 21:42
че се сетих за филма като го замислях. Извънземните са странни, поне така си ги представяме, а относно храната, то и на Земята има странни вкусове и манджи. Но ми хареса края, че ако продължаваме така, то нищо чудно някои извънземни да се почувстват у дома на планетата ни :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiamzena
Категория: Лични дневници
Прочетен: 117855
Постинги: 47
Коментари: 89
Гласове: 200
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031